Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

vadember

Rabb Ferenc megoldása a jó. Azzal egészítem ki, hogy ha kúpos végű süllyesztett imbuszos csavart nasználsz akkor éppen csak a kúp mélységig készítsd el a besüllyesztést. Ha mélyebra fúrsz akkor elrontod a hernyócsavar menetét. Erre is van megoldás de fölösleges macera.
 A legjobb a és legegyszerűbb a lapolás.  Ennek van ráadásul a legnagyobb hibatűrése. Weldon befogónak hívják ezt a megoldást az iparban.

Robsy1

1. Vegyél vissza a motoráramból 20-30%-ot, és így már a vezérlő, motor, motortápegység is kevésbé fog melegedni.
2. Azért azt is érdemes lenne megnézni egy szkóppal, hogy amikor elkezd zajosan, lépésvesztéssel működni, a step/dir jelek rendben vannak-e.

7yuwiauee

Mindenkinek köszönöm a segítséget!

Lapos végű az imbusz, így marad az eredeti lapolásos ötlet, menetrögzítővel kiegészítve.

Vetesi75

Ha van hely, akkor o.k., de nálam már a retesz is visítva fér el benne. Eredetileg valami konyhai tálas mixer 21 fogú szíjkereke, 12-es tengelyre való, felfuratolva 1/2"-ra, csökkentett magasságú retesszel szerelve. Nincs egyéb rögzítés - elég húzósan illeszkedik az átmérőn.

sarktibsi

Nemrég csináltam valami hasonlót , alig volt hely , így inkább raktam bele 2db reteszt szembe egymással. Nevezhetném inkább lapos retesznek is amit beleraktam. A lényeg , hogy működik.

ywathzay

Köszönöm a választ! Ezt a megadott adatokból számoltad ki?

Timár László

Nekem ez egy kicsit soványkának tűnik. Nem tudom, olyan kevésnék látszik az átfogási szög. Bosch fűnyiróban ide tettek egy feszítőgörgőt, rugósat. De azértz volt nálam, mert eltűntek a fogak arról a kiskerékről. De alapvetően nálam érthetetlen egy bordás hajtás egy fűnyírőban, mert a tuskónál, diónál, gallynál ha megáll a kés valami törik. Nincs megcsúszási lehetőség, kuplung, vagy tangelykapcsoló, súrlódó. Nyilván, az már pénz. akkor nem veszik meg.

svejk

PSoft

Betiltandó ipar hulladék, az összes többi hasonlóval együtt. [#violent]

sarktibsi

Timár László

Fémre cseréltem. De szörnyű az egész.

Vetesi75

A manapság divatos villanyfűnyírókat elnézve, a babakocsikerekes, csővázas, házibarkács gépem, IMI OZF80-as motorral nagy túlélő lesz. Bűn nehéz, de nem probléma, ha itt-ott kikandikál valami fásszárú, meg ha szükséges, akkor a téglabejárót is el lehet vele egyengetni. :)

PSoft

Fűnyíró, ágdaráló, és a többiek...
Bosch...Makita...bármelyik ami "mai", "divatos", a fogyasztói társadalomnak borsos áron kínált hányinger, szemét!
Aki nem szegődik kurvának, az ma...elveszik.

Ő csinálja jól...
Kihagyja az elejét, Ő nem a boltba megy vásárolni, mert pár hónap után úgyis mind odakerül.
Ott, meg lehet venni ugyanazt a szemetet kilóra is.

Timár László

Na, azért van jó tapasztalatom is. Nyugdíjba mentem, majd én nyírom a füvet. Karácsony előtt két nappal vasárnap elmentem a Hechtbe. Fűnyíró kell, benzines, önjáró. Megvettem a legkisebbet. cserélgetem évente az olajat. De akár én, akár a nejem, az első tavaszi indításkor az első rántásra beindul. A nejemnek is. Szerintem az a kis fosbosch a bekapcsoláskor letépi a fogat a kés felgyorsításakor.