Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

cwiw53pw

Hello!
Trapézmenetes orsó - menetfúrás
Lehet egyértelmű, sok helyen olvastam de én nem tudom elképzelni hogy ugye "saját orsójával vágjuk" utána azt részt levágod és kész? Külön mindegyik tengelynek? Vagy eggyel csinálod az összeset és tartalék anyákat is? Esetleg anyának valamilyen súrlódás/kopáscsökkentővel töltött műanyag?
Minél többet olvasom ezt a fórumot annál több kérdés vetődik fel bennem :( :)  
Üdv.: Csikin

yuagaci9g

Az orsobol levagott darabot menetfurova alakitod.
Ez nem olyan egyszeru, de a szogek elleshetok egy nagyobb menetfurorol.
Ezzel aztan annyi anyat csinasz, amennyit, es meg potnak is.

2nbj3n5m

Kedves Csikin.
Igen lehet menetetfurni a trapézmenetes orsóval.
De csak darabjával,elöbb megkupolod,majd maróval
három hosszirányó hornyot marsz bele.Utána alá
küszürűlöd,vágóélet készitesz neki.
Az orsómagnéretének eggyező foratot fursz és kis
foggyu hozzáadásával megkezded a menetfurást.
Valamikor ez szebben levolt írva és a MOTOROS
forumtárs fényképpel ilusztrálta.
Janko

cwiw53pw

Értem. Akkor a "saját orsója" alatt egy külön erre a célra átalakított menetes szárat értsek, a kifejezés csak az esztergálástól különbözteti meg?

2nbj3n5m

Kedves Csikin.
Igen lehet menetetfurni a trapézmenetes orsóval.
De csak darabjával,elöbb megkupolod,majd maróval
három hosszirányó hornyot marsz bele.Utána alá
küszörűlöd,vágóélet készitesz neki.
Az orsómagméretével eggyező foratot fursz és kis
faggyu hozzáadásával megkezded a menetfurást.
Valamikor ez szebben levolt írva és a MOTOROS
forumtárs fényképpel ilusztrálta.
Janko

cwiw53pw

Köszönöm! Kár hogy nem lehet utólag hozzászólást szerkeszteni, megkönnyítené a moderátorok dolgát (ezt is beleírtam volna az előzőbe).

Csikin

besirkyjh

Szia  

Még mielött repkednek a 30 000ft-os trapéz menet furok .

Igen . Pl: van egy 12x3 trapéz orsod ebböl levágsz kb 150mm-t és legalább a mag mérettöl indulva kb 80-100mm hosszan kuposra esztergálod ( a teljes átméröig )  . Ugy csináltam hogy egy kis kb 15mm-es párhuzamos részt hagytam az orso elején és utánna jött a kup .Esztergálás után 120 fokban hosszában csinálni kell egy hornyot ( ez lessz a vágoél ) .Nem csináltam semmi alá marást vagy köszörülést ( mert akkor nagyobbat harap ) simán a mart horonnyal belehajtom az anyagba és jol megjáratom .Hamar felmelegszik a "menetfuro " ugy hogy folyamatosan hüteni kell .A faggyu tökéletes .Rengeteg aníát csináltam igy és mind jol sikerült ( holtjáték mentesek ) . Van olyan amit már 3-ik éve használok és még mindig huzosan megy .

Még valami ahoz hogy husszuéletü legyen én minden orsot felszoktam polirozni és utánna csinálom a "menetfurot " .A polirozás nagyon simafelöletet ad és nincy ami koptassa az anyát .Anyának valami félemény müanyg pl: POM vagy a hagyományos vajszinü danamid ( ha jol irom ) a megfelelö .

Akkor is lehet jo " menetfurot csinálni ha nincs esztergád .( lesem merem irni hogy hogyan ).

[#rolleyes][#integet2]

besirkyjh

Szia  

Persze értem a pontosság igényt , de valami még mindig nem stimmel .

Egy egymiliméteres orsohoz beállitott Mach3-nak simán kell menni 1200-1400mm-t a levegöben (  mechanika nélkül ) 400lépés/fordulattal .

Probálsz egy képet csinálni a motor tuningrol ?

Tanácstalan vagyok ( de nem adjuk ilyen olcson ) .
[#confused][#nevetes1]

s7manbs8

Írd le a technikáját, nagyon kíváncsivá tettél bennünket.[#integet2]

000000000

Egy motorral:
http://www.freeweb.hu/tibio/capture_04012010_211523.jpg" border=0>
de ha mind a négy motor a vezérlőn, akkor le kell mennem ~300-ra, mert blokkolnak a levegőben...
Új, nem bontott motorok, én kötöttem be először őket

s7manbs8

A feszültséget mérted, hogy négy motorral mennyire esik le ? mert ha leesik sokat, nem csoda ha úgy együtt nem bírnak mennyi annyival.

tfpk6pks3

Esetleg a számítógép milyen?
A szaggatott, meg-megálló mozgás, akkor is elő szokott fordulni, ha régi lassú gépen fut és egyszerűen elfogy a "levegő" a tüdejéből. Időre van szüksége és addíg bizony pihizik, míg összeszedi magát...

000000000

egy-két tized voltot, a toroid 24V-os 200VA-s, 8.33A-t tud, 33000uF kondi puffereli, elég stab a 33V

000000000

AMD Athlon XP3000+ 2.16Ghz 1Gb Ram XP.Prof oprendszer, háttérből kigyilkolva minden, amit lehet

s7manbs8

Akkor nem a feszültség változás okozza, ebből az derül ki.