Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

KoLa

Aha! értem.
Nagy főorsóra kis tokmány!
Csináld meg bátran! 3db M8-as tonnákat bír, a 100-as tokmányba biztos nem akarsz majd nagy dolgokat esztergálni!
Nekem is van egy ilyen 100-as tokmányom az EUCNC-re, de ott egy hosszúkúpos illesztés van, átfúrtam úgy ahogy Te is akarod majd megoldani...
Na! találtam egy régi videót a varrógép kúpfogaskerék vésésről, itt, ez a 100-as tokmány van felszerelve, úgy látom hogy nekem a pofák mellett jobbról-balról van egy-egy M6-os bkny, régen volt azóta sem használtam, a polcot ékesíti follpack-ba tekerve.
Itt!

ANTAL GÁBOR

A számítógépes guruk biztosan tudnak jobb módszert. Az ACAD rajzot csak azok tudják megnyitni akiknek van Acad- juk vagy ingyenes nézegetőjük . Ráadásul egy régebbi verziójú Acad sem tud megnyitni egy frissebb rajzot
 Egyszerű lenne az élet ha a fórum megengedné a pdf küldését mert azt tud generálni az Acad ( print  pdf )
 Egy módszer : acadból pdf> majd képmetszővel jpg

Így Jani is meg tudná nézni a kapcsolási rajzodat ...

ywathzay

Mi a baj azzal amit TBS rajzolt? Kétlem, persze semmi sem kizárt, hogy hibás lenne a kapcsolási rajza.

Arany János

Dehogyis haragszom meg!
Mivel nem tanultam!!!
Amiket barkácsoltam eddig, azokat magamtól kötözgettem össze!
Soha nem próbáltam kapcsolási rajzról vezetékezni!
Szóval jól sikerült, vagy nem jól sikerült?
Ha elb..tam, akkor hol?

Arany János

Ennek egy egyszerű .DXF-nek kellene lenni!
Próbáltam képpé alakítani (LibreCAD-et használok), de eléggé olvashatatlanok lettek a feliratok.
A kapcsolási rajzot Józsi rakta fel, képként!
Én csak a vezetékezését próbálom megoldani.

Arany János

Józsi rajzával szerintem sincs baj!!!
[#t200p52207#]

TBS-TEAM

Itt a DXF rajz szerint.

József

Arany János

Ismét hálás köszönet!!!

TBS-TEAM

Az Eplan rajz minden infóval.

József

jani300

https://villanytanya.hu/elektronika/mk/

Ez az alap öntartó kapcsolás , a legegyszerűbb .
Utána lenne a reteszelés , két relé kapcsolása , szerintem ,emlékeim szerint az megtalálható az eredeti rajzon is .
Itt már írták egy áramutas rajz próbálkozásomra hogy hasonlít a létradiagramra :)
Ha már egy csillag delta kapcsolást le tudsz vezetékelni , akkor már kicsit megy .
De látom fent van a rajzod , ránézek , simán csak kíváncsi vagyok . én szerettem a relés megoldásokat , jó pár évig ezt dolgoztam is , és hát szerettem is .

TBS-TEAM

Teljesen jól értelmezte a rajzot, pedig soha nem tanulta.
Nagy gratuláció jánosnak. [#taps]
József

jani300

Ennek a fajta rajznak is van neve , de nem ugrik be .
Viszont itt gyönyörűen látható ez a rajz és az áramutas rajz közti különbség .
Az áramutas rajz csak egy elvi megoldás , független a felhasznált alkatrészek tényleges kivitelétől , gyakorlati megoldásától . Viszont némi gyakorlattal nagyon egyszerű , átlátható .
Meg kell először tanulni a rajzjeleket !
Sok éve nagyon rácsodálkoztam egy azt hiszem Antal Gábor által feltett áramutas skiccre .
Nem volt benne igazából semmi különös , csak egy igazán elegáns és frappáns megoldás volt szerintem , amit én nem tudtam volna önerőből kitalálni .
Mások itt nem is igazán értették miért tetszett annyira .
Azt azért elismerem ,hogy ehhez is értesz :) [#integet2]
Na ha ezt a dfx et vagy mit vissza rajzolod áramutasra , megemelem a kalapom , biz isten :)

jani300

Ebben egyetértünk !
De nincsen erőm visszabogozni :)
Ne haragudjatok .
Eleve kellene hozzá a konkrét alkatrészek ismerete ,ami már nekem nincsen meg .

TBS-TEAM

Az Eplan rajz megeggyezik a DXF rajzzal. [#eplus2]
Mikor megnyitottam a DXF rajzot egy pillanatra elcsodálkoztam
mert még ilyen formában elektromos rajzot nem láttam.[#kacsint]
József

TBS-TEAM

"De nincsen erőm visszabogozni"

Én megtettem.[#nevetes1]
József