Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Köszönöm!!
Csak egy külföldön élő nemzetünk tagja, mondása jutot az eszembe:
Amit, drágán vészen, nem mérik azt sehó ingyen!
Persze, tőle jobban hangzik:)))

f35ezvjs

Köszi szépen megpróbálom óvatosan megnézni.

sanyi84

Megtaláltam, nekem teljesen fekete volt az ábra, megpróbálom linux alól hátha segít, dos alól is és ha egyik sem nyert akkor megzavarom 555 el, ha úgy sem jó akkor előveszem a kefém szépen megtisztítom az alkatrészeket és elrakom egy másik kapcsoláshoz.  
Boldog űj évet! Szántsa az anyagot mindenki gépe a lehető legnagyobb sebességgel és pontossággal!

0gbwyh99

Üdv. mindenkinek!
Kezdtem újra tervezgetni a gépemet : 760X430X110 a megmunkálható méretek , X és Y M16-os menetes szárral (valószínűleg műanyag , vagy ha nem megy akkor görgöanyás) a Z pedig 11,7X5-ös golyósorsó , ismeretlen teljesítményű step motorokkal és H1-es vezérlővel .  
Először mozgó Y-hidasat képzeltem , de mivel elég nehéz lesz a híd és nem túl erősek a mocik (ezen nem változtatok) , így úgy döntöttem hogy mégis csak álló hidas lesz és mozgó asztalos .  
Segítséget szeretnék kérni azoktól akik már csináltak ilyet ! Ti hogyan csináltátok ? Gondolom kellene először egy sima alap , mondjuk egy tábla lemez ? Azt illene valami keretre rögzíteni ? Arra menne gondolom a talpas kerek 25-ös lineáris vezető (mert azom van) , magára a tárgyasztalra pedig a lin. kocsik .
Ötleteket kérek a minnél pénztárca kímélőbb megoldásra , esetleg valami képeket is . Azt is hozzátenném hogy alura nemigen tudok szert tenni , úgy hogy acélban kéne gondolkodni (esetleg MDF ?) .

PSoft

Szia István!
Javasolnám,hogy a görgös anyát válaszd.
Nálam a kicsi gépen(500x250x120)beváltak,mozgó híddal,bontott 1Nm alatti léptecsekkel.A szánok írógépkocsikból vannak mindegyik tengelyen.
M12-es menetesszárak az orsók.Ha a görgősanyát válaszod,lényegesen kissebb súrlódással számolhatsz,ami a "kicsi"léptecseknél csak előny.
Igaz,hogy az enyém sem lett egy "marógép",de famunkákhoz,gravírozásra tökéletesen megfelel.
A görgős anyáról  http://cnctar.hobbycnc.hu/index.php?dir=PSoft%2FGorgos_anya%2F" TARGET=_fnew>ITT láthatsz képeket.

besirkyjh

Szia István  

Hogyan oszlanak el améretek .

Az optimális az állo hid mérete lenne a 760mm-es munkaterületü és alatta a mozgo aszatal a 430mm-es munkaterülettel .Az also asztal felesleges mert az alátámasztott lin vezetéket közvetlen a váznoz rögzitheted ( két kereszt merevitöhöz ami kb 500mm-re van egymástol ) .

Már 2000ft alatt is vannak trapézmenetes orsok ( 10x3 vagy 12x3mm ) és magával a trapézmenetes szárral vágod a menetet a pl: POM vagy ZX100 anyagba .

Ha nagyon kicsi a motorod akkor jobb megoldás a görgös anya .  

Valamit azért a motorokrol irhatnál .
[#nemtudom]

besirkyjh

Valahogy igy .

Nem méretarányos .

http://cnctar.hobbycnc.hu/Kulcsar%20Zoltan/CNC%20tervek/Also%20lin%201kicsi.jpg" border=0>

jv7pu3a5p

Kérlek Titeket ajánljatok egy egyszerű programot amiben tudok rajzolni és G-kódot generál majd, amit megeszik a MACH3.
Még kezdő avgyok, így aztán nem ismerek ilyen programokat. Egy barátom odaadta a Solid Works-öt de az egy kicsit bonyi egszerű dolgokra. Nekem nagyrészt olyanra van szükségem, hogy rajzolok egy négyzetet bele pár karikát és kész. Mindeszt egy alu vagy műanyag lapból szeretném utána kivágni. Mi lehet erre a célra a legegyszerűbb progi?

nffab2gnr

coreldraw -mentés plt-mach3 beolvas,konvertál,G-kod,'oszt marás.

nffab2gnr

FrontDesigner 3.0 előlapgyátásra "kihegyezve"

jv7pu3a5p

keri

Vonal, kör, négyzetet méret alapján nem bonyolult beírni G kódban sem.
Mach-ben van ilyen felület ahol látod egyből mit írtál be.
Megtanulsz 3 féle kódot azzal már meg is lehet csinálni.

000000000

Sokszor gyorsabb, mint programmal.

jv7pu3a5p

Igen ezeket már próbáltam. Frankón működnek. De ennél azért bonyolultabb is lehet a dolog néha, meg előfordulhat hogy esetleg betűt is kell, gravírozni.  

000000000

Üdv!
Röviden: Segítség, béna vagyok!!!  
Bővebben:
Mach3+H2pcb+sanyo 6V/1.2A(féltekercsek)
A motorok jelenleg az asztalon üresen forognak.

Ha 3200 step/mm, akkor a max sebesség 230mm/m, ami ugye a fordszámmal egyenlő!
Ez normális? kissé keveslem...

Valamint program (egyszerű Gkódok g0/g1)futtatás közben olykor az éppen álló motorok remegnek, olykor meg nem... értem.