Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

De4dSn4ke

Valaki látott már ilyet, aki meg tudná mondani ez melyik gyártó lehet ?

majer

Nagyon szépen köszönöm a sok segítséget,nagyok vagytok,és segítőkészek,mindenkinek jó egészséget kívánok.

TROMF22

Ez egy egykori NDK (DDR) gyár utódjának terméke.

IdézA MANOTHERM Beierfeld GmbH-t az ARMATURENBAU GmbH leányvállalataként privatizálták 1991-ben az egykori beierfeldi mérőberendezés-gyárból. A Deutsche Reichsbahn szinte minden nyomásmérőjét a beierfeldi telephelyen gyártották évtizedek óta.

Az utolsó fotó (katalógus lap) alján még céginfók.

TROMF22

Ma pedig ez alatt a név alatt fut:
ARMANO

De4dSn4ke

wja92tghj

Sziasztok segítség kéne!
Marómotor hűtéséhez tudnátok valami szivattyút ajánlani ami nem túl drága de jól megfelel a célnak?

ecp4rs0md

Kedves tagok! Esetleg valaki ismeri ezt a villamos kemencét? Esetleg kötési rajzban tud valaki segíteni? Mit mérjek, hogy kiderüljön, hogy jó-e? Köszönöm.

gaben

Gondolom a 3 fázis 3db különálló fűtőszál tekercset táplál.
Ha így van, akkor a kivezetéseken meg tudod mérni az ellenállásukat.
Ez ugye függ a Kanthal huzal átmérőjétől, anyagától, stb.

Amikor csináltam a saját kemencémet, összedobtam egy excel táblát, hogy ellenőrizni tudjam a saját tekercseimet, talán hasznodra lesz.
Most behelyettesítettem a teljesítményednek megfelelően

ecp4rs0md

szabo janko

Hú de rég láttam ijen ejtőkengyeles szabályozót.

ecp4rs0md

Erről bármilyen infót szívesen fogadnék. Köszönöm.

2f428kduf

Nem biztos, hogy ejtőkengyeles. Azt akkor használták ha papírszalagra is írt a kütyü. A ki-ba kapcsolást az alsó motatóval, amin a kivánt fokot állítod, együtt mozgó kis induktív kapcsoló végezta. A hőmérsékletet mutatón van egy kis zászló, ha a tekercsek közé jutott, kikapcsolt usw.

bobak.denes

Haliho !

ez bizony ejtőkengyeles hőmérő
amit előttem jeleznek az a Minitak hőmérő ez már elektronikus (lásd a képen )

az ejtőkengyelesről  pár kép van az alábbi linken

https://forum.index.hu/Article/showArticle?na_order=&na_start=841&na_step=30&t=9207534

671 -es hozzászóllás

relatíve pontos volt ha a hőmérő kör nem volt barkácsolva és a kompenzációs vezeték nem volt toldva réz vezetékkel ( így voltak a körben parazita hőelemek mik megváltoztatták a thermo fesszültséget) és a kompenzációs ellenállás jól volt beállítva 5 fokon belül tudott dolgozni
fiatal koromban hőkezelő üzemet vezettem akkor még ilyenek voltak, meg optikai pirométer
ezek már rég elmúltak..

sok sikert hozzá

szia üdv denes

Szalai György

"optikai pirométer"
Ezek helyett ma mit használnak ezer C fok felett?

bobak.denes

Hát ma már vannak a lézeres csodák..

csak az a gond ,hogy az egyszerűek szerintem csak nép ámítás
kb. megsaccolja a hőmérsékletet és a célzási pontossága sem ér semmit.

ami jó az egy vagyonba kerül és minden méréshez be kell állítani a hőmérési felület tulajdonságát.
ehhez van egy " egyszerű " táblázat amiből meglehet határozni a beállítandó értéket. nagy gyakorlat kell hozzá, mert ugye nem mindegy ,hogy egy vörösen izzó vasdarab felületét mérjük,vagy egy mondjuk 500 fokos ón olvadék felületén a hőmérsékletet.

szerintem egyébként nagyon jók de meg kell vele tanulni mérni.
és ha olyan helyen használjuk ahol a mérés pontossága fontos , nem igazán a lidl-ben kell venni.

a másik jó tulajdonsága a méréstartomány szélessége , pl.minusz 100 foktól + 1800 fokig.

ugye ez nem volt lehetséges az optikai pirométerrel , mert az csak a vöröstől fölfelé tudott mérni. én a ganzosat ismertem , az pár fokon belül értékelhető volt  1300 foknál is. de sokat meghatározott az aki belenézet ,hogy milyen volt a szeme..

remélem tudtam olyat mondani ami hasznos..

üdv denes