Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

TBS-TEAM

Ha erre a pöttyre gondolt akkor uninstall.
Mach3 könyvtár törlés, újraindít, újratelepít.
József

Arany János

Igen!
Ezekre a pöttyökre gondoltam!
Az uninstall-nak pedig a józan eszem (???) mond ellent!
Mill és Plasma módban saját .set-tel újra configolva, szemrefülre jól működik!
Ma reggel lesz a gyakorlati próba!
Mivel arról ábrándozom, hogy lassan eltávolodom a géptől, megpróbálnám kinevelni az utódom.
Jelenleg úgy tűnik, hogy még járókerettel vagy rokikocsival is nekem kell majd a masina mellé állnom, így keresném a módját, hogy a legkönnyebben kijavíthassam az elkövetett bakikat!
Amik természetesen nem fordulnak elő, mert "Én mindent úgy csináltam ahogy elmondtad!!!"
Tehát a masina a hülye!

Arany János

Úgy tűnik, hogy marad a "sorról sorra" megoldás.
Köszönöm!

TBS-TEAM

Az én tapasztalatom mikor a Mach3 valamit beszed és nem tágit
akkor kifényképez az összes motor, be-kimenet és nem használom a mentett XML, hanem mindent mintha új gép lenne, HDD format újratelepít a Win Mach3 és egyessével beállítok mindent (ha nincs teljes HDD mentésem).
József

Sárik Vilmos

Sziasztok!

Egy kis 24V-os DC motort szeretnék meghajtani-vezérelni. Fordulatszám szabályzás ill. forgásirány váltás szükséges.

Melyik vezérlő lehet megfelelő? A mechanikához jobban értek... és egy kicsit eltévedtem itt a funkciókban...

https://variometrum.hu/hu/elektronika/egyeb/dc-motor-sebesseg-szabalyzo-programozhato-10-55v-30a

https://www.elektrobot.hu/termek.php?filename=DC_motor_speed_controller_PWM_3A_reverse.html&i=1510

Köszönöm!

TBS-TEAM

József

Arany János

Nos a próba sikeres!!!
A Mach3-mal nem valószínű, hogy baj van.
Ma a Mill profilon configolt Lángvágó .set-tel ment a gép hiba nélkül!
Ezért gondolom, hogy az .xml-ben lehet valami, ami orális szexre kényszerít!
Legvégső esetben törlöm a profilt és a hozzá tartozó .xml-t majd újra létrehozom-configolom.
Ha szerencsém van és ez így is marad -vagyis az .xml-ek között nincs "átjárás" akkor akár nap közben is átválthatok a másikra és mehet tovább a meló!

Arany János

Ami még fontos lehet:
A gép nem csatlakozik semmilyen hálózathoz!
Külső kapcsolat csak pendrivén bevitt adat lehet!
Az is csak azokon, amit én használok, amikor itthon készítem el a rajzokat!
Igencsak kicsi az esély vírusra vagy hasonló finomságra!

TBS-TEAM

Szuper.
Akkor most kell készíteni egy tükröt a HDD-ről.
Nállunk a protokoll:
Minden beállítás után, próba üzem rendben akkor HDD kivesz.
(Mi SSD használunk 128GB CNC-hez elég bőven).
Belerakjuk az ICY BOX-ba és mellé egy új 128Gb SSD és Klónozás.
Ha kész a klón bekerűl a gépbe teszt és bennemarad.
Az eredeti felmatricáz és elrak a polcra.
Ha baj van az eredetiből új klón készítés és az új klón kerül a helyszinen a gépbe.
Pár perc alatt kizárható a szoftveres hiba, elállítgatás stb... [#eplus2]
József

KoLa

Nem is hallottam még erről!
Régen a Nothon Ghost-al próbálkoztunk de ahhoz sok mindent kellett beállítani angolul, miután sikerült vele mindent elveszíteni, felejtős lett.
Ez a bolond biztos viszont, tetszik![#nyes]

TBS-TEAM

Kb: 6 éve használjuk a linkelt elöző verzióját.
Minimum ua. kapacitás vagy nagyobb kell a HDD vagy SSD-ből.2,5-3,5"
Semmi számítógép semmi hokusz pokusz működik tökéletesen.
Csak ajánlani tudom, ráadásul már csak kb: 1/3 az ára is.[#eplus2]
József

sarktibsi

Ez a beállítás azért lenne ideális számomra , mert mikor G0-val ütközik valaki az akár nagy kárt is tud okozni , viszont G0-val alacsonyabb nyomaték mellet ütközéskor kisebb lehet a kár. Tehát magyarul csak annyi nyomatékkal forogjon a motor ami épp elegendő a szánok mozgatásához.

Szerintem ez kivitelezhető. ( hamár a szervó úgy is tudja )

KoLa

Linuxon nem kell ilyesmi![#nyes]

svejk

Majd ha összerakod azt a gépet rájösz Te is, hogy nem igazán jól gondolod.

A leendő kár, vagyis az ütközés "ereje" a mozgási energiából származik, az pedig a mozgó tömegtől és a sebességtől függ mely utóbbi ráadásul négyzetes hatás.
(E = 1/2 x m x v2)

Egyébként meg egy valamire való mechanikán a csak forgatónyomatákból származó lineáris erők nem okozhatnak nagy kárt.

Arany János

Jó megoldás!
Már ahol lehetséges.
Pici cég a mienk, valószínűleg nekem kellene itthon őriznem x évig.
Jellemző: az UC100-ról úgy szereztem tudomást, hogy egy nagytakarításkor a kezébe akadt az egyik kollégának és oda hozta nekem mondván: Ez is egy számítógépes kütyü, kell neked vagy mehet a kukába

?