Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

tfpk6pks3

Szigorúan árnyékolni, minden vezetéket és egy ponton "földelni" különben jönnek a hülyeségek

000000000

Gondolom ez a föld a H2 gnd-je

may47wb

Turbocnc-vel nem tudod kipróbálni? Az tuti jó jeleket küld a vezérlőnek.
Vagy próbáld meg ez: elindítod a feladatkezelőt_folyamatok_mach3 jobb klikk és a prioritást magasra állítod.  
Ja most nézem, ha már két gépen is próbáltad akkor viszont a vezérlővel lesz a gond!

tfpk6pks3

Így van. Csak figyelj, hogy egy közös pont legyen, nehogy földhurok alakuljon ki.
Magyarul árnyékolt spagóca a H2-nél földön (az árnyékolás)másik vége sehol! Könyezettől függ, de néha még a táp madzagot sem árt...

besirkyjh

Csak egy ötlet : felpakolod a kis cuccodat és elmész a Tibor Gyuriékhoz . Ök állandoan ott vannak a boltban és biztos hogy segitenek .
Persze elötte beszéld le telefonon a találkozot .Vagy itt a forumon kérd meg Öket hogy segitsenek Neked ( van külön topick részükre ) .

[#phone][#integet2]

s7manbs8

Ilyen orsóim vannak, de annak a végét le kell esztergálni kúposra nem ?

000000000

Köszönöm a tippet, hol találom őket?

besirkyjh

Mondtam hogy agyalok  

A biosban az LPT portod hogy van konfigurálva ?

Automata nem jo az SPP vagy aNormál az igazi !!
[#integet2]

besirkyjh

Menj át a topick ba és ott letudod beszélni velük ." Kérdések a Klavio KFT-hez "

Egyébbként Ujpesten vannak .

besirkyjh

Ugyan ugy ahogy az #5221-ben irtam csak eszterga nélkül .

s7manbs8

Na, addig játszadoztam én is, most lett meg az eredmény, én is beleszaladtam egy kis elektromos zavarba, az egyik iránynál a motor akadozott, és az volt az oka hogy az LPT porti GND nem volt összekötve a jelbemenetre, hanem máshonnan jött, elég ennyi az ilyesmi hibákhoz.

Másik tapasztalat, amit sikerült kiismernem.

Tápfesz: 22V  
Uniploáris hajtás, olyan 5.3V-os és 1. 25A-es motorral

Elérhető sebesség 300-350 , ennyi tápfesznél.

Holnap megnézem még nagyobb táppal, mit bír.

Ugyanis az van, hogy ha akár 12 V tápot is adok neki, álló helyzetben ugyanolyan erős, de ha mennie kell, minél gyorssabban, annál jobban gyengül, ezt csak nagyobb táppal lehet kompewnzálni, tehát a vezérlőddel sincsen semmi gond, kicsi lesz ott a feszültség valószínű, az a motorod igencsak ilyen, mint amit én is most kipróbáltam.  A mostani kisebb feszültségű 1.6V-os, tekercsfeszültségűekkel többet el lehet érni ugyanannyi táppal.

s7manbs8

Még annyit hozzáteszek, hogy egy kisebb 12 V-os, de kisebb induktivitású motor, az 900-zal pörög ugyanennyi tápfesszel, a nagy motorok a nagy induktivitásuk miatt sajnos nagyobb feszt igényelnek.

s7manbs8

Holnap 2 tápot összekombinálva megnézem olyan 50V -tal, mire képesek.

000000000

Tisztelettel érdeklődök most, hogy már szabad más termékeket is megnevezni, hogy lenne-e valaki aki egy hogy is mondjam mint egy tesztleírás, egy összehasonlítás jelleggel leírná, hogy mi is a különbség, a Magi István féle vezérlők a Klavio Kft féle vezérlők és az itt a fórumon is feltűnő házilag készített vezérlők között.

Melyik vezérlő milyen felhasználásra ajánlott?
Mik a gyengéi mik az erősségei a különböző típusú vezérlőknek?
Mennyire bővíthetőek, menyire megbízhatóak?
Ha kompletten egy teljes vezérlő kellene egy 3D-s géphez X-Y-Z tengely + marómotor vezérlése akkor melyik mennyire jönne ki?  
Milyen párosításban a legjobbak milyen motorokhoz ajánlott mind teljesítmény mind típus, fajta szempontjából?

Ehhez hasonló kérdéseim lennének. Valami olyanra gondoltam mint egy vásárlási tanácsadó ami tippeket ad, hogy milyen felhasználásra mi az ajánlott. A gyakorlatban hogyan működnek sebesség,megbízhatóság,extrák, stb. Segít eldönteni hogy melyiket is válasszam.  

Ez gondolom nagy segítség lenne a kezdőknek az olyanoknak akik csak tervezgetik a gépet és az első lépések megtétele előtt egy kicsit információkat akarnak szerezni.

Nekem sem volt még soha sem CNC gépem bár ha minden igaz akkor holnapra elkészül és átvehetem az első gépemet. Szóval Én átolvastam majd az egész fórumbejegyzéseket, amiben nagy segítség volt az a PDF amiben le volt mentve a 2006-ig a fórum teljes tartalma. Tényleg miért nincs meg minden év lementve? Sokkal jobb így visszaolvasni a régebbi hozzászólásokat és nem mellesleg kereshető is. Szóval hiába szántam rá több napot az olvasásra mégsem lettem okosabb. Így viszont információ hiányában még csak kérdezni sem tudtam volna. Szerencsére egy fórumtárs nem sajnálta rám az idejét sok és sokszor talán még buta kérdéseimre is kimerítő válaszokat adott e-mailben ezúton is köszönet neki.

Szóval szívesen vennék egy a kezdők részére szóló összefoglalót, leírást, összehasonlító tesztet és itt tényleg a kezdőkre gondolok olyanokra akik az első lépések megtételénél járnak azokra akik egyenlőre csak információt gyűjtenek.

Az már csak hab lenne a tortán ha mindez sallangoktól mentesen csak a lényeget meghagyva bármikor elérhető lenne a főoldalról az első helyekről és nem veszne el a későbbi hozzászólások miatt, mert majd ha valaki 2 hónap múlva idetéved nem biztos hogy idáig vissza fog olvasni. És nyílván ha nem is tud erről akkor keresni sem fogja.  

Köszönettel, egy még mindig igen kezdő CNC gép nélküli fórumtárs.

s7manbs8

Nem hinném, hogy ilyen összehasonlító ismereteknek bárki a birtokában lenne, ugyanis ahhoz mindenféléből össze kellene vásárolni és igen huzamos ideig kellene tesztelni, akkor lehetne mondani ilyesmiről bármit. Amit lehet kapni bárhol ott a gyártó feltünteti annak adatait és egyéb infókat, abból el lehet dönteni, hogy az jó e vagy sem, ha meg működésbeli gond van , ott van a garancia, vagy ha nincs nincs, ha olyan forrásból származik.