Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

vadember

De az még jobb lenne, ha beöltözne FAM-os ruhába. [#csodalk]

svejk

Felhívtam egy barátomat aki szintén elég sokat építkezeik szendvicspanelből.
Ő 250-es koronggal vág és a gépe műanyag nyelű, így rázást nem tapasztal.

Viszont azt mondja a fólia lehúzásánál nagyon oda kell figyelni mert irtózatosan fel tud töltődni.
Tudom-tudom már leírták előttem miért nem játszhat a kondi hatás...

Tegnap egyébként azért kérdeztem hogy mit értesz / ért a dolgozó az áramütés alatt, mert aki nincs hozzászokva az képes a bolhából elefántot csinálni és nem is tudja megkülönböztetni a tényleges 50Hz-es áramütést az esetleges sztatikus kisüléstől.

Itt a tél lehet a dolgozónak kéne adni egy köbméter lécet/deszkát hogy annak az összevágásakor is jelentkezik-e a dolog. :)

Minden esetre nagyon kíváncsi leszek a konklúzióra.

Sanyi Bá

A 90-es évek közepén volt ilyen rázós élményünk, amikor megjöttek az ISEL marógépek, azok csíptek nagyot, de nem mindig. Villanyszerelők és az elektróműszerész is mérte de nem találtak semmi problémát. Mi kezdtünk el nézni mikor csíp meg és rájöttünk amikor felkeltünk a székről és hozzá értünk a géphez jöt a csípés. A szék is, és az új munkaruha volt a bűnös. Kaptunk új állószéket ( olyan mint a vasalószék), megoldódott a csípési probléma.

Csuhás

Egyszer nekem is csípett a fúrógépem, üresben nem, de terhelve gyakran megcsípett. Szétszedve kiderült hogy összetört a csapágy mögötti hullámos rugógyűrű, így a terhelt forgórész eltolódott, és a ventilátor hozzáért a műanyag házhoz, és ez okozta a csípős feltöltődést.

LoneWolf

KEDVES FÓRUMOZÓK!

Keresek olyan ingyenes (vagy olcsóbb...) CAD programot, amivel AUTODESK / AUTOCAD file-okat meg tudok nyitni, 3D-ben, és tudom forgatni, nézegetni, méreteket ellenőrizni, esetleg bemutatni valakinek a terméket. Hangsúlyozva, hogy én villamosmérnökként sajna nem ismerem az Autodesk és hasonszőrű társait, nem akarok bonyolult programot, és sok előismeretet igénylő szoftvert megtanulni, mert sajnos erre most nincs időm... (meg energia is fogytán így év vége fele...)  - VAGYIS NEM tervezni akarok most - arra van egy kiváló és nagy tudású FÓRUMTAG, aki rengeteget segít egy komolyabb tervezési munkában.
Fontos lenne, hogy bármely 3D axonometrikus nézetből tudjak jpg vagy pdf, stb. file-t exportálni, dokumentálni.

LoneWolf

morvfer7

LoneWolf

Hát, köszi! Mire nem jó ez az AI... mindjárt megkérdezem, lézervágni tud-e? [#vigyor]

LoneWolf

Megnéztem az elsőt rögtön, egészen kiválónak tűnik. No majd kiderül, mire jó... [#taps][#taps]

LoneWolf

... mondjuk TAPASZTALATOKAT is szívesen fogadok itt, ki mit használt már, és melyiket ajánlja kezdőknek! Én Corelban kb. a kezdetektől elvagyok, bármit megrajzolok, NYÁKot is sokáig abban terveztem, egész kis könyvtáram volt már elmentett alkatrészekkel, mintákkal, stb. DE A 3D méretezéshez már nem tartom alkalmasnak, nem arra találták ki.

LoneWolf

remrendes

Ha Autodesk, akkor van olyan, hogy Autodesk Viewer, de letezik eDrawings Viewer is, ami szinten sok kiterjesztest megnyit.

TROMF22

Úgy látom többen kerülgetjük ezt a 3D kérdést.
Ingyen ebéd nincs, ezt tudjuk, de azért jó lenne minél kevesebb küzdelem, zsákutca után elérni egy használható modellezési szintet.
Ha már egyszer valamelyik program kiismerésébe belevágunk.

Hajladozok a FreeCAD felé. Talán céljaimhoz képest ez igényli a legkevesebb tanulási ráfordítást.

Viszont hosszú Acad 2D gyakorlat után a vázlatrajz készítés a FreeCAD-ban a videók alapján, elég nyögvenyelősnek látszik.

Gyakorlott használóktól kérdezem:
Létezik-e valami olyan megoldás, hogy más tervező programban készült 1:1 arányú, 2D rajzot (egy alkatrész kontúrt), ami .dxf  vagy .dwg esetleg .pdf kiterjesztésű beimportálni a FreeCAD-be, aztán ezt már a program lehetőségei szerint tovább alakítani 3D testté.

Ha volna ilyen lehetőség azt hiszem sokkal gyorsabban tudnék haladni.

Miki2

Sajnos a FreeCAD programot még nem próbáltam.
Így nem tudhatom, hogy az AUTO CAD programmal készített 3D rajzokat be lehet-e importálni, és azokat modellé lehet-e alakítani.
Talán ez is megérne egy próbát.

Vetesi75

Valószínű, hogy igen, mert forgácsolás témában egészen otthon van. :) Mi már kifaggattuk rendesen.

tekes

Nem vagyok tapasztalt.
A szoftverek közötti átjárás mindig nehézkes.
A dxf-ben egy egyszerű vonal sok féle objektum lehet. Pl lonal, vonallánc, 2d vonallánc 3d vonallánc, szabadkézi vonal, spline, etc. Geometriailag ugyanaz a vonal lehet sokféle objektumtípus. Maga a dxf is lehet sokféle formátum, az autocad egy csomó dxf-et tud menteni. A dxf-ben definiált a koordinátarendszer, vetület, mértékegység, meg még a csuda tudja mi minden. Ha te csinálod a forrás dxf-et is, akkor jó eséllyel kidolgozhatod a szerkeszt->export->import->szerkeszt eljárást úgy, ahogy neked szükséged van rá, de "kapott" dxf esetén erre nem sok esélyt látok, különösen ha a fájlok különdöző forrásokból származnak.

(A héten kezdtem el tanulni a Fusion 360-at, igen reményteljes. Rendkívül jó videósorozat van hozzá, 30 rész, kb 10 percesek, egy rész feldolgozására két óra elég. A Yt automatikus feliratfordítójával minimális angol is elég hozzá.)

A Fusion pl tud importálni dxf-et, de csak olyat, amit autocad-ből r12-be mentettem. A vonallánc vonalai átjönnek. Vonallánc lehet az XZ síkon is, az is átjön. Ha ugyanez az objektum 3dvonallánc, az nem jön át...

A Fusiontól egyetlen szoftver a nulláról a G kódig, szimulációval együtt. Nekem most úgy tűnik, érdemesebb megtanulni, mint az adatcserékkel kínlódni.

TROMF22

IdézNem vagyok tapasztalt.

Te már belevágtál, én még csak vacillálok.
Micsoda különbség.
Köszönöm a válaszod, minden infó jól jön.