Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

xw705sph

xw705sph

bwm784wiu

Ez volt a jó megoldás. Köszönöm mindenkinek.

gf06ai5j

Sziasztok !

Van egy ilyen hajtóműves motorom, ami időnként belassul és elég barátságtalan hangot is ad. Van esély szerintetek hogy ha szétszedem meg tudom javítani ( átlag alatti jártassággal és szerszámozottsággal ) ? Ha új kell beszerezhető vajon Magyarországon ? Köszi.

gf06ai5j

Vagyishát pontosan ilyen biztos nem beszerezhető mert régi típus és a gyártó katalógusában sincs már, inkább az lenne a kérdés hogy van-e olyan hely ahol az adatai alapján helyettesítő típust tudnak adni/ajánlani.

xw705sph

Szerintem ez siman javithato a megfelelo helyen. Gondolom felszabalyozzak, kap uj kefeket, aztan meg egy par evig elporog.

zadtvxh38

Elektroszervíz 91 kft Debrecen , én már 2db SIEMENS egyenáramú motort is javítattam velük 6 KW , 17 KW , szépen megcsinálták , előttem tesztbemutató. Igazából nem volt semmi probléma velük , csak általános generál (kitakarítás, csapágycsere, a szíj felől 2 db , szabályozás , szénkefe csere) Érdekes ebben a 6 KW-os motorban 2 db-ból van összeragasztva a szénkefe ,na ezt úgy kellet méretre gyártatni.

fisrcxuk3

Üdv mindenkinek!
Esetleg  akad valakinek ZMM CU400 elektromos rajza?
Előre is köszönöm.

7yuwiauee

Sziasztok!

Elkezdtem építeni egy co2 gravír gépet, viszont jelenleg elakadtam, ebben kérném a nálam hozzáértőbbek segítségét, szóval kb. bárkiét :).

Készítettem a gépről egy videót, itt a lényegesebb elemei látszanak.

A munkaterület mérete kb. 650x450 mm.

A problémám, hogy ha vágok egy négyzetet, benne egy körrel, akkor a négyzet pontos, a benne lévő kör ovális.
Ha szöveget vágok vele, akkor a betűk torzak. Gravírozásnál jobb a pontosság, de ott sem az igazi.

Felvettem  a kapcsolatot a vezérlő gyártójával, aki előszőr arra akarta fogni a hibát, hogy az X és a 2 Y tengely nem párhuzamos-merőleges egymással. A vezérlőn a javasolt beállításai után a vágott betűk minősége javult, de a kör ugyan úgy ovális.
Ezután azt mondta, hogy az Y tengely hajtása gyenge, nem tud lépést tartani a két oldal egymással, és ellipszis lesz belőle. Azt javasolta, hogy a két oldalra tegyek külön motort.
A 2 Y oldal egy 8 mm-es lineáris tengellyel van fixen összekötve, a hossza 940 mm.
A motor Nema23 1.9Nm, az áttétel 2:1.
A 2 db Y kocsi Z1 előfeszítésű, viszonylag nagy erő kell a kézi mozgatásukhoz (az egyszerű kínai linár kocsikhoz képest).
A teszteket 100mm/s-al készítettem, a gyártó által javasolt különféle beállításokkal.

Kérem, ha bárkinek van ötlete, hogy mi lehet a probléma, segítsen.
Előre is köszönöm!

(Ha esetleg rossz helyre írtam, kérem a moderátorokat, hogy helyezzék a megfelelő helyre, köszönöm!)

vg8t6er64

Kisebb sebességnél (20-30 mm/s) is marad az ovalitás?

7yuwiauee

Ma este tudom megpróbálni, a kínai is most azt javasolta, hogy próbáljam meg 10 mm/s-el.

7yuwiauee

Vágtam 100 mm-es köröket:

-100 mm/s-nél kb. 1,5-2 mm
-30 mm/s-nél kb. 0,4-0,5 mm
-10 mms-nél kb. 0,2 mm

hiba van a körben.

A szöveg ugyan olyan torz 10 mm/s-nél mint 100 mm/s-nél.

gsz03b27r

Nagyon szép munkát végeztél a gép építésében gratulálok.
Felezd meg a léptetőmotorok jelenlegi felbontását és teszteld.

vg8t6er64

Köszi az újabb teszteket.
Sajnos jelenleg nem jók a géped X, Y hajtástechnikai kinematikai/dinamikai tulajdonságai, képességei. Ez bizonyos tartományokban túl nagy lengéseket, rezonanciákat okoz, emiatt nem tudja lekövetni az elméleti pályagörbét csak jelentős hibákkal, torzulásokkal.
A Robsy lineáris, körmozgás kinematikai mérőrendszerrel ez egyből kimutatható, bemérhető lenne. A Robsy kinematikai mérőrendszer pont az ilyen hibák felderítésére hatékony eszköz.
Ha Bp.-en vagy, ingyenesen bemérem Neked, és megoldjuk a problémákat. Csörrenj rám, és telefonon is pár dolgot megbeszélhetünk, amik okozhatják a geometriai eltéréseket.