Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Bencze András

De legalább 12 évig élvezted a szaldós elszámolás előnyeit...[#taps]Ha inverteres a hőszipkád akkor valószínűleg némi trükkel mehet két fázisról. De mindenképp ismerni kell a belét.

bundyland

De akkor ha rendelek ilyen lapkát akkor a véletlenre ill. a gyártóra van bízva hogy milyet kapok ? Az így elég gagyi lenne.

Bencze András

Vagy tegyél fel a 3. fázisra is visszatáplálóst. Igaz fogalmam sincs mit szólnak hozzá. Műszaki szempontból jobb lenne...

Vetesi75

Mondhatjuk így is. Vigyáznak rá, hogy csak a sajátjuk legyen jó bele. Elnézve a nagykatalógust, ez már kifutott termék, nem létező cikkszám (ill. a 21450 másra mutat). Lehet a lapka beszerezhetetlensége miatt futtatták ki és ez is indokolhatja a marófej kedvező bolhapiaci árát.[#nemtudom]

bundyland

Szerintem van még ehhez lapka, csak nem volt egyértelmű hogy rendelek RPMT1204-es lapkát és melyiket kapom a 12 -est vagy a 12.7-est, de ezek szerint rá kell kérdezni vásárlás előtt.

gaspa

Az "élvezetre" nem 12 évet szerződtem.A rendszer fűtésre volt tervezve és közelítőleg 0 szaldós volt,kb évi 8000 kWh oda-vissza.
Ez most évi + 40 ezer és - 400000 Ft,ezért kell valamit tenni.
Sajnos a Hsz régi on/off,ezért kérdeztem a freki váltót,ami bizonyára egyenirányítóval kezdődik amiből hiányzik egy fázis.
Nem tudom ennek mi lesz a pontos hatása,de esetleg nagyobb puffer kondival lehetne segíteni.Az egészet átalakítom hibridre,egy már úgyis van benne és átmenetileg visszakötöm a régi gázkazánt a "zöldítés"nevében,persze az ársapkáig.

ywathzay

Amikor aláírta szolgáltató a szaldó szerződés, milyen időtartam volt lefektetve?

remrendes

Ezt tegnap en is meg akartam kerdezni, de gondoltam jobb nem megtenni :)

Bencze András

Akkor frekiváltó a mágneskapcsoló helyére és kész. Az elmegy 2 fázissal is ha kellő módon túl van méretezve. A többi rész valószínű 1 fázist kér (szivattyú és vezérlés).

jani300

[#t269p1840#]

Csak olvasd el .
Ha van "gyári" két fázis akkor még egyszerű is .
7,5 KW os motor biztosan elviszi  , mert már két fázis van alapból .
A szolgáltatónak meg had "sántuljon" a hálózata :)

gaspa

Ebben nincs semmi titok,csak a személyes adatok vannak letakarva.
Az első sor is érdekes,ott nem arról esik szó,hogy lehet napelem parkot vagy bármit mások kárára telepíteni.

tekes

Sziasztok!

FreeCAD
Egy téglatest lapján lévő vázlaton rajzoltam két kört, egymástól való távolságuk kötött.
Lehetséges a két körből külön-külön zsebeket készíteni, eltérő mélységgel?

Ha igen, hogyan?

Úgy tűnik, mintha csak a teljes sketch-et használhatnám.

szf

Előszőr az egyik körrel és ,ha kész akkor a másik körrel.

remrendes

Hatarozatlan ideig, mint pl egy munkaszerzodes, azt is meg lehet szuntetni.

tekes

Ha a már meglévő pocket alatt lévő sketch-en hozom létre az újabb kört, akkor az nálam a pocketben is megjelenik ugyanazzal a mélységgel. Független, eltérő mélységű pocket-eket csak különálló sketchekből tudok csinálni.
Ami persze nem baj, ha ez így működik. :)