Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

keri

Még egyszer!!! Ez nem ilyen egyszerű ahoyg elképzeled. NEM LEHET LEÍRNI FOGJAD MÁR FEL KÉRLEK!!!!

Tankonyveket kell elolvasni, infókat kutatni. Ezt tanulásnak nevezik, ami idő. Sajnos nem lehet megspórolni.

Ami infókat hiányolsz mind megtalálhatók, ha leírjuk akkor egyel több helyen lehet megtalálni.

Kb. olyat akarsz ezzel, hogy ellövöd a nyilvessződet és nem találod el a céltáblát és a pálya tulajdonosát vonod felelősségre hogy rossz helyre tette a táblát, pedig mennyivel jobb eredményt értél volna el ha oda teszi ahova lőni fogsz.

000000000

Ne értsd félre, de egy pék aki azt sem tudja mifán terem a trapézorsó, az ne akarjon CNC-t, vagy ássa bele magát iskolás könyvekbe mechanikai ismeret után.

Hmm. Tehát a pékek ne vegyenek cnc-t. Na szépen vagyunk.
Én spec nem tudtam mit jelent a trapézorsó.
Ne vegyek gépet? Muszáj. Dolgozni kell reliefeket kell gyártani. Fix jól fizető munka. Vennem kell egy gépet. Milyet vegyek? Azt sem tudom, hogyan kezdjek hozzá. Eszik vagy isszák a cnc gépeket? 2-3 hét és már tudom is.
De ha nem kellet volna 2-3 hetet kutakodni ha legalább az alapinfó megvan a hobbycncvel foglalkozó oldalon, fórumon akkor max 2-3 nap és már ugyanúgy képben vagyok.

Én már túl vagyok rajta. Nekem már nem kell. De másnak kelhet. Másnak aki ugyanúgy gépet keres, de még életéáben nem látott cnc gépet. Vagy egy hobbystának aki cncvel akar foglalkozni és nem tudja hogyan is kezdjen hozzá.  Szóval nekik segítene egy ilyen leírás.
Nekik jó lenne. Nagyon jó lenne. Sokat segítene. Nem kellene 2-3 heteket tanulással tölteni. Tévútra, zsákutcákba menni. Nem töri le az embert nem megy el a kedve.  

Van valaki itt aki tud ebben a témában a kezdőknek segíteni?
Van itt egy megfelelő jogosultságú admin aki tud helyet biztosítani a főoldalon az első helyen read only módban az Alapinformációk kezdőknek: című topiknak?
Van-e itt egy két lelkes ember aki összeszedi az alapokat? Olyan aki nem felejtette el mik is voltak az első kérdései?

No ennyi voltam  

hostya

OFF
Nekem ebből az egészből ez jön le:

NetFantom:  
Szeretnék egy helikoptert, és repülni is szeretnék vele.
Nincs pilóta vizsgám, nem értek se a repüléshez se a helikopterhez.
Az hogy a helikoptert mi hajtja, és az hogyan működik, az engem nem érdekel.
Végig olvastam egy helikopteres fórumot, és senki nem mondta meg hogy hogyan kell hkopterrel repülni...

000000000

Igen jó régen volt.

Érdekelt a hobbycnc nézelődtem de elment a kedvem. Mindenki vérprofi volt semmit sem értettem. Feladtam.. :((((

Most azért jöttem vissza mert muszáj volt KELL egy gép. Túl sok volt a lehetőség és túl sok a kérdés. Most nem adtam fel, végigszenvedtem ezt a 2-3 hetet és holnap megyek a kész gépemért, hogy továbszenvedjek a szoftverekkel.:))

keri

Szerintem te elég jó vagy információ szerszésből. Minden érdekel, mindenbe belevágsz. Ha valamit nem tudsz de érdekel akkor céltudatosan kérdezel. Persze néha téged is elvisznek a rozsba, de azért letisztul benned hogy mi az ami neked fontos, mert jó a felfogásod.

És ahogy elnézem rengeteg könyvet elolvasol abban a témában ami érdekel és ha azokból nem kapsz választ, akkor kérdezel.

Vagyis neked élvezet magyarázni.

000000000

Pontosítalak:
Szeretnék egy helikoptert. A nagyszülőkhöz akarok menni vele. Milyet vegyek?
Nem karok helikoptert építeni és nem akarok belemélyedni az éjszakai kézi repulés tudományába. Jó nekem cask bnappal repülni automatában.
Szóval milyen helikoptert vegyek?

Kérdések milyen messze laknak a nagyszülők?
Mennyien utaznánk egyszerre?
Milyen hamar akarok odaérni?
Mennyire akarok luxsus helikoptert venni?  

