Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

remrendes

Melyik az a zongorahur oldalvago?

mex

remrendes

Mi (horgaszok) altalaban ezt hasznaljuk. Ez szepen vagja a fluorocarbont is.

remrendes

Koszi! Ez erdekes. A meleg penge lenne talan meg megoldas.

mex

Elektronikai oldalcsípők szinte bármelyike megbirkózik szerintem a feladattal... Nekem Piergocomi,Haupa,Knipex van használatban, meg használok noname kivitelt is, de azért a damilszálak egyiknek sem akadály. Ha sorozatgyártásról van szó, akkor kivágószerszám a megoldás, nem a csipkedés. [#kacsint]

Gamos

VDE erő-oldalcsípőfogó Knipex
20 %-kal nagyobb erőmegtakarítás a hagyományos, azonos hosszúságú oldalcsípőfogókkal szemben
rákovácsolt csuklótengellyel a nagyobb, tartós igénybevételhez
optimális minden huzaltípushoz és a zongorahúrhoz is
a vágási szög és áttétel optimális összehangolása nagy vágási teljesítményt biztosít kis erőkifejtés mellett
induktívan edzett precíziós vágóélek, vágóél keménység kb. 64 HRC
króm-vanadin nagy teljesítményű acél, kovácsolt, olajedzett
korrózióvédelem a krómozott felület által
szigetelési szabvány: IEC 60900 DIN EN 60900

Gamos

Egyet elvág, de 10-et 20-at nem.

jani300

Megint egy buta kérdés ....
Hűtő fűtő inverteres klíma . Persze lomizott ........
Nézegetem , 1, N , L kapcsai vannak a kültérinek .
L,N re adtam áramot ,az 1 en is van feszültség ,de nem csinál semmit .
A beltériből kap feszültséget , vezérlő kapcsolatot nem látok . De nem csinál semmit .
De most hogy írom beugrott , lehet a gáznyomást is érzékeli ,és mivel nincsen az a baja .
Akkor ok , megnézem van e nyomásérzékelője , elvileg simán lehet , hogy tilthasson .
Ugye van benne mágnesszelep a gázkörben a kültérin , de gőzöm sincsen hogyan vált fűtés , hűtés közt .
Nem törlöm ,tényleg írás közben gyulladt fel egy kis remény :)

kaqkk007

Inverteres klímánál  a kültéri nem indul a beltéri nélkül , az L az a kommunikáció a két egység közt.

kaqkk007

jani300

Köszönöm !
Esetleg megkerülhető ?
Távkapcsoló nincs egyikhez sem ... :(

kaqkk007

jani300

Rendben ,köszi .
Nem is igazán számítottam másra .
Hova lenne a világ ha nem kellene mindent kidobni :(
De a hűtő ventilátor , cső , csatik azok nem bírnak kifogni rajtam :)
Még egy utolsó kérdés, a motorok (kompreszor),szinkron vagy asszinkron lehet ?
Az csak kettő van ,nem vágnám szét ha nem muszáj ...

kaqkk007

A kültériben ha szerencséd van akkor asszinkron motor a venti , de a kompresszor az nagy valószínűséggel 3 fázisú 110v os

sarktibsi

Van a műhelyemben egy inverteres klíma , eddig úgy néz ki a vezérlő elektronika meghalt. Valahogy meg lehetne mókolni Pl: egy fekiváltóval , időrelével , plc-vel stb. Ara gondoltam ha megforgatom a kompresszort plusz a ventilátorokat akkor már fújja is a hideg levegőt.