Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Kidwick

Sziasztok!
Nem tudjátok miért ilyen tetű lassú az oldal..?
Személyes átvétel Óbudán, Százhalombattán ill postázásuk előreutalás után megoldható. Vételi szándékot kérem privát üzenetben is jelezni!

vjanos

Segítség, béna vagyok, és nem ismerem fel a szekrényben talált elektronikámat...

Valószínűleg DC szervó vezérlő.
A pontos típust esetleg tudja valaki?

Szalai György

Legfeljebb a bemenete lehet DC, ha háromfázisú híd a vége.
(A tipust nem ismerem.)

vadember

UPCX530 Power Board
Kefés DC és BLDC szervo vezérlő. Automatikusan felismeri a ráakasztott motort. Hall érzékelő kell a BLDC-hez.

tekes

Igazi kezdő kérdés: az általános a szakmában, hogy a sebesség mértékegysége m/min?

Köszönöm!

Robsy1

Milyen szakmában? Milyen sebesség?[#conf]

tekes

Na ez is jó kérdés :)

Hobbi cnc-re gondoltam, kissé kitekintve a profi cnc irányába. (A profi irány csakis annyiban érdekel, hogy előfordulhat, hogy onnan kell szerszámot vásárolni, ahol profi felhasználók is vásárolnak.)

A szerszám, anyag, gépelem stb mozgásának a sebessége. Forgácsolási sebesség, X, Y, Z irányú sebesség, amire gondoltam.

Olvasgatok, és leginkább m/min amivel találkozom, de -főleg beszélgetésekben- nem mindig adnak meg mértékegységeket. (Ezt normálisnak tartom, hiszen nyilvánvaló esetekben a közbeszédben sem kilóméterórázunk, elég a százas tempó.

Vetesi75

A vágósebességet "Vc" (a forgácsfolyam sebessége - marásnál a szerszám, esztergálásnál a munkadarab vágandó átmérőn értendő kerületi sebessége) m/min szokás megadni.
Az X,Y,Z irányú sebesség az előtolás "f" sebessége. Marás esetében mm/min, esztergálásnál, fúrásnál mm/fordulat van elterjedve. Ettől el is lehet térni, de csak indokolt esetben érdemes. Maróknál értelmezhető az "fz" élenkénti előtolás is, amit mm-ben adnak meg. A fordulatszám és az élek száma ismeretében az előbbiek számolhatók belőle.
Természetesen minden sebességértéknek megvan hüvelyk rendszerű mértékegységes megfelelője is...

musicfisch

Kedves "hobbycnc"-s kollégák!
Segítséget szeretnék kérni a "SANYO DENKI"-typ:103H89222-6341 stepper motor milyen vezérlővel működik?Szeretném beépíteni cnc gép x;y; tengely hajtáshoz!Köszi a segítséget.

tekes

Köszönöm szépen!
Ezek szerint nincs tipikus egységes mértékegység :(

Robsy1

Bármilyen kétfázisú léptetőmotor vezérlővel meghajthatod, ami tud 6A-t maximumot adni fásisonként.
De ez egy nagy nyomatékú, nagy inerciájú motor ennek minden súlyos hajtástechnikai következményeivel.
Biztos kell ez a "monstrum" a te CNC gépedhez?

Vetesi75

A előtolás sebességét - ha az nem a fordulat függvényében van megadva - mindig mm/min értjük. (m/min a "gyorsjárati sebesség" elnagyolt mérőszámaként fordul még elő.)

musicfisch

Köszönöm a gyors segítséget!Valami ilyesmi volt,és lehet,hogy emelőszerkezet lesz belőle....ha meg tudom oldani a vezérlést.(Lehet,hogy kézi-vezérléssel?-joystick..hmm...)

TBS-TEAM

DM805AI léptetővezérlő analóg bemenettel rendelkezik.
Potméterrel is vezérelhető.
József

Miki2

Üdv Fórumtársak!
Segítség, béna vagyok.
Tavaly vettem egy kínai autómosó ketyerét.
Ez elvileg egy 48V-os akkuval működik.
Első kép az aksi képe:

Sajnos úgy néz ki, hogy az eredeti töltő megadta magát.
Feszültség a kimenetén nem mérhető.
A második kép az eredeti töltőről készült.

A kérdésem: A harmadik képen szereplő töltőt rá köthetem az akkura?
Sajnos a tudásom csak felszines, kérem aki tud segítsen
Köszönöm:
     Miki