Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

PSoft

A fotók alapján, én is üvegbiztosíték foglalat(ok)nak látom.

Vetesi75

Az alakja nagyon arra hajaz, de az a 100Kohm-os ellenállás mintha sorba lenne vele kötve. Előtét nélküli glimmlámpa foglalata?

ecp4rs0md

Holnap, megpróbálok jobb fotókat csinálni a bekötésről.

ecp4rs0md

Talán ez a kép segíteni fog.

PSoft

A középső üvegcsöves biztosíték aljzat, a két szélső pedig, -ahogy Gábor is tippelte- jelzőlámpa foglalat.

ecp4rs0md

Köszönöm a segítséget!!!

sarktibsi

Van egy 174-173 KA-12  típusú útmérőm. Valaki megtudná mondani ez a típus túd encoder jelet fogadni? A saját lineáris lécei helyett?
A másik kérdés, elfogadja más gyártók léceit?

TBS-TEAM

Szinuszos lécet kezel.

József

majer

Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni Heidenhain TNC 155 vezérlésű marógépen milyen M kóddal lehet az olajzást manuálisan elindítani,illetve,Magyar nyelvű kezelési könyvet honnan tudnák szerezni?
További szép napot kívánok.
Üdvözlettel:Attila

Vetesi75

Szia! Tudomásom szerint nincs rá M-kód. Normál üzemben a PLC kapcsolja - kézihez szokott lenni külön nyomógomb. (Általában sárga színű és olajzókanna piktogrammal, de ez gépfüggő.)
Ebből lehet okosodni.

majer

Nagyon szépen köszönöm,sajnos nincs külön nyomógomb,csak a gépi paramétertárban találkoztam vele,hogy x mm után kenést ad a gép programozott mozgáskor,csak szerettem volna külön tesztelni a kenési helyeket,most került hozzám a gép.Bridgeport 412 interact.Sajnos a szerszámtár  elmondás alapján nem működik,plc hiba miatt,majd ezt is orvosolni kell.
Köszönöm a segítséget.

Szeles59

Szeretném a segítségeteket kérni. Omron cpm1a plc, a gyors számlálót szeretném beélesíteni.A dm6642 memória területre ,fel/le számlálásnál +szoftver reset, egyirányú számlálás +szoftver reset esetén mit kell beírni ? A programba milyen utasítással tudnám megjeleníteni a számláló értékét?Az inkrementális jeladó A és B fázisát a 0 és 1 inputra kötöttem.
A segítséget előre is köszönöm .
Üdv Jani.

Vetesi75

Sziasztok!
Lemezképfile-ból szeretnék hajlékonylemezt írni. Egy antik PC feltámasztásához lenne szükségem egy IBM diagnosztikai lemezre...
- *.img file-t letöltöttem, a merevlemezen van,
- szereztem egy USB-s floppyrive-ot, a Win7 A-meghajtóként látja,
Hogyan tovább?
Segítséget előre is köszönöm!

Vetesi75

Másik fórumon a PowerISO nevű programot javasolták, azzal sikerült megcsinálni.

remrendes

Egy ilyesmitol alkalmasabb esetleg olcsobb alternativa egy 550W-os csokutszivattyu lagyinditasara letezik?