Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

JZoli

Közben olvasgattam valamennyit ez ügyben. Még annyit le kell írnom, hogy ez olyan fék ami a motor végére van csavarozva, és a ventilátorlapát egy vas öntvény, kb 5-6mm vastag anyagból, a fék ezt fékezi és a fékerő az az a ventilátor lapát távolsága a féktekercstől tengely végén lévő csavarral állítható.
A féktekercs egy kb 12-13 mm vastag gyűrű a motortest végén.

jani300

Olvasgatok itt .
Első körben két verziót látok .
Vagy nem tud valami szennyeződés miatt teljesen behúzni (oldani) a fegyverzet , vagy menetzárlatos a tekercs .
Autó  önindítók behúzó tekercsénél még létezik olyan is hogy két külön tekercs van behúzásra és benntartásra ,de az egyenáram .

TBS-TEAM

A fékbetét megkopott és megnőtt a kiemelési távolság.
A mágnes nem tudja kiemelni a féklapot és folyamatosan fog.
A legtöbben be lehet állítani a kiemelési távolságot.
József

JZoli

Köszönöm a segítőkészséget. A távolságot állítgattuk, egy bizonyos határon belül ugyanaz a végeredmény, de nagyobb távolságnál meg olyan, mintha ott sem lenne a fék.
De akkor megpróbálom finomabban állítani a távolságot.
Érdekes, hogy milyen keveset lehet olvasnni erről a fékezési tipusról, pedig ebben a műhelyben elég sok gép van, és a zömükben ugyanez a féktipus van.

JZoli

A tisztogatás volt az első, utána a távolságállítgatás, de egyik sem hozott megoldást. Most így az jutott eszembe, hogy van valami egyenirányító kocka a motorban ami a fékvezetékben van, azt még megmérem, hogy rendben van-e.
Neked is köszönöm a segítséget.

TBS-TEAM

Ha van másik fék mérd meg a jón lévő ferodor tárcsa vastagságát és a kioldott fék hézagot.
A jónak megfelelően állisd be a hézagot.
József

jani300

https://agisys.hu/hirek/fekes-villanymotor-a-gyakorlatban-119

Némi alapszintű magyarázat .
A trafó alkalmazására is ad magyarázatot .

JZoli

Helló! Ezt megtaláltam már én is. De ez a szerkezet nem ilyen. Gondolom a működése hasonlíthat, de ebben nincs semmilyen kilógó kar sem, meg a ventilátorlapátot fékezi.

JZoli

Ez egy olyan műhely ahol nincs senki a hétvégén. Hétfőn, vagy kedden lefényképezem.
Közben kaptam közvetlenül is tanácsokat, a jövő hét elején átvizygálom tüzetesebben is a fékszerkezetet.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!

jani300

Lehet ezt is láttad , de itt van magyarázat a 110 voltra is .
Végül is nem ártott nekem sem hogy kicsit utánanéztem a mondernizált dolgoknak .

jani300

https://theissdrive.com/villanymotor/egyeniranyito/

Nekem gyanús a PMG típusú fékvezérlő egyenirányító .
Ez is egy betegség ,érdekel és nehezen engedem el ezt a témát .
És gyanús hogy nagyobb feszültséggel húz be , és fél fesszel tartana bent ,ha behúzna .
Na de részemről ennyi ,majd a képek segítenek ,talán .

molnarfme

Üdv
Pár tizedes mágneshézagot állits be, igy müködnie kell, ha jő anyomcsapágy,
Ferenc

borvendeg

Sziasztok!

MAráshoz Vectric-et használok. Ez tudom hogy korlátozottan használható de a belépés egyszerű volt.

Most vettem egy esztergát is ami CNC. Ki milyen programot használ cnc esztergáláshoz? A legoptimálisabb ha a maró is ugyanezzel a programmal megy de akkor a vectricnél jobb program kellene. Egyenlőre vectric szintű eszterga program is jó lenne.

üdv.

svejk

MasterCAM?
Én egy régi verzióval szoktam bénázni, de az induláshoz kellett a segítség.

Mesélj majd a szerzett gépről is valamelyik topicban!

Vetesi75

Semmilyet. Amíg rajz meg modell nélkül kell dolgozni, addig  semmi előnnyel nem jár a használata.