Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

kmajer

Még nem vagy túl rajta!
Ott tartasz, hogy 3 hét fórum olvasgatás után vettél egy gépet, amiről azt gondolod, megfelel neked.
3 hónap használat után ki fog derülni mennyiben eltérő gép lenne közel ideális.
6 hónap múlva átgondolod az egészet és egy papírlapra sorba leírod mire van szükséged.
Innen fog kezdődni!
üdv

000000000

szerintem meg kell szenvedni az infókért...keresgélni tanulni...tegnap kötöttem össze az első motorom+vezérlőm infó rengeteg van de a neten de szerintem itt mindenki szívesen segít nekünk..

000000000

000000000

Ok akkor mivel holnap is meg a jövő héten is meg jövőre is fognak ide még jönni lelkes újoncok akiknek halványsegédfogalmuk sincs a cnc gépről azért valahogy tájékoztatni kéne őket ezekről a linkekről. Hova is van kirakva? Pl.: a 5315-ös hozzászólásban van egy! Esetleg minden héten hétfőn beírom ide a linkeket, hogy az újak is megtalálják.

Szóval ismét: Gyűjtsük össze ezeket legyen akár link és rakjuk ki egy állandó helyre a főoldalra az első helyre amit csak olvasni lehet így nem kerül végtelenül és elérhetetlenül hátra? De akár tehetünk magasról a tudatlanokra. Minek jöttek ide olyan későn? Miért nem jöttek 2010. január 6.-án 2011. március 12.-én mit akar itt. Keressen, kutakodjon, dolgozzon meg az információért vagy adja fel!

s7manbs8

Nem csak neked jutott ez eszedbe, ezelőtt alig több, mint egy hónapja is volt erről szó, a másik fórumban is beszéltem róla én is, mint néhány ilyesmi újítás igényét, és kivitelezésének ötletét.

keri

Üdv köztünk!
Te ugye tudod mi az a trapézmenetes orsó?
Mert ha nem akkor szólok is az adminnak hogy zárjon ki [#hehe][#wink]

000000000

Köszi.
Most lesz 3 hónapom tanulni. Erre kellet a gép. Majd 3 hónap múlva egy profi gép fogja ontani azt az 1 fajta reliefet ezer példányban.

hostya

OFF
"Jó nekem cask bnappal repülni automatában."

Na ilyen helikoptert nem találsz!
Utazni lehet automatában, de minimum a le és felszálláshoz PILÓTA kell!

000000000

Igen igazad van 3 hónap mulva pontosan tudni fogom milyen gépet kell majd vegyek arra az egy fajta munkára. Ez volt a cél. Venni egy tanulógépet. És 3 hónap után az igazi profi gépet.

000000000

miért nem béreltél tanuláshoz kis gépet??

000000000

Hmmm. A példánál maradva. Felveszek egy pilótát aki felszáll vele majd utána én elvezetem automatában nappal és utána amikor megérkeztem akkor megint felveszek egy pilótát aki leszáll vele.
Nekem dolgozni kell a gép nem igazán hobbyzni. Nem akarok gépet építeni és bár érdekel de nem hiszem hogy mélyen bele tudnék merülni a gép belső lelki világába.

4um5b65d

Vedd észre, hogy ez a fórum a válasz a kérdésedre. Képtelenség egy olyan leírást szerkeszteni ami mindenkinek az igényét kielégítené a tekintetben, hogy miként kell egy cnc gépet megépíteni. Miből is kell hogy álljon a te géped , kérdezhetnéd? Már tudjuk, hogy marni szeretnél vele. Tehát a leírásnak a te esetedben a kis méretű, kis terhelhetőségű léptető motoros cnc gép építését fogja leírni. Na de akkor mi lesz a lézer gravírozókkal? Vagy mi lesz a CNC esztergát építőkkel ? Nekik nem lesz jó a leírás... De tételezzük fel, hogy az eszterga építőknek is készül egy ugyanilyen leírás. Igen ám, de a legtöbb hobbistának nincsenek olyan lehetőségei, hogy akár egy 500 Kg-os cnc esztergát építsenek. Ebből kiindulva egy kis méretű cnc esztergának a leírását kell majd összedobni. Na de akkor mi lesz azokkal akik 500 Kg-os esztergát szeretnének? Mi lesz azokkal akik szintén nagy gépet szeretnének, de megspékelve egy marófeltéttel. Ne adj isten szerszámcserélővel. Ha a marófeltét csak 2000-el forog akkor megint más a leírás mint ha 40000-el kell forognia.
Én úgy  gondolom, hogy mindenki számára megfelelő építési leírás nem fog születni sosem. Aki gépet szeretne építeni azt első sorban a fenekével tegye. Üljön le ide a fórum elé és napi 1-2 órát töltsön el olvasással, társalgással. Nem megy ez másképp.

000000000

Mert utána ez a gép megmarad tesztelni modellezni, gyakorolni és játszadozni nekem mint hobbygép.
Tudom önző és számító vagyok :))

0gbwyh99

UFFF!!!!
Most itt valaki segítséget kért (konkrétan) vagy csak a "jól volna ha volna"-t szajkózta 2 napon át ? [#falbav][#gun][#guluszem1]
Ha ennyi üres dumájú hozzászólás helyett konkrét kérdéseket tettél volna fel , már elég sok infó birtokába kerültél volna !!!
Azt javaslom hogy ne feszegesd tovább a hülyeséget hanem konkrét kérdéseket tegyél fel , mert a jó szándékú embereknek is véges a türelme és a végén azok sem fognak válaszolni akik azt szívesen tennék ! És nem igaz hogy nem tudsz mit kérdezni :  
"Gyerekek ! Fogpiszkálót akarok gyártani , mi kell nekem ahhoz és mennyibe kerülne az nekem ? "
Ez is konkrét kérdés példája !
UFFF , OFF !

000000000

Maradjunk az alapoknál. Ha már eljut odáig hogy tudja, hogy neki 500kg-os eszterga kell már az is siker. Utána már tud kérdezni is. Na de addig?