Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Ezzel a műszerrel így csak durva hibákat tudnál kimérni.

Az ilyen jellegű mérésekre az un. szigetelésvizsgáló műszerek valók melyeknél a vizsgálófeszültség is kiválasztható az üzemi feszültségnek megfelelően.
Jellemzően 250, 500 és 1000 V.
Ilyen műszerrel mérve ha 500 kOhmot mérsz az már nagyon jó értéknek számít kemencénél.
A mérést hidegen és felmelegítve is célszerű elvégezni.

TBS-TEAM

Kalapsinre pl:WAGO 280-641, 280-637, 280-833, 280-837
Aluhoz pasta kell WAGO 249-130
József

kjihud6p4

Léptető motor kábelét szeretném az elosztószekrénybe bekötni csatlakozón keresztül, hogy minnél modulárisabb legyen. Stepperonline-on rendelt kábel vége vezetékben végződik, amihez lehetne GX16 körcsatlakozót forrasztani, de ezt elkerülném, mert soha nem forrasztottam még. Aliexpress-ről rendeltem csatlakozót, ami kábelbe végződik. Arra gondoltam hogy gyors csatlakozóval (crimp connector) összekötném őket, a panelba meg a GX-16 anya csatlakozót szerelném, aminek a kábele megy a driverbe.

Az ilyen összekötött kábelnek van valamilyen negatív hatása a jelre?

Ezeknek a kábeleknek árnyékoltnak kell lenniük?

Van ennél jobb megoldás?

Semmilyen elektronikus tapasztalatom nincsen, úgyhogy lehet hogy hülyeségeket kérdezek.

borvendeg

Sziasztok!
Szívok egy Schneider ATV12H075M2 frekiváltóval. Az előlapján lévő tekerővel szeretném állítani a fordulatszámot. Sehogy sem tudom erre rávenni van valakinek ezzel tapasztalata?
Integrated display with Jog dial--->már elvileg jól van állítva.

TBS-TEAM

ConF / FrI / AIUI
CtL / FLO / nO
CtL / FLOC / AIUI
Ezeket be kell állítani.
József

borvendeg

Köszi ezeket beallitottam. Lehet hogy ki-bekapcsolas ciklus kellett hogy életbe lépjen a változás?

TBS-TEAM

Ahol van egy körbe futó oda vissza nyíl az menet közben
mídosítható, ahol nincs ott újraindítás aktíválja az új beállításokat.

József

3z2sp9s3e

Sziasztok

Hidraulikában jártas szakember segítségére lenne szükségem.Van egy gyári Weima brikettáló gép hidraulikus tápegységem.
Egy házi brikettáló gép  elektromos vezérlését szeretném megcsinálni hozzá,de a hidraulikában még nincs nagy tapasztalatom. A hidraulika rajzon nem ismerek minden komponenst, ehhez kellene egy kis segítség.
Köszönöm előre is.

tekes

A következő felfűtésre még várni kell egy pár napot, viszont megjött az új, 6kW-os szaunakályha, azon a fázisok és a föld, és a nulla és a föld között is ~2Mohm-ot mértem -hidegen.

Természetesen ugyanazzal a multiméterrel, földelésvizsgáló műszerem nincs, bárcsak lenne, akkor hozzá való eszem is lenne :)

tekes

Ugyan nem teljes felfűtésben, de 450°C-on megmértem a kemencét, mind a négy helyen szakadást mutat a multiméterem!

TBS-TEAM

A Fi reléd csak a kemncét táplálja vagy más fogyasztó is rá van kötve?
József

tekes

Éppen az a lényeg, hogy a kemence -jelenleg- nincs rákötve a fi relére.
Ezzel az egy 3 fázisú aljzattal megkerületem a fi relét, éppen, mert gyakran leverte...

Minden más, egy komplett melléképület barkácsgépekkel, világítással, fagyasztóládával, szivattyúval természetesen fi relére van kötve.

TBS-TEAM

Akkor végig kellene menni a többi fogyasztón is melyik mennyire szivárog a föld felé.
Sok kicsi összeadódott és azért rabszódikusan oldott le.
József

TBS-TEAM

A mostani szabvány:
1 fázisú Dugalj 20A-ig.
3 fázisú Dugalj 32A-ig.
Fi relével kell védeni max 30mA.
József

tekes

Ami nekem gyanús lehet, az a szivattyú, és a hűtőláda, az összes többi ugyanis nem megy emberi jelenlét nélkül, márpedig a hibák rendszerint olyankor történtek.

A fagyasztóládát és az öntözőszivattyút lehet mérni a villásdugónál, vagy azokat is szét kell szedni?

Nagyságrendileg mekkora ellenállást kell mérnem -multiméterrel- ahhoz hogy valószínűsíteni lehessen a konkrét hibát?

Kb. mennyiért csinálja ezt meg egy villanyszerelő hozzávaló műszerrel?