Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

zyz7xjwb7

Sziasztok.

Hobbi fémmefmunkáló (vas) függőleges főorsójú marógépen az y ( fel-le) mozgó aszal 6 db hgh20c lineáris görgőn mozogna . Miként lehetne a mefmunkáláshoz rögzíteni az asztalt , hogy a görgőket nehogy megroppantsam mondjuk egy csavaros rögzítéssel....

zyz7xjwb7

Hgh20c kocsikhoz milyen zsír ajánlott ?

kgw0eik66

Magam egy kb 20..30 körüli rudat szerelnék fel a sínekkel párhuzamosan amin egy felhasított vas tömb csúszna. Kiórázva gyakorlatilag ellenállás nélkül. Ha rögzíteni akarod akkor egy menetes rúddal rászoríthatod. Persze a gépedtől függ, lehet hogy a sínre egyszerűbb ráfogni mondjuk a két kocsi között, lényeg hogy kétoldalról szoríts mert akkor nem terheled a lin. kocsikat.

vg8t6er64

Mekkora nyomatékú léptetőmotorral mekkora menetemelkedésű orsón keresztül hajtod a rögzítendő CNC tengelyedet?

zyz7xjwb7

Kézzel lesz mozgatva , 25×5 trapézmenetes orsóval.

vg8t6er64

Szuper, alakulnak az információk.
Már csak a gépedről kellene egy fotó, hogy lássuk hogyan is van ez az XYZ marógép kilakítva konstrukciósan, és a fotón jelöld be a rögzítendő Y tengelyt.

kgw0eik66

Fogd meg az orsót, és meg van oldva a rögzítés.

zyz7xjwb7

Sehol nem tart , szerzem be az alkatrészeket , agyalok hogy mit hogy csináljak . Az y a függöleges tengelymozgás lesz .

mv3g898s

Hobby CNC marómon már régen évekkel ezelőtt jól működött az UCCNC program sikeres telepítés után nem demo változatban mert a hardverkulcsot elfogadta a program. De valahogy nem mozdul nem a reset és nem a végállás miatt. Valaki nem tud Békéscsabán személyesen ebben segíteni? Ha igen mennyibe kerülne?
Köszönöm előre is!

xw705sph

zyz7xjwb7

Mert elírtam , nem y , hanem z a függöleges mozgatás ...

sra7ujczs

Segítsetek már a hülyegyereknek, mert bénázik. [#nyes]
Hogyan lehet végteleníteni fogasszíjat, szakszerűen? Gondolok itt arra, hogy használható legyen a végeredmény.[#wilting]

Gondoltam olyanra, hogy sréhen elvágni a végeket, hogy nagyobb legyen a ragasztási felület, és illesztve összeragasztani. De gondolom ennél van sokkal jobb eljárás. Köszönöm!

sra7ujczs

Ja, jó pici a szíj, 6mm széles, GT2

gsz03b27r

GT2 végteleníteni sehogyan sem.

nt4ibi7x

Sziasztok. Rosszalkodik a Yaskawa SGDV-180A01A servó vezérlőm. Sürgősen keresek valakit akinek van megfelelő komunikációs kábele és megtudja nekem oldani a paraméterek áttöltését az új vezérlőbe. Előre is köszönöm a válaszokat.