Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Sokat segítettél!
Eddig azt hittem, azzal az elfordítással a szétpattintás lehetősége teremtődik meg, de most már látom ott kellene bedugni egy 1 mm-es imbuszt. Na, hogy hol veszek holnap ilyet, még nem tudom.

000000000

Egy nagyobb imbuszból tudsz köszörűlni.

SquirrelTech

43pbwjg8s

Azokból ne vegyél!!! Még véletlenül se!!
Azonnal lenyíródnak az ilyen kis méretűek!
Be kell menni egy rendes szerszámboltba és ott venni! Ez tapasztalat!

Ha jó anyagod van, akkor csináld amit Vbodi mond! Csak vigyázz! Ne lágyuljon ki mert ezek a kis vastagságú cuccok pillanatok alatt átizzanak.

0gbwyh99

Svejk azt mondta egyszer hogy 0,8-as imbusz van benne (bár nem biztos hogy azon a mocin van az) .  [#nevetes1]
Imbusz kulcs ügyben keresd a http://www.lutter.hu/index.php?page=shop.browse&category_id=185&option=com_phpshop&Itemid=5" TARGET=_fnew>LUTTER kft. Én onnan rendeltem a kulcsokat , NAGYON JÓ , és nem drága . Rehet darab számra is , nem kell az egész készletet ! [#wave]

s5f8tmfv3

Tudom ajánlani a PB Swiss-t, vagy a Bondhus-t. Előbbit sokéves használat után sem sikerült tönkretenni, pedig nem kímélem, utóbbit örökös garanciával adják, biztos nem véletlenül.

0gbwyh99

Ja , ja , Bondhus , én is azt vettem ! [#law][#eljen][#wave]

0gbwyh99

Kukucs gyorsan bele az "Encoder" topicba !! Sneci nagyon szépen leírta (és fotózta) a le/fel szerelési lépéseket . [#wave]

svejk

0,89 mm-es az inbuszkulcs, bármely szerszámkereskedőnél van. Kb 80-90 Ft az ára.
Gondolom arra rájöttél hogy a kefetartó kivételéhez pedig 1,27mm-es inbusz kell a motor fége felől van benne 1-1 hernyócsavar.

000000000

Köszi mindenkinek a segítséget!
Snecinek a fotós okítást!
Évekkel ezelőtt, mikor ezek elterjedtek, akkor volt a lebontásról szó, csak sajna nem tudtam megkeresni ebben az giga információ halmazban.
A kefetartót nem veszem ki, mert úgy is le tudtam venni a csapágyokat.
Esetleg új szénkefét hol lehet hozzá beszerezni?

svejk

Írtam még az encoder-be is...
Én feltétlen ajánlom a kefetartó kiszerelést mert a szerelés közbeni sérülése sokszorosa a bajnak mint ami a kiszerelésével jár.

Veszel valami hasonlót és belecsiszolod, lényeg hogy olcsó legyen, és az anyaga hasonlítson hozzá :)
De hidd el akár milyen kis csutak is az most, még nagyon sokat el fog menni egy hobby gépen.

000000000

Oké! Hallgatok a tanácsodra!

3rymb5s35

Srácok!
Az lenne a problémám, hogy plotterrel szeretnék NYÁK-ot "gravírozni", marni.
Leginkább Eagle, vagy Tango progit használok a tervek elkészítéséhez.
Az Eagle 4.16 ki tudja rajzoltatni a vezető sávokat a plotterrrel, de nekem pont a szigetelő részeket kellene kirajzoltatnom ahhoz, hogy a toll helyére beszerelt maró a vezető sávokat hagyja meg.
Galaad-dal is küszködtem egy keveset, de az általam ismert nyáktervezők nem tudnaik olyan formátumú fájlokat létrehozni, amit a galaad ismer. Ráadásul a galaadból nem is tudok "nyomtatni".

Van valakinek valami ötlete a problémám megoldására?

s5f8tmfv3

Nem egészen értelek: ha a réz nagyrészét akarod eltávolítani és csak a vezetősávokat meghagyni akkor miért nem maratod marószerrel a panelt?
"a toll helyére beszerelt maró" Ezt kipróbáltad vagy csak ötlet?
Kétlem hogy a plotter elbírna akár egy kisebb motort is...

43pbwjg8s