Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

A napelemes rendszerekkel semmi tapasztalatom, de úgy gondolom ott maga az akkumulátor egy elég érzékeny pont, nem illik himi-humi töltőkkel próbálkozni.

Azonkívül elég okosak ezek a szerkezetek meglehet észlelné a külső töltést, vagy legalábbis megzavarná a saját töltőjét.

gaspa

A töltőben valóban 100pF 2kV kondik vannak a földelés és a -DC kimenet felé is.Az inverter töltője az akku feszültségét figyeli és a beállított értékig tölti akkora árammal,ami rendelkezésére áll.Azért előbb kipróbálom egy kisebb trafós töltővel,kisebbre állítom a feszültségét,mint az inverteré és diódával elválasztom.Az 5-600 W-os töltéshez már elég nagy trafó kell(ami nincs),a veszteségről nem is beszélve,ezért gondoltam a kapcs.üzeműt.

Timár László

Okos és érzékeny. Van egy Samsung erősítőm, több bemenettel. Ha kikapcsolom, utána csak egy CD reset után lehet a TV kimenetre váltani. Ezért mindig be van kapcsolva. Nem volna baj, de van benne egy ventilátor, és feszt hallom. Lehúztam a csatiját. Erre kiirja, nem is indul el, hogy le van húzva a ventilátor. Na, azanyád. Beleesett a fedele áram alatt, kiment a biztije, megpatkoltam, azóta ez van.

baltech

Sziasztok!

Egy kis segítség kellene.
A sógor elhozta a félig szétszedett (Bácska?) szivattyúját hogy cseréljek benne csapágyakat és kondikat.
A csapágycserével boldogultam is, de a kondik beazonosítása nem sikerült. Az egyik meg van sérülve(a képen ez már nincs rajta, leszereltem), de a másikról is már lekopott a felirat.
Az adattáblájáról nem derül ki számomra a kondik kapacitása.
Hány mikros kondik lehetnek ezek?

Timár László

Ott van egy 32 mikrofarád írva. Az a 750W-hoz megy is, gondolom.

ywathzay

Olyan kérdésem van a tőlem jártasabbaktól, hogy egy bipoláris léptetőmotor adott beállításokkal tökéletesen működik, kb 2 óra használat után előbb a magasabb frekvencián jelentkezik lépéstévesztés, közben jelentkezik (az addigihoz képest) működési zaj az alacsonyabb frekvencián üzemeléskor is, de ott még pontosan teszi a dolgát. Mitől lehet ez a jelenség? A hőmérséklete ekkor kézzel bírható, kb 50Cfok.

Robsy1

Kellene pár konkrétum is, mert erre így lehetetlen válaszolni.
Pl.:
Mik a motor fő adatai?
Milyen vezérlő elektronika hajtja?
Milyen vezérlésből érkeznek a step/dir jelek?
Mekkora a max. sebesség?
Mekkora a max. gyorsulás?
Mekkora a step/mm adata a hajtásnak?

nábrok

Sziasztok!

Egy nagyon amatőr kérdésem lenne: lineáris (kör)tengelyre hogyan tudok úgy HTD3M szíjtárcsát rögzíteni, hogy még véletlenül se tudjon a tárcsa megcsúszni? Bejelölöm az imbuszcsavarok helyét, és ott azon a területen kissé ellapolom a tengelyt egy reszelővel? Vagy van jobb, szakszerűbb megoldás?

Előre is köszönöm!

sarktibsi

Én a kúpos illesztést tartom a legjobbnak kb.4-fokos kúpszög, természetesen retesszel , kicsit macerás legyártani de megoldható. De van gyári megoldás is (kúpos szorító hüvely)

nábrok

Azt elfelejtettem írni, hogy 8 mm-es a tengely átmérője, és ilyenek a tárcsák.

Rabb Ferenc

Ha lapos végű imbusz csavart használsz akkor lapolhatod, ha kúpos végűt, akkor fúrd meg a tengelyt. A csavarokat oldható menetrögzítővel biztosítsad.

Ha ez a megoldás mindenkinek jó - neked is biztosan az lesz   [#integet2]

D.Laci

A kicsi kínaiak szeretik a vezérlőkben a hővezető pasztát ki spórolni.

sarktibsi

Na ezek tényleg kicsik , fúrd meg a tengelyt a csavarok helyén , úgy szerintem jó lesz kb. 1-1.5 mm mélységben. De a tengely végét is ki lehet fúrni (tengely irányban) ha van váll a tengelyen , akkor egy M3-as bkny csavar nagy alátéttel is sokat fog.

ywathzay

1.8fokos, 5A bipoláris motor.
ST-PMC1 egytengelyes léptető vezérlő
Leadshine DM860E vezérlő, 800 lépéses microstep
6500Hz a legnagyobb beállított sebesség
~288 lépés/mm

ywathzay

Gondolod,hogy a léptetővezérlő melegszik, na legközelebb ránézek.