Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

kaqkk007

Ha van olyan frekiváltó ami 230v ból 3*110v ot csinál szabályozható frekvenciával akkor működhet

kaqkk007

Jobban jársz ha megpróbálsz vadászni hozzá távirányítót (vagy veszel univerzális tanítható távot) max 5000 ft és nem kell semmit mókolnod

TBS-TEAM

Elméletileg ki ehet váltani.
Ha inverteres volt akkor egy (Dance kontrollt) tudó frekiváltóval, meg egy hőfok érzékelő szenzor ami 0-10V vagy 4-20mA kimenetü megoldható nem kell más.
A hőfokérzékelő a beltéri egység hőcserélőn méri a hőmérsékletet, hogy ne menjen 4C˘ alá mert lefagy.
A frekiváltó analóg bemenetén megkapja a hőfokérzékelő értékét.
(Dance kontroll) üzemmódban a frekiváltó úgy szabályozza a kompresszor fordulatot, hogy ne menjen pl: 4 fok alá.
Bármilyen hőfok érték tartás beállítható, persze játszani kell vele, minden ilyen (Dance kontroll) vezérlés a külső elemektől függ.
És ezt lehet bonyolítani. [#eplus2]
József

sarktibsi

Sokféle frekiváltóm van, szerintem van köztük olyan is. A klíma kompresszor bírja a folyamatos üzemmódot? Nem szeretném túlhajtani. Akár egy digitális hőmérőt is be lehetne építeni (szenzorral) így megoldódna a kapcsolgatás is.

kaqkk007

Bírnia kell a folyamatos üzemet, de ez nagyon függ a frekiváltó beállításától.Próbálgatni kell .Főleg az indítást hogy lassan pörögjön föl és a szabályzást .

sarktibsi

kaqkk007-TBS-TEAM köszönöm a kielégítő válaszokat. Remélem másoknak is hasznosak lehetnek a leírtak. Nekem mint géplakatos-gépszerelőnek ez egy igazi kihívás lenne, főleg ha be tudnám állítani ahogy elképzeltem , még az is lehet , hogy 3x400 v-os váltót kötök rá , így még energiát is megtakaríthatok.

jani300

Köszönöm !
A kompresszornál a 3 fázis egyértelmű , a 110 voltra nem is gondoltam volna . Annak nem igazán látom át az értelmét .
A kompresszor forgórésze volt igazából a kérdés .
Ha asszinkron , üzemeltető lehet frekiváltó nélkül is .
Ha állandó mágnesű a forgórész ,ahogyan feltételezem , akkor vannak problémák .
Ugye itt a fórumon régebben elhangzottak olyasmik hogy a frekiváltó nem igazán szereti ,tolerálja a szervó motorokat .
Ebben nincs tényleges tapasztalatom ,semmi ,csak az itt olvasottakra tudok hagyatkozni .
Sajnos eddig semmi konkrét infót nem leltem a neten ami adna érdemleges infót ezekről a klímákról .
A beszerelés , üzemelés , ugye semmi . Van ismerősöm aki villanyszerelő előélettel átképezte magát klímaszerelőnek , de Ő sem érti szerintem a villamos működés érdemben érdekes részeit .
De azért jöttek itt részlet infók , érdemes volt kérdeznem .
Na még próbálok valami konkrét klímás fórumot keresni ,hátha .
Dög meleg is van ,meg lett még egy hűtő fűtő klíma , hát érdeklődtem ,nézegettem ,  most ráérek ,lapátra tettem mindenkizt , ideje nyaralni , jobban mondva nem más szekerét tolni már ...
Ja ,tényleg olcsó a távkapcsoló ,sőt a fiam sima klímájához van is ,próbálkozom .

jani300

Klíma ...
Ugye ha van az embernek ideje ,változnak a dolgok .
Ránéztem jobban a kültélire , hát van benne gáz , szakszerüen lett lebontva , nem a gáz szökött el belőle .
Feltételezem már , nem is azért lett lebontva hogy hibás lenne , összefogom drótozni .
A másik régebbi szerzemény ,arról azt mondta a tulaj hogy elszökött belőle a gáz .
Ha most a gázzal feltöltöttnek jó a motorja , csak lesz ebből valami .
Külön frekiváltóval nem akarnám ,csesztetni , nem látom értelmét .
Oké ,egyébként sem egy nagy durranás , de ha tanulok valamit az nem igazán lehet hátrány .

kaqkk007

Ha beépítésre kerül a sor keress meg privátban , elmondom mit hogyan-hová-miért

sarktibsi

Jani300-köszönöm neked a témát, neki is fogtam. Kiderült ez nem inverteres, találtam benne egy nagy kondit, rámértem az a ludas. Szerencsére kaptam a boltba (  nem nagy összeg) Összeraktam szépen müködik. Nemtudod milyen hömérsékletű levegőt kell fújni ez kB:16 celsiúst túd.
Nekem ez már elég, kint a lézeressel mértem a nyomóágat, a képen látható.
Ellenöriztem egy anper felvételt is, az is rendben van. Dejó most ár esztergálhatok a hüvösben.

kaqkk007

5 fokos elpárolgás mellett , teljesen jó a 16 fokos kifújt levegő .

Bela2018D3

Sziasztok, Fórumon vásárolt vezérlőről esetleg volna valakinek részletes leírása (bekötések, beállítások)? ELöre is köszönöm!

jani300

Köszönöm a segítséget !
Találtam videókat a töltés ürítéséről a klímának .

ecp4rs0md

Kedves tagok! A fotón látható 3 műanyag foglalat az valamikor izzó foglalat lehetett? Sajnos elég hiányos. Köszönöm.

jani300

Én inkább üvegbiztosíték foglalatnak gondolnám .
De nem vagyok biztos benne .