Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

vjanos

Segítség, béna vagyok, és nem ismerem fel a szekrényben talált elektronikámat...

Valószínűleg DC szervó vezérlő.
A pontos típust esetleg tudja valaki?

Szalai György

Legfeljebb a bemenete lehet DC, ha háromfázisú híd a vége.
(A tipust nem ismerem.)

vadember

UPCX530 Power Board
Kefés DC és BLDC szervo vezérlő. Automatikusan felismeri a ráakasztott motort. Hall érzékelő kell a BLDC-hez.

tekes

Igazi kezdő kérdés: az általános a szakmában, hogy a sebesség mértékegysége m/min?

Köszönöm!

Robsy1

Milyen szakmában? Milyen sebesség?[#conf]

tekes

Na ez is jó kérdés :)

Hobbi cnc-re gondoltam, kissé kitekintve a profi cnc irányába. (A profi irány csakis annyiban érdekel, hogy előfordulhat, hogy onnan kell szerszámot vásárolni, ahol profi felhasználók is vásárolnak.)

A szerszám, anyag, gépelem stb mozgásának a sebessége. Forgácsolási sebesség, X, Y, Z irányú sebesség, amire gondoltam.

Olvasgatok, és leginkább m/min amivel találkozom, de -főleg beszélgetésekben- nem mindig adnak meg mértékegységeket. (Ezt normálisnak tartom, hiszen nyilvánvaló esetekben a közbeszédben sem kilóméterórázunk, elég a százas tempó.

Vetesi75

A vágósebességet "Vc" (a forgácsfolyam sebessége - marásnál a szerszám, esztergálásnál a munkadarab vágandó átmérőn értendő kerületi sebessége) m/min szokás megadni.
Az X,Y,Z irányú sebesség az előtolás "f" sebessége. Marás esetében mm/min, esztergálásnál, fúrásnál mm/fordulat van elterjedve. Ettől el is lehet térni, de csak indokolt esetben érdemes. Maróknál értelmezhető az "fz" élenkénti előtolás is, amit mm-ben adnak meg. A fordulatszám és az élek száma ismeretében az előbbiek számolhatók belőle.
Természetesen minden sebességértéknek megvan hüvelyk rendszerű mértékegységes megfelelője is...

musicfisch

Kedves "hobbycnc"-s kollégák!
Segítséget szeretnék kérni a "SANYO DENKI"-typ:103H89222-6341 stepper motor milyen vezérlővel működik?Szeretném beépíteni cnc gép x;y; tengely hajtáshoz!Köszi a segítséget.

tekes

Köszönöm szépen!
Ezek szerint nincs tipikus egységes mértékegység :(

Robsy1

Bármilyen kétfázisú léptetőmotor vezérlővel meghajthatod, ami tud 6A-t maximumot adni fásisonként.
De ez egy nagy nyomatékú, nagy inerciájú motor ennek minden súlyos hajtástechnikai következményeivel.
Biztos kell ez a "monstrum" a te CNC gépedhez?

Vetesi75

A előtolás sebességét - ha az nem a fordulat függvényében van megadva - mindig mm/min értjük. (m/min a "gyorsjárati sebesség" elnagyolt mérőszámaként fordul még elő.)

musicfisch

Köszönöm a gyors segítséget!Valami ilyesmi volt,és lehet,hogy emelőszerkezet lesz belőle....ha meg tudom oldani a vezérlést.(Lehet,hogy kézi-vezérléssel?-joystick..hmm...)

TBS-TEAM

DM805AI léptetővezérlő analóg bemenettel rendelkezik.
Potméterrel is vezérelhető.
József

Miki2

Üdv Fórumtársak!
Segítség, béna vagyok.
Tavaly vettem egy kínai autómosó ketyerét.
Ez elvileg egy 48V-os akkuval működik.
Első kép az aksi képe:

Sajnos úgy néz ki, hogy az eredeti töltő megadta magát.
Feszültség a kimenetén nem mérhető.
A második kép az eredeti töltőről készült.

A kérdésem: A harmadik képen szereplő töltőt rá köthetem az akkura?
Sajnos a tudásom csak felszines, kérem aki tud segítsen
Köszönöm:
     Miki

Miki2

Elnézést, a harmadik kép lemaradt.
Itt pótolom: