Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

TBS-TEAM

Nem nagyon, kell még hozzá hűtőborda meg ventilátor is.
József

remrendes

Igen, azt olvastam a leirasban. Bar kulteren egy vizmentes zart dobozban nem tudom mennyire lenne az eredmenyes.

tekes

Kopott tengely tömítése

Sziasztok!
A régi kerti szivattyúm folyik, felújítanám, ha lehet.
A tengely tömítése csúszógyűrűs, (vagy hogy hívják) de maga a tengely csúnyán vállasra van kopva a gyűrűnél, ráadásul az egyik kopás erősen excentrikus is, csak a tengely kerületének egyik felén van bemaródva.

Új csúszógyűrűvel jó lesz még sokáig, vagy ez már halott szivattyú?

(Természetesen, ha érdemes javítani, cserélnék minden tömítést, és a csapágyakat is, mert elég csúnya hangja van. Úgy saccolom, a felújítás 20.000.-Ft alatt van, az új szivattyú 90.000.-Ft)

TBS-TEAM

A doboz mérete, anyaga, elhelyezése határozza meg.
550W szivattyúhoz minek lágyindítás?
József

TBS-TEAM

Két hete két szivattyunkba is kelett cserélni.
A pedrollo ajánlata 3-5 évenkénti csere mer vagy a porcelán
vagy a grafit elreped.(persze 10 évet is kibír simán).
A tengelyel együtt forog a grafitos fele O gyürű adja a tömítetséget a tengely és a grafit gyürü között.
Csak polirpapirral fe kell csiszolni a tengelyt.
Simán fel kell újjítani.
József

sarktibsi

Nálam is volt már ilyen eset , én ezt így orvosoltam.  Kitoltam a tengelyt a forgórészből
 majd esztergáltam egy új tengelyt, konkrétan én rozsdamentesből aztán csak vissza kell tolni a forgórészbe. De lehet egy ráhúzott gyűrűvel is megoldható.

sarktibsi

Ha nem túl nagy a kopás, a csiszolás is lehet megoldás.

tekes

Csak csiszoljam meg, hogy sima legyen, és az o gyűrű megoldja a bemaródást?
Ez nem pedrollo, hanem leo, de több, mint tíz éves, és a grafit és a porcelán is ép :)

TBS-TEAM

Polirpapirral csiszold meg.
Vegyél bele új csuszógyűrűs tümitéskészletet.
A Leo ua. mint a pedrolló mindenki is koppintja.
Ha az állórész amibe a  porcelán tömítés megy az öntvény akkor jól fel kell csiszolni, mert a rozsdától nem tömít a gumiperem rendesen.
Én azt be is ragasztottam a házba.
A nagy O gyürüt is cseréld az ott lévő peremeket is tisztisd meg.
Csapágyakat is cserélj.
József

tekes

fisrcxuk3

Van az SKF-nek erre a célra , vékonyfalu persely , szinte minden tengely méretben. Ha nem felejtem holnap megnézem a nevét.

fisrcxuk3

Eszembe jutott ; Speedi-sleeve

remrendes

47000Ft egy Elpumps JPV 1300. Nem biztos, hogy megeri, ha tengelyt kell javitani.

remrendes

Mert egy rohadt nagyot rug a tomlon inditasnal.

Csuhás

Csak egy kósza ötlet, miért nem teszel egy légüstöt a szivattyú kimenetére?