Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

7yuwiauee

Köszönöm, ez az első ilyen "építményem" :)
Még erősen építés alatt van, lesz komolyabb lézertáp, cső, dupla fújórendszer...

Jelenleg 3200-ra van beállítva, este megduplázom.
Most is azt írta a kínai, hogy 2 motorra van szükség, és akkor jó lesz.

Nyílván egészségesebb lenne, ha középen lenne a motor, vagy 1-1 mindkét oldalon, de mielőtt beruházok és átépíteném, szerintetek létezhet, hogy ez a tengely ilyen szinten csavarodik, és ez okozza a torzulásokat?

7yuwiauee

Csak kíváncsiságból kérdezem:

egy ilyen "kész" gépnél ezeket a torzulásos hibákat amiket a túl nagy lengések, rezonanciák okoznak, hogyan lehet a gyakorlatban javítani?

Tehát pl. + merevítők beépítésével, más méretű szíjakkal, más vezérlő és motorvezérlő beállításokkal?

gsz03b27r

Biztos, hogy nem a tengely miatt torzít.
Nem duplázni kell hanem felezni.
3200-ról 1600-ra.
Nem írja a vezérlő leírása mennyi impulzust tud kiadni max. [#conf]
A gyorsítás és a lassítás minden tengelynél ua?

7yuwiauee

Megfeleztem a lépéseket, ugyanezt a 100 mm-es kört teszteltem, és eredmény talán 1-2 tizeddel rosszabb lett minden sebességen.
Csináltam most egy tesztet 300 mm/s sebességgel is, itt pár tizeddel lett rosszabb az eredmény, mint 100 mm/s-en.
Mind a 2 tengelynél ugyan azok a beállítások voltak.

Ezután beállítottam a paramétereket a gyári alapra, és újra teszteltem.
10, 30 és 100 mm/s sebességen kb. 0,5 mm-el romlott a helyzet, viszont 300 mm/s-nél már kb. 5 mm volt az átmérőbeli eltérés.

Készítettem egy videót az X és Y tengely beállításairól, itt csak a ,,Distance Per Pulse" van beállítva az 1600-as felbontáshoz, a többi gyári alap.
3200-nál fele az érték, ezt 1-ig tudom levinni.

Csináltam egy videót a ,,Motion Parameters Setting"-ről is, ez itt mind alapbeállítás most.

gsz03b27r

Az ACC érték a gyorsítás az X=10000 az Y=3000 van beállítva.
Nem egyformák a gyorsítási paraméterek, nagyon nagy az eltérés
ez okozhatja az ovalitást. Nem jól számolja ki a processzor az íveknél a két gyorsítási/lassítási szinkront.
A nehezebb tengelynek addig növeld a gyorsulását amíg lépésvesztéshez nem vezet. Tesztekkel keresd meg a határt.
A kapott értéket oszd el 0,8-al és azt az értéket ird mind a két tengely (ACC) gyorsulásához.
Így nem kell számolgatni a processzornak az íveknél a gyorsulási szinkront.

7yuwiauee

Köszönöm, kipróbálom.
Nagyon amatőr kérdés, de honnan tudom meg, hogy lépésvesztés történt? Lesz egy "törés" a körben?

gsz03b27r

készíts egy programot ami HOME 0-200mm mozduljon el és vissza minimum 10x.max sebességgel.
Jelöld meg a 200mm végpontot.
növeld a gyorsulást 10% és ismét 10% addig míg nem ér el a
két végontig.
Az utolsó 10% felezd, negyedeld stb...míg a legjobban megközelited a lépésvesztési pontot.

gsz03b27r

Ha van indikátor órád azt tedd a 200mm végére.
Egyenes vonalú mozgást kell programoznod.

mv3g898s

Szeretném kérdezni!
A UCCNC 100 használata esetén a szoftver licenszet hogyan lehet betölteni?

mv3g898s

Milyen verziót érdemes telepíteni 3 tengelyes marógép hobby CNC gép vezérlőnek? Az UCCNC100 hoz? Honnan és hogyan kell letölteni. Licensz az megvan az eszközhöz!

gsz03b27r

Licencelés
A szoftver csak licenc kulccsal működik teljes mértékben, korlátozások nélkül. A licenc kulcs egy
titkosított fájl melyet a CNCdrive Kft. készít el. Egy licenc kulcs egy mozgásvezérlőhöz (UC100)
érvényes. A licenc kulcs személyre szabott, és hozzá van rendelve egy mozgásvezérlő
sorozatszámához (UC100 vagy más jövőbeni mozgásvezérlő).
A mozgásvezérlő (UC100) sorozatszáma és a licenc kulcsban engedélyezett sorozatszámnak
egyeznie kell, különben nem fog működni. Külön licenc kulcs kell minden mozgásvezérlőhöz
amivel az UCCNC programot használni szeretné. Az UCCNC program egy mozgásvezérlőhöz tud
csatlakozni egyszerre. A licenc kulcs fájlt minden esetben e-mailen küldjük, fizikai adathordozót
(CD/DVD) a termék nem tartalmaz.
A licenc kulcs telepítése egyszerű, csak másolja be az UCCNC program telepítési mappájába. Az
UCCNC program indításkor a licenc kulcsot automatikusan érzékeli, és a hozzá tartozó
mozgásvezérlőhöz hozzákapcsolódik.

gsz03b27r

Licenc kulcsot külön kell venni, nem jár a mozgásvezérlökhöz.

mv3g898s

Igen megvettem a licenszet is.