Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

remrendes

MediMarktban lattam szelektiv elemgyujtot, de talan 1-2 Aldiban is.

bbalazs

Boltokban (sokfélében) vannakalacsony, zöld színű, hengeres, elemet formáló kukák, direkt ilyen célra.

ANTAL GÁBOR

Én is ismerek néhány szelektív gyűjtőt . Az nem lenne gond .  De ott mindenféle elemeket akkukat  litium ion akkukat tárolnak egy üzlettérben vegyesen .[#nemtudom][#nemtudom]

Rákerestem a neten és az Ordasi Gábor szépen kivesézi hogy hogyan keletkezik a tűz  ( Nálam is ez lehetett anno )  Kap egy túlterhelést az akku , egy belső ( a cellába épített nem elektronikus  védelem életbe lép ) és leválasztja a pozitív pólust a kivezetésről . Virtuálisan döglött a cella ( az üresjárási fesz  0V és a rövidzárlati árama is nulla .  DE belül minden aktív . Azután jön egy mechanikai sérülés ( Ordasi egy szöget ver bele) és kész a tűz .

Valószínűleg az abs ( kémiailag is ) döglött cella is intenzív  tüzet csinál ha mechanikailag megsérül és van pl egy megfelelő gyújtó forrás  ( Pl flex szel kettévágják )

vadember

Ne gondold túl. Az USA-ban átlagban 130.000 autótűz van évente. Az elektromos autókhoz viszonyítva ha kiegyenlítik az arányokat, 29-szer több a tűz mint az akkumulátorosoknál.
Mégsem hiszik az emberek, hogy veszélyes lenne otthon a garázsban benzines vagy dízelt tartani.

PSoft

Érdekes dolog ez...

Nem is panel, hanem három szintes régi, tégla építésű társasház.
Alagsorában, a szokásos tároló helyiségek a lakóknak.
A benzines robogókat nem engedik bent tárolni, az akkumulátorosakat viszont minden probléma nélkül beviheted/tárolhatod.

remrendes

Ez akkor lesz fair osszehasonlitas, ha az atlageletkorok is megegyeznek.

Szalai György

"Kinek mi a javaslata ?"
Ha el akar égni, hát engedd neki. Ellenőrzött körülmények között ez nem okoz bajt. Közben tanulságos lessz, utána meg ártalmatlan.

kgl

Jászberényben az Aldi épület oldalánán kínt állították fel a gyüjtő konténert nem bent az üzletben. Ott volt rá hely kint is, a rossz elemeket meg úgyse fogja senki ellopni :)
Viberen is elérhető vagyok : 06-20-976-6330

kgl

A youtube-n van fent pár videó amikor az LI cellákat szándékos tönkreteszik, pld szöget vernek bele. Akkor tud nagy tüzet csinálni, ha a láng fölött olyan dolog van ami meg tud gyulladni a hőtől. Arról is volt szó egy videóban, hogy például a Tesla autók is simán leégnek, mert a padlólemez alatt ott van az aksi, a padlón meg a szőnyeg ami nem tűzálló anyagból van.

Szalai György

Hogy az akkumulátor háromezer C fok körüli hőmérsékleten ég és okádja a vakítóan izzó fém cseppeket, azt kevés szőnyeg tolerálná. Az űrsikló hőpajzsa sem szeretné.
Gondolom az autó teljes belső borítása is műanyag.

kgl

Azt nem tudom, hogy milyen a Tesla belülről. Még nem ültem benne, de nemsokára megyek egy 1 órás tesztvezetésre a legerősebb (1000 LE) Tesla Pleid-del. Már nagyon várok rá, ajándékba kaptam a fiamtól ezt a tesztvezetést karácsonyra.

u8s59dgnh

Sziasztok kedves fórumtársak!

Keresek egy embert, aki tud segíteni az alábbi helyzetben:
Kb 8-10 éve használok egy szuper kis marógépet, amit egy itteni fórumtárs épített nekem anno, kifejezetten az én igényeimhez. (kis méretű gép, gyűrű (ékszer) méretű tárgyak megmunkálásához forgatóval. Eddig Artcam+Mach3 kombóval használtam a masinát, de most vettünk hozzá egy DDCS V3.1 vezérlőt az Alin és MSDE-40-2.2 motorvezérlőket a Klavio-tól.
Ezeket kellene összehangolni a géppel. (képeket mellékelek) Szívesen fizetnék valakinek a fáradozásaiért, Piliscsabán van a műhelyünk.

Köszönöm előre is ha jelentkeztek, vagy ajánlotok valakit a feladatra.
Bence

Bicska

Már olyan akksival vannak, amin átüthetsz egy szöget, ebbe az irányba megy az autóipar. Nem akarok butaságot mondani, hogy mi a plusz dolog benne, talán vasfoszfát vagy mi..

Rabb Ferenc

Rabb Ferenc

Láttatok már ilyen törvénytisztelő ráérő vén hülyét mint én?

A 18650-re pont jó az 50-es zsugorcső. A repcsijeim megpusztult akkujainak a kivezetései csutkára vágva, egy fél csepp pillanatragasztó, zsugorcső, aztán jöhet a gázlámpa.

Holnap majd ..szom bele a kijelölt tudományos elemgyűjtő kukába.