Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

sastas

Köszi!
Alapvetően idáig meg is voltam, én inkább 400-nak saccoltam, a valóság meg valószínűleg kevesebb, de valami elvégezhető mérést próbálok kitalálni, amivel legalább közelítőleg megtudom, hogy most 350 vagy 180 amivel dolgozni kellene.
Ami eszembe jutott: csinálok egy 1mm vastag 10mm hosszú próbatestet belőle és megnézem, hogy van-e itthon levegős munkahengerem amivel meg lehetne nyomatni, annak a nyomását meg hozzávetőlegeen tudom mérni egy levegőelőkészítővel. Csak a megvezetést kell jól kidolgozni, meg a robbantási hézagot belőni.

ywathzay

Nem kell feltalálni a spanyol viaszt. Ezek az adatok táblázatban össze vannak foglalva. A 300 az felső értéknek van megadva, a 0.1%C tartalmú acélnak max 320MPa. A vágáshoz szükséges erő mértékét sok minden befolyásolja, kivágás-e, vagy csak darabolás/ levágás. Mekkora  a vágórés, stb.
Csak kérdezem, miért lényeges hogy 180, vagy 350MPa a nyírószilárdsága?

TomDog

TomDog

Köszönöm a segítséget

TomDog

Köszönöm a segítséget

TBS-TEAM

Elég érdekes leírása van, pedig a németek egyértelmüen szoktak fogalmazni.
Azt írja, hogy programozni kell.
Be lehet állítani 0-20mA 4-20mA és forditott 20-0mA 20-4mmA.
Adtak hozzá egy 500Ohm-os ellenállást.
Ezzel le lehet tesztelni a kimenetet, hogy működik-e a senzor.
A szenzornak saját táp kell: pl: +24V. (+Piros vezeték. 0V kék vezeték).

Kimenetre kötve (+zöld-sárga)az ellenállást multiméterrel feszültséget mérhetsz 0-10V-ig. 0-20mA kell programozni hozzá a szenzort.
Ha minden jó akkor a Robsy1 általi bekötés kell alkalmazni.

Lehet RS485 keresztül is kommunikálni.

József

TomDog

köszönöm sokat segítettetek

Üdv Lovász Tamás

tekes

Sziasztok!

Azt hiszem, táp probléma:

Utoljára januárban használt (Dell, vezérlő) pc nem egészen indul el.
A bekapcsoláskor szokásos csippanást négyszer megismétli, maj még kétszer. Ledek világítanak, video jelet nem ad. Alaplapi gombelem jó, mértem, januárban volt cserélve.
Az alaplapon egy AUX PWR feliratú, kívülről nem látható sárga led világít. A ház ventillátor pörög, de a táp ventillátora csak próbál, de nem tud felpörögni, kicsit "mocorog"

Jól sejtem, hogy táp csere?
Esetleg érdemes a tápba is belenézni?
Lehet még ilyet kapni?

Köszönet!

tekes

Rákötöttem egy normál PC tápot ("új", de 14 éves), azzal semmit nem csinál, csak az alaplapi aux pwr led világít a táp bekapcsolásakor.

Ezekben az ipari Dell gépekben a tápnak nem csak a formája speciális, más titka is van?
Vagy esetleg ez a tápom is kuka?

ecp4rs0md

Kedves tagok! Valaki látott már vagy esetleg csinált már olyan molnárkocsit ami lépcsőt járó és valamilyen segédhajtással a kerekeket meghajtották? Létezhet ilyen vagy építhető? Minden építő vélemény fontos. Köszönöm.

D.Laci

ecp4rs0md

sastas

Nem kívánom feltalálni a spanyol viaszt, csak nincs előttem ilyen táblázat... Azért lényeges, mert kaptam egy megbízást egy ilyen anyagot daraboló gép elkészítésére, kaptam mintaanyagot, de nem tudom, hogy pontosan milyen anyag. A netes kutatások alapján CuZn10, de a valóság meg lehet más...
Igazából egy körkéses vágás lesz, csak szerettem volna megtudni, mekkora tengelyt és csapágyazást válasszak. (Illetve, hogy amit kitaláltam, mekkora biztonsági tényezővel tudja a feladatot ellátni.)
Egyébként a vágórés, ha sikerül mindent jól legyártani 0,1 alatt lesz, remélhetőleg inkább 0,05.

ywathzay

Körkéses, mármint tárcsás darabolás?

Decaza

Szia!
https://safeandlockstore.com/products/Lectro-Truck-1260E.html

Ha rákeresel a Lectro truck-ra
Én már építettem ilyet, szerintel ez jobb és könnyebb elkészíteni.
Üdv: Decaza