Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Arany János

Szembébe néztem Medusa-nak, és úgy ledermedtem, hogy nem tudtam 3D-s rajzot készíteni.
Esetleg a kezdő lépésekröl mondana valaki valamit?

43pbwjg8s

Ebben én nem leszek jó partner. :)
Tapasztaltat keress.
Nagy volt a szám, de én 10 éve láttam utoljára, most sem töltöttem le, csak örvendeztem a "viszontlátásnak".
Esetleg Vakegér?

43pbwjg8s

Már csak azét is letöltöm!
Csak nem változott annyit!

43pbwjg8s

Lehet butaság a kérdés, de gondolom ezelket már nézegetted:

http://www.cad-schroer.com/index.php?land=com&ziel=Support-Training-Tutorials&land=com&scr=1.6" TARGET=_fnew>medusa videok

43pbwjg8s

közben megjött a licence

43pbwjg8s

No szépen nem akarja elfogania licence-et. :(
Pedig csak egy hálókártyám aktív és jó macaddress-t adtam meg. Stimmel a licence-ben is.
Na ez marad holnapra.

000000000

Sajna ebben én sem tudok segíteni. Csak azért javasoltam, mert free kellett és láttam hogy ez sokat tud. De annyira idegen a kezelési módja, hogy nem próbálkoztam vele sokat. A 3D modellezés egy sajátságos,(de gyakran célravezető) módját használja: a vetületi nézetek szinkronizálásával hozza létre a testeket. Sőt szereléseket is. Azonkívül alapból rákényszerít a korrekt műszaki rajz létrehozására. Mindenképp érdemes a tutorial videókat megnézni.
Ha nem kell műszaki igényességű modell, akkor a Google SketchUp is jó lehet. Ha belefér egy kis pénzmag is, akkor a Rhino-t ajánlatám, az árához képest sokat tud. Igaz nem parametrikus.
Tudomásom szerint ingyenes még a Solid Edge 2D verziója, regisztráció ellenében. Ezzel csak rajzokat lehet csinálni, de  azt korrekt módon.

000000000

Érzésem szerint a Medusa azoknak a régi vágású szakembereknek kézreálló, akik hozzászoktak hogy pauszra készítsenek nézeteket, metszeteket és ennek a számítógépes megvalósítása ez a progi. Úgy tapasztaltam magamon, hogy új progiknál a programozói koncepcióra való ráérzés a nehéz, utánna már adja magát minden.

Arany János

Köszönöm a segítségeteket, de éppen az fogott meg a 3D-s rajzolásban, hogy sokkal gyorsabb volt mint a hagyományos. Egyszerűen elkészíthető modell (látom a kész alkatrészt),
utána meg csak kiválasztom a szükséges nézeteket, metszeteket, ha nem elég egyértelmű, akkor még valamelyik sarokba odabiggyesztem az isometrikus nézetet, beírom a kivánt méretarányt, hogy minden ráférjen egy lapra és mehet "esztergálnimarnikalapálni".
A"kecsap" tényleg inkább az elképzelések felvázolására való, a Solid Edge pedig tökéletes,
csak külön el kell készíteni minden nézetet, metszetet. Mégegyszer: Köszönet!

43pbwjg8s

Bizony...
Sikerült elindítanom, és bozony még mindig az a rég, eléggé esetlen (nekem! Mert sokan biztos szeretik) kezelés és metodika jellemzi mint régen.

János!
MI a célod?
Mit szeretnél modellezni/rajzolni?
Jó lenne egy kics feladat, amin meg tudom mutatni, hogy én ezt hogyan is csinálnám a nmegem által használt rendszerben.
Remélem más is megmutatja a maga által használtban.

Adj inkább egy címet!
Küldök valamit neked. Abban tudok segíteni.
MIt szólsz?

43pbwjg8s

Bocsánat! még egy nagyon fontos dolog azért:
Mindenképpen ingyenes megoldást keresel?

Arany János

Nem mindenképpen ragaszkodom az ingyeneshez, de ha belenézek a "bukszába" eléggé elszomorodok.
Tehát nagyon árfüggő.
Küldök egy üres üzenetet.

43pbwjg8s

Válasz ott.
Az árakról akciókról majd nézelődünk, ha megtetszik. (nem én árulom nehogy azt hidd!!!)
Csupán segítek neked ha érdekel.
De vannak akciók amelyek eléggé "barátságosak".
Persze tudom nem mindegy milyen lehetőségei vannak az embernek, amikor egy C3D-t sem nagyon tud kisajtolni magából. :(

000000000

Az E240 szervó motorban a csapágyakat szeretném cserélni, és a kommutátort felszabályozni.
Az elsőt megcsináltam, de az ára az lett, hogy az enkódert hazavágatam.  
Hogy kell lebontani a tengelyről sérülés mentesen?

ebalint

Szia!

Nincs előttem, de a műanyag házon megtalálod a lehetőséget /azt hiszem el kell fordítani egy kicsit / ahhoz, hogy a gyűrűben lévő 2 db!!! belső kulcsnyílású csavrt ki tudd lazítani. kb. 1, vagy 1.5 mm -s??

Remélem segítettem annyit, hogy éppen "elég".