Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Vetesi75

Én pár napig szórakoztam a triállal, de számomra hasznavehetetlennek tűnt, ezért a későbbiekben hanyagoltam.

kgl

Viberen is elérhető vagyok : 06-20-976-6330

ywathzay

ZWCAD. AutoCAD kompatibilis, megfizethető, elérhető áron jogtiszta. Tudok nagy cégeket is, akik átálltak erre.

remrendes

Úgy kell nekik. Néhány éve próbáltam, szerintem használhatatlan. Inkább a SE Drafting.

ywathzay

2 éve használom, igaz a fogók néha baszakodnak, ezen kívül semmi problémám vele, megelégedéssel használom, műszaki rajzokhoz tökéletes. Kaptam egy állandó licencet, nem kell évente fizetnem jóval többet. Ami a javára írható, nekem fontos, hogy .dwg formátumot tudjak menteni.

D.Laci

Ez nem csak CAM program?

kgl

Ezt nem tudom 100% biztosan kijelenteni, de szerintem cad-cam program. Jobban kéne tanulmányozni ehhez.

kgl

Megfizethető?

Ez kicsit túlzás. a 2.433.000 Ft-os árával nem kicsit van túlárazva.

TBS-TEAM

Egy kicsit elnézted a ZWCAD 284.000.- +Áfa.
József

kgl

Abban nincs CAM, csak CAD. Ami cad-cam az már drága. Persze nem biztos, hogy szükség is van egy prémium verzióra.

Ha csak a fusion 360 éves előfizetés díját nézem amit minden évben ki kell fizetni, akkor ahhoz képest is túl van árazva a ZWCAD. Legalábbis az én véleményem szerint. Éppen most nézegettem a ZWCAD frissítések árait. Azok sem olcsók. Még egy nagyobb cég is meggondolja hogy kiadjon e ennyit egy szoftverért, magánembernek meg megfizethetetlen.

D.Laci

tsigu

Sziasztok!
Egy kis gondolat segítséget kérek.
Van egy saját kézzel épített marógépem.
Szeretnék vele LEGO darabokat készíteni alumíniumból.
Egy-két-tíz darab el is készült már vele.

A problémám onnan kezdődik, hogy mást is készítek a géppel.
Ilyenkor a "sablon" darabot leszedem az asztalról, felrakok egy másik fajta sablont, dolgozom vele pár napig, majd ismét vissza térek a LEGO sablonhoz.

A tanácsot abban kérem, Ti, miként tudjátok ugyanoda visszaállítani a munka "0" pontot, hogy ismét tökéletesen dolgozzon a gép?

Néztem ilyen-olyan tapintó érzékelőket, de amire azt mondanám, ez már jó nekem, az 700.000+ÁFA...

Köszönöm a segítségeteket!

Vetesi75

Szia! Profi környezetben erre vannak kitalálva a "nullpontos" befogórendszerek. Ez mindig valami tájolóelemet jelent az oszlopon, palettán, alap megmunkáló síkon. Gyk. a készülék, sablon mindig ugyanabban a helyzetben kerül rögzítésre, amivel elkerülhető a visszaálláskor a munkadarab bemérés. Ilyenkor célszerűen a program tartalmazza a referenciához képest az eltolásokat is - a mdb nullpont a programban jegyződik. Rendszeresen visszatérő melóknál időben kifizetődő lehet, de nem veszi figyelembe a gépgeometria "esetenkénti" megváltozását. A tájoló elemeknek nem feltétlen kell kőbe- (ill. asztaba) vésettnek lennie, amatőr viszonylatban a T-horonyhoz, asztalvéghez/oldalához ütköztetett ideiglenes segédeszközök is játszhatnak, amivel a sablon ismételt helyzete reprodukálható. Ez az eljárás mindenféleképpen feltételez egy a helyzet tekintetében megbízhatóan felvehető referenciapontot, másképp nem lesz pontos.

tsigu

Szia!
Köszönöm a gondolatot.
Igen, ezt már próbáltam, hogy az asztalon egy rögzített pontot vettem fel és ahhoz illesztettem a sablont. Mach 3-ban pedig a 5-ös síkot használtam a LEGO-nak.
De még így sem volt tökéletes, valahogy mégis "elmászott" a nullpont.

Ezt találtam közben. Nem automatikus, nem is épp a legolcsóbb, de talán hosszú távon megéri a befektetés.

https://www.menet-szerszam.hu/hu/mero-es-ellenorzo-eszkoz/bemeres/haimer-3d-univerzalis-tapinto-ora-taster-vizallo-nemet-uj-tipus-12mm-rossz

Köszönöm a hozzászólásokat, Ki, miként állítja be a "0" pontot.

kgl