Hírek:

Tudnivalók a migrációval kapcsolatban:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a tag neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott tag a régi fórumon nyilatkozik hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
Ha a régi fórumon létező azonosító regisztrációja itt nem kerül jóváhagyásra, annak lehet oka ha a régi fórumon a nyilatkozat nem került elfogadásra. Ilyenkor nem kell újra regisztrálni, a nyilatkozat elfogadása után a regisztráció jóvá lesz hagyva.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

kgl

Segítséget kérek.
Egyszerűen nem találom a pontos nevét a hegyes rádiusz díszmarónak a nevét, a Vertic aspire szerszámtárba szeretném felvinni. Van ahol form tool néven van, van ahol radius bit néven, van ahol díszmaró néven van, van ahol shrank carving bit néven. A pár maró dobozán csak annyi van hogy carving bit 6*10, 6*12, 6*15,6*12, 6*8
A temuról és az aliexpress oldalról vettem őket, de semmi táblázatot nem találtam ami alapján be lehetne azonosítani és bevinni a vertic szerszámok közé.

A verticben 1 db ilyen formályú marót találtam 1/4-es méretben, de azt nem lehet klónozni más méreekre, mert nem engedi módosítani az átmérőt, ráadásul a form tool közé van felvíve, ami nálam hibaüzenetet ad ha újat akarok felvinni.
"Hiba, nincs kiválasztva megfelelő vektor az  ürlapeszközhöz.
A szerszámgeometria meghatározásához egyetlen nyitott vektor kell kiválasztani, amely a szerszámprofil jobb oldalát prezentálja."
Természetesen a vertic-ben nincs semmilyen hasonló vektor amit be tudnék vinni.Egy videót már találtam, hogyan kell a vektorokat féloldalasra levágni és bevinni, de a ezekhez a maróbitekhez nem találok vektorokat.
Ehhez hasonló biteket vásároltam : Temu

Viberen is elérhető vagyok : 06-20-976-6330

kgl

Ez a másik készlet amit vásároltam. Temu

kgl

Nagyon sok tökölés, keresgélés és MI segítséggel sikerült ezeket a maróbiteket egy kompromisszumos megoldással End mill csoportba felvinnem. Mivel end mill-nek nincs rádiusza, így azokat az értékeket be sem tudtam vinni, de nem is kérte az end mill bevitel. Az AI sokat segített, miután fényképen megmutattam neki a marók formáját. Addig viszont ő sem találta el a marók nevét és rosszul adta meg az adatokat.
Azt is meg kell tanulni, hogyan kérdezzen az ember az MI-től, mert két kérdés után elfelejti, hogy milyen adatokat kérek. Van még mit fejlődnie neki is meg nekem is :)

Robsy1

Neked az segítene igazán, ha végre a saját eszed alapján marnál egy négyzetet saját G kóddal egy horonyt vagy kört a géped közepén egy próbadarabon, hogy megérezzed a valóságot, a géped gyenge határ forgácsolási adatait.[#csodalk]

hostya

kgl

Igazad van erre lenne szükségem. De amíg nem működik rendesen a gépem addig értelmetlen dolog kidobni a pénzt az ablakon, hogy tördelem a maróbiteket még akkor is ha csak relatív olcsó bitekkel kezdek. Persze ebből is lehet tanulni.:)

Rabb Ferenc

Gyakorolj XPS (lábazati hungarocell) hablemezen. Ott fénysebességnél sem törik a maró.

kgl

Köszi ez jó ötlet, ez eszembe se jutott, pedig van is itthon egy pár tábla maradék 2 cm kék színű

Miki2

Mindenkinek köszönöm a segítőkész válaszokat.
Ahogy [#1068@PSoft] írta, valóban csak 21 V-os a feszültség.
A 48VF felirat valami átverés. Talán egyfajta típusszám vagy valami más.

PSoft

IdézA 48VF felirat valami átverés. Talán egyfajta típusszám vagy valami más.

Hogy típusszám vagy valami más, azt lehet még a vágottszemű se tudja. [#vigyor]
Az első képen egy kis -gondolom közel sem teljes- "arzenál" a széles kínai palettáról.
A képen a jobb felsőn mondható "korrektnek" a címke.
Öt darab 18650-es cella van benne, így adódik hogy 21V a max. kapocsfeszültsége.

De írhat rá akármit a vágottszemű, a többinek is 21V a max. kapocsfeszültsége.
A "vékonyabbak" öt, a "vastagabbak" tíz 18650-es cellával vannak szerelve.

A második-harmadik képen egy 18V 5Ah-s Makita aksi, amelyikkel az első képen látható összes kínainak megegyezik a felfogatása. :)

t62d6ha2b

Tisztelt fórumtársak!

Egy Makita nagyflexet (lágyindítású) szeretnék állványban üzemeltetni. ,,Mechanikusan" meg tudom oldani, hogy a gombja benn maradjon, de ha egy kapcsolóval leállítom-újraindítom, nem kapcsol be. Van megoldása? Válaszotokat előre is köszönöm!

remrendes

Gyorskotozo, kapcsolhato eloszto.

remrendes

Vagy van benne ujrainditas gatlo?

Rabb Ferenc

Van megoldás, az eredeti beépített lágyindítós kapcsolót áthidalod egy külső KI-BE kapcsolóval.

Kár, hogy ezzel elveszted az összes jótékony hatását ami miatt az egészet beletervezték és beépítették. Brutál hanggal, lórúgás intenzitással fog indulni, és esetleg még a kismegszakítót is lerúgja a falról. A gép mechanikus élettartama (fogaskerekek) erősen le fog csökkenni.

Egy szónak is száz a vége - oka van annak, hogy lágyindítóval gyártották.

PSoft

Ha a gép gyári kapcsolóját bekapcsolva tartod és egy "külső" kapcsolóval adsz rá feszültséget, nem fog elindulni a gyári kapcsolóba beépített nullfeszültség védelem, vagy újraindítás gátló miatt.
Mint ahogy a gyári kapcsolóját használva sem indul újra egy hálózat kimaradás esetén, hiába hagyod/felejted bekapcsolva a kapcsolót.