Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

0gbwyh99

A feszültséggel mehetek a tápom szerint akár 50 voltig is .
Ezt a kikapcsolt pihentetést nem értem . Az azt jelenti hogy kapcsoljam le róla teljesen a tartóáramot , vagy a PWM-et kapcsoljam le és a tartó áram legyen egyenlő a léptető árammal ?
A többit megértettem , köszi a leírást .

0gbwyh99

Még valami : amikor szétbontottam a mocikat csapágycsere véget , akkor láttam hogy a tekercsben lévő drőt igen vastag (olyan 0,5-0,6mm körüli) , de nem az van kivezetve , hanem egy nyák van beleépítve és abba vannak dugva a tekercsvégek . A nyákon olyan "szokványos" szélességű vezetékeken keresztül van kivezetve és a motoron kívül vannak a motor tápmadzagai belecinezve . És nem jól emlékeztem , 8 kivezetéses a moci , én kötöttem össze a két kivezt. hogy a H1-eshez jó legyen [#vigyor3]

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svertel/stepper%20001_1.jpg" border=0>

0gbwyh99

Azt mondom én is ! Olvasd ell rendesen [#gun][#vigyor1][#puszi][#worship][#wave]

0gbwyh99

Az első próbáknál volt is balesetem , elégtek a nyákon a vezetékek az egyik mocin (rá sem ért a moci felmelegedni , pár másodperc alatt történt) , vékony dróttal és vastag ón réteggel kijavítottam [#falbav][#violent][#vigyor1]

besirkyjh

Szerintem a full gerjesztés ami minket érdekel , az a beállitott áramot hagyja a motoron .

Nézd meg a H1 leirásában .De az lessz az .

besirkyjh

Szerintem ilyet lesem szabad irni , még azt hiszik hogy nem értünk hozzá ( pedig dehogy nem ) .Sorolhatnék pár dolgot én is ( robbant már a kezedben 6800mikro 63V-os kondi ? Ha nem akkor még nemtudsz mindent .

[#confused][#ravasz1][#csodalk]

0gbwyh99

Na akkor összegezzük a dolgokat !
A felvázolt géphez , szerinted , hány Nm-es moci kell hogy pld. 12X3-as trapézorsóval és teflon (danamid) anyákkal , HTDM 5-ös szíjjal átvíve a másik oldalra ami 15mm széles , 24 fogú acél fogazott tárcsákkal , kb. 25kg súlyt mozgatva ?
Mások véleményére is kíváncsi vagyok . A cél , mint ahogy mondtam , a meglévő technikával és motorokkal kivitelezni az első gépemet .  
Az első változat mozgó híddal , a másik pedig fix híddal és mozgó asztallal . A megoldást a motorok ereje fogja eldönteni (a mozgóhidasat szeretném inkább [#hamm]) .

jv7pu3a5p

Azt nem írta milyen a gépe, lehet hogy fogasszij viszi a szánt. Akkor viszont bukta a pontosságot ha nem alakítja át a mechanikát.

besirkyjh

Ha a mozgohidasat szeretnéd akkor én inkább a fixet ajánlanám , mert masszivabb és kissebb terhet cipelnek a motorok .

Isván ha az motor egy ceruza elemröl már olyan erös mint ahogy irtad ott hiba nem lehet ( gondolom ) .Azért egy olyan 1.3Nm max 1.5Nm dukálna ehez a mechanikához .
Lehet hogy meglepödsz a motoron ( esetleg gyorsabb mint egy hagyományos léptetö ) lehet jobb ( hosszabb ) a nyomaték görbéje is .A teflonnak nem vagyok a hive ( kapok a fejemre ) inkább ajánlom a POM vagy a hagyományos danamid anyagot .Arra kell figyelni hogy a trapézmenet felülete hibátlan legyen , ezen én polirozással segitek mindig , és csak utánna vágom a menetet ( a trapéz orsoval ) .
A szijjakat szinkronnak használod ugye és áttétel nélkül .

0gbwyh99

Értem , majd megejtem azt a nyomaték kisilibizáló eljárást és utána jelentkezek .
Igen , szíjat szinkronnak használnám és áttétel nélkül .  
Köszi az eddigi segítséget !!! [#worship][#worship][#worship][#law][#wave]

000000000

Igen, fogasszíj viszi a szánt. Az miért rontja annyira a pontosságot, hogy át kell alakítani?

000000000

A jelen állapot:  
Kernel 45KHz, 1/8-ad (1600)microstep, stabilan, simán futó motorok, max. sebesség a motortuning ablakban 255mm/m. Mivel a motorok egyenlőre nincsenek a mechanikán a valós sebességet(fordulatszámot) nem tudom indikálni. Egyébként egy aprócska gépet kell mozgatniuk kb.100x50x80mm, de azt jó lenne pontosan.

keri

Most mondtad hogy fél mm/lépés a pontosság.
Ha kisebb lépést akarsz áttételt kell rá tenni.

s7manbs8

000000000

1/2 lépéses jumperrel a Mach3 tuning ablak sebességét 680mm/m-ig fel tudtam tolni. Egyéb paraméterek (Kernel 45KHz stb) uazok.  
A Mach3 diag ablakában a Pulse freki 75Khz és a Blended spd 1141. Értelmezd ezt nekem légyszives, akkor most mi a szűk keresztmetszet?