Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Ez csak egy alternatíva, ha nincs akkora fűrészgép, vagy lángvágó, a flex meg koszos és zajos. Mi negyvenes korr "lemezből" vágtunk ki így darabokat.

bundyland

Rendben, köszönöm a válaszokat, azt szürtem le hogy akkor azért levágható nagy flexel csak a vágási idő kérdéses, remélem nem egy óra.

jani300

Az a négy centis korr anyag az azért már egy egészen más téma .

jani300

Talán egy fél ,de akkor inkább neki se állj !

Miki2

Fúrkálással, vagy por-lángvágóval?

bundyland

Miért ne álljak neki ?

PSoft

Miért ennyire sarkalatos pont a vágási idő? [#nemtudom]

bundyland

Semmi extra, csak ugye egy helyben állni meggörnyedve, persze el lehet osztani több vágásra, másrészt meg a szomszédok kímélése végett.

PSoft

Jahhh...hogy a szomszéd...
Akkor kell vágni, mikor a szomszéd alszik!
Úgy, nem lehet probléma. :)

jani300

A kérdésből érezhető ,nemigen csináltál még ilyesmit .
Azért nem egy kimondottan veszélytelen dolog , nem evvel kell kezdeni .
Egy biztos az gépet keményen kell tartani , egy korongtörés nem jó ekkora gépen .

Szalai György

A nyáron volt pár hasonló méretű egyenes vágásom acél öntvényben, GWS 20-230 J sarokcsiszolóval és Diametal 230 tárcsával.
Laposvas vezető mellett tologattam, mélység határolóval kb. 2mm fogásmélységekkel, nagyjából 15-20 perc volt egy vágás, nem sietve.

bundyland

Még jóba vagyok mindenkivel, szeretném ezt meg is őrizni, de persze nappal lehet tolerálni 1 órát főleg hogy nem napi szinten csinálom.

mex

Nyugodtan állj neki, 1/4 óra alatt levágod, még ha nincs is nagy gyakorlatod az ilyen vastag anyag darabolásában.230-as koronggal, 1.9mm vastagságúval sima ügy, sokkal haladósabb mint a fúrásos módszer.

bundyland

De használtam már rngetegszer, tört is, szorult is, lábamba is belecsapta, meg is vágta, csak ílyen hosszan nem vágtam még tömör anyagot.

bundyland

Ez így nem hallatszik tragikusnak, belevágok majd csak anyagot
kell vennem majd, köszi!