000000000

:)) én már kb 2 hónapja szenvedek gépet szeretnék építeni talán lesz belőle valami a szoftver ha van géped már nagyon egyszerű (MACH3)szerintem

4um5b65d

Mikor készültem megvenni az első számítógépemet (ZX Spectrum) mert ugye ahhoz nem kell ész, hogy lássam a barátoknál a jó kis játékprogramokat.... tehát mikor odáig jutottam, hogy nekem is kell egy gép, igen hamar az is érdekelni kezdett, hogy hogy is működik egy ilyen gép. Fogalmam sem volt, hogy mi fán terem. Sosem felejtem el mikor az egyik barátomat faggattam, hogy : van e a számítógépen "memória" gomb ? Gondoltam ha a számológépen van akor egy számítógépen már hogyne lenne. Mire a barátom azt mondta, hogy ez nem ennyire egyszerű és elkezdett nekem valami változókról meg írás-olvasásról beszélni. Akkor olyan hülyének gondoltam a barátomat, hogy még egy egyszerű kérdésre sem tud normálisan válaszolni. "Van memória gomb a számítógépen vagy nincs? " Erre megint azt a választ kaptam, hogy ez nem ennyire egyszerű. Azóta már nagyon sok mindent megértettem és belátom igaza volt. Most meg azt látom, hogy Te is arról a memória gombról érdeklődsz.
Nem ennyire egyszerű a dolog !!!!!

000000000

De ismétlem nekem már nem kellenek ezek az alapinfók. NEM NEKEM KELLENEK.

Én már túl vagyok rajta. Nekem már nem kell. De másnak kelhet. Másnak aki ugyanúgy gépet keres, de még életéáben nem látott cnc gépet. Vagy egy hobbystának aki cncvel akar foglalkozni és nem tudja hogyan is kezdjen hozzá. Szóval nekik segítene egy ilyen leírás.  
Nekik jó lenne. Nagyon jó lenne. Sokat segítene. Nem kellene 2-3 heteket tanulással tölteni. Tévútra, zsákutcákba menni. Nem töri le az embert nem megy el a kedve.  

Van valaki itt aki tud ebben a témában a kezdőknek segíteni?  
Van itt egy megfelelő jogosultságú admin aki tud helyet biztosítani a főoldalon az első helyen read only módban az Alapinformációk kezdőknek: című topiknak?  
Van-e itt egy két lelkes ember aki összeszedi az alapokat? Olyan aki nem felejtette el mik is voltak az első kérdései?  

43pbwjg8s

Szerintem menj el a ROLANDhoz és vegyél egyet amelyik elég nagy amunládhoz.
Elmondod nekik mit akarsz és megmondják melyik jó rá. :)

Én lassan 17 éve vagyok mérnök és még mindig olyan hülye vagyoka CNC-hez hogy az nem igaz.
Nem merek belekezdeni a gépembe!! Egy éve sorvasztom itt a mosolyokat az arcokról a kérdéseimmel és még mindig semmit sem tudok.

000000000

nagyon jó lenne szerintem is [#taps][#taps][#taps]

000000000

Ok. Laslie látom kezded érteni mit is akarok.
Igen. Van memória gomb azon a számítógépen? És nem értem miért néz engem mindenki hülyének amikor ilyeneket kérdezek?
Szedjük össze a válaszokat és rakjuk ki egy központi helyre, hogy minden kezdő aki a memóriagombrol érdeklődik az lássa és megtalálja a választ.  
Vagy ne?

s7manbs8

Ha van sok pénz ez nem gond, ha nincs, akkor a tanulás segíthet.

keri

Ott van a leírás, KisKZ meg én is linkelt pár dolgot.
Azok választ adnak arra hogy hol a memoria gomb.

Ide kitenni felesleges, mert elképesztő mennyiségű infót lehetne kirakni.

Rabb Ferenc

Bocs a hasonlatért, de valamiért egy régi vicc jutott az eszembe. X úr látja, hogy az újgazdag szomszédjához egy vadonatúj Bösendorfer zongorát hoznak. Nem tudja megállni szó nélkül: gyönyörű hangszer, csodálatos! Mondja szomszéd úr, ki tud zongorázni a családban? Mire a válasz: egylőre senki, de van egy jó ismerősünk, ő szépen játszik. Vasárnap délután eljön és majd megmutatja hogyan kell.  
Három hetet "szenvedtél"? Én két éve építem a gépemet. Csavarról csavarra, drótozom, szerelem a csatlakozókat, tanulom a szoftvereket. Éjszakákon át gyötröm magam, hogy egy elfogadható minőségű reliefet öszehozzak. És nem vagyok egyedül. Sokan járnak ugyanebben a cipőben. Sok a három hét? Neked csak három napod van rá? Egy csúcstechnológiás szakma minden részletének a megismerésére, hogy utána étlapról választhass?? (aminek mi persze sokan csak a barkács változatát űzzük)
Egyébiránt pedig gratulálok a leendő új gépedhez (irigyellek is érte) de tévedsz, ha azt hiszed, hogy három nappal a konnektorba dugása után ontani fogod a vastagpénzű melóket vele. De ha ez is sikerül, akkor további gratula! [#eljen]