Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

bundyland

Így lesz, felbátorítottatok!! :-)

jani300

Engem már feljelentettek , de nem értem mi okból :)
Este nyócig villamos géppel ? Bármit lehet :)
Lakó pihenő övezet , múlt szombaton láncfűrésszel szétkaptak legalább 10 köbméter komolyan vastag tüzifát .. Pár házzal odébb , pedig benzines géppel hétvégén nuku .
De engem nem zavart ,csak megnéztem ki az a bátor ... :)
De rendes favágó brigád volt céges kocsival .

sarktibsi

Klingsport A946 TZ SPECIAL én mindent ezzel vágok legyen az kazánlemez vagy szerszámacél. Régebben probálkoztam más márkákkal is. De végül is a KLINGSPORT lett a befútó.

bundyland

Megjegyzem, köszi. Azt már régebben is észrevettem hogy korong és korong között jelentős különbségek vannak.

sarktibsi

Egy kicsit bonyolultnak tűnik el is akadtam. Van egy 15-fokozatú ütköző nélküli BCD forgókapcsolóm PLC-vel szeretném kikódolni odáig el is jutottam , hogy működik az első 15-fokozat. Na de én 30-fokozatot szeretnék belőle csinálni. Tehát valahogy közölni kellene a PLC-vel jön a következő kör.

Egyáltalán ez megoldható? Valaki biztos csinált már ilyet.

tekes

Még egy voks a Hidracél-ra! Fűrésszel, lánggal, etc. Ha úgyis vennéd az anyagot, mindenképpen méretre vágva vedd.

Arany János

Semleges folytatása:

Nagyon köszönöm a tippeket!
Nem szeretnék vásárolni, nem pénzkeresés a célom, hanem szórakozás, tapasztalatszerzés!

[#t201p11037#]
[#t201p11042#]
[#t201p11053#]

Arról nem is beszélve, hogy a befogó szárban cserélhető a menetfúróból köszörült kés, a kívánt méretben.
Nemrég 5-ös horonyra volt szükségem, ezért elcsiszolgattam egy leharcolt 10-es menetfúrót.
Most egy 4-es hornyot szerettem volna, de 60mm mélyen. Aztán "gondolkodtam" és rájöttem, hogy ezt meg is felezhetem=kompromisszum.
De ez nem változtat a lényegen!
Nézegettem a YT-n a videókat.
Két véglet:szuper kis élezők vagy kézbőlelsőretökéletes!
Ezért érdekelt volna, hogy mások hogyan oldják meg ezt a "problémát".
Egyébként a horony még tegnap délután megszületett.
Az eredmény: számomra megfelelő.
Néhány tolás a tűreszelővel és mehetett a helyére.
A retesz pedig egy darabka 4-es lemezből reszelődött!
Tehát nem kellett vásárolnom semmit.
Nem kellett a csomagküldésre várnom.
Jól is éreztem magam. (elégedettség)

A fő problémám:nem sikerült kétszer ugyanúgy visszaillesztenem a "kést" a kőhöz!
A három oldalon csak egy volt, amin két síkot sikerült csiszolnom.
A másik kettőn három-három síkot hoztam össze.
És ez igaz a többi késköszörülésemre is.
Nagyon ritkán sikerül pontosan úgy visrosszaknom a kést a kőhöz.
Jellemzően egyszer sem![#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]

bundyland

Én nem látom hogy ők vastaglemezt árulnának.
Másrészt biztosan jóval drágább mintha veszek pl. jófogáson 20
as lemezt és levágom. De persze ha nincs más megoldás jó tudni.

Vetesi75

Ne YT videokat nézegess. Szerezz méretes HSS hasábot és kövesd Laslie fórumtárs ajánlását. Lépésröl-lépésre leírta a köszörülés menetét.
Gyors kerestem egyet - ehhez én rendhagyó módon az oldala-sarkához is hozzányúltam, mert "széleset" vitt.
Hogy nem egyöntetű a köszörült felület, azon ne aggódj - bizonyos köszörűkő méret alatt már a profiknak sem mindig sikerül.

Arany János

Konkrétan ez a problémám!
A méret! Ami, ugye nem is számít![#nevetes1]
Csak nem a kő mérete, hanem az anyagé!
Ebben az esetben: Ø6-ból 4mm-es késecske, kb. 2.2-2.5mm hosszan kiengedve a tartóból.
Bár a rajztűvel is lehet forgácsolni, de az azért mégsem ugyanaz![#circling]

kisssandor

Meghalt a marógépem egyik DC szervó motorja. Tudtok olyan tekercselő céget, ahol javítanak ilyen forgórészt? A harmadik képen azok a gyurmára hasonlító tapasztások egy előző javítás nyomai lehetnek?

nyiszi

Szia,
Dévaványai cég.
https://www.likermotors.com
Precízek, gyorsak.
A gyurmaszerű anyag csak centírozás.

zsolt123

Én felszereltem a kisflexes daraboló mozgó részét egy sínre, és azzal vágtam 15mm-es C45-öt, gond nélkül, olyan vágási felülettel, hogy utána hozzá se kellett nyúlni, csak sorjázni a szélét. Ha két oldalról vágsz, akkor 25-30mm-es lemezvastagságig használható (új 125-ös tárcsával, hogy átérje). A beállítás után csak tologatni kell le-fel, a 40 cm-es hossz átvágása nem tartott tovább öt-hat percnél.

villamosmérnök, rendszergazda, hobby CNC-s

bundyland

Sok ilyet láttam és tetszik is, csak azért nem csináltam eddig mert nagyon ritkán kéne, nem biztos hogy megérné nekem.

PSoft

Igaz hogy nem vastag lemezekhez készült...
A 0.8-1 mm-es, eloxált alu gravírlemezeket nagyon szépen lehetett vele méretre darabolni.
---Táblalemez daraboló---