Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

vadember

Itt van az én TOS S28 gépem fordulatszám kiosztása. 1,41-es lépcsőkben lépked. 800-nál nagyobb fordulatot még sohasem kapcsoltam rajta. Ezzel is elvan a kis átmérőkkel, megfelelő késsel. Ha persze jellemzően a tíz mm alatti tartományban kellene a megmunkálás, akkor viszon más gépet kellene csatarenbe állítani.

Az E400 pedig 1,25-ös lépcsőket használ.
33,5  47,5  67  95  132  190  265  375  530  750  1060  1500

vadember

A két gép fordulatszám elosztás arányát megcseréltem.

Arany János

Köszönöm a segítséget!

svejk

[#eljen]

Köszönjük a beszámolót, hasznos lehet másnak is.

attila820224

Sziasztok!

Segítséget kérnék ,azoktól akiknek van LoneWolf-tól vett

Emerson Hrs1150-9000 48V20A es tápegysége ,hogyan lehet elindítani?

ALM led pirosan világít.

Üdv:Attila

attila820224

Már megoldodott.Köszönöm.

Üdv:Attila

KoLa

Mindig van valami!
Adott egy pneumatikus útváltó két tekercse van, az is lehet hogy rossz, az is lehet hogy nem, teljesen értem a működését.
Teszteltem volna de semmi eredmény, elküldöm a fotót a telóról és aztán még írok pontos infókat.

KoLa

jani300

Először mérd meg a tekercsek ellenállását .
De le is lehet ragadva ,vagy bármi ,ugye .
Ha a megfelelő feszültségre csattanik valamit az már bíztató jel lehet :)

svejk

5/2-es elővezérelt bistabil...

- Levegőt adtál rá?  Elővezérelt, tehát ~2 bar alatt nem működik.
- Manuálisan kényszerezve működik?
- Nincs véletlen mindkét oldal bekényszerezve?

jani300

Hát , ehhez hasonló válaszokért érdemes olvasni a fórumot !
Cseppet kínait írtál , de rákeresek ....

KoLa

Ez az a kép! de,nem volt egyszerű a telón megszabadulni a reklámtól, hogy lássak már valamit az oldalból is, nem tudom hogyan de sikerült...
Szóval van egy Hurth marógépem nem cnc, és már lehet hogy a második világháborúban is ezen gyártottak ezt-azt, annyira finom kezelni mint egy Schaublin-t.
Készítettem rá egy pneumatikus szerszámcserélőt, kézi pneu működtetés volt idáig, de most frekvenciaváltós meghajtás került a főorsó motorra, ez adja a lehetőséget hogy levédjem a szerszámcserélő kapcsolás lehetőségét álló főorsó esetére.
Ezt a pneu útváltót találtam itthon, annó valamelyik talin vettem, és az egyenáramú táp is innen van, Finn gyártmány 5A-os.
Ezt a tápot kötötemm a frekiváltó reléjére, AC.
Minden jól működik elektromosan, a végeredményt kivéve.
Az útváltó szelep szépen klappog ha ráadom a nyomógombbal a 24VDC-t.
A terv az volt hogy, a nyomógombbal megtáplálom a munkahengert ami legyőzi a tányérrugók erejét ami 500kg kb.
Ez bevált a kézi működtetéssel.
Most az kellene hogy alulról rátol a munkahengerre, de amikor elengedem a nyomógombot akkor a rugóerő szabadon visszatolja a helyére, vagyis nyitni kell ezt az ágat a szabadba...

KoLa

7bar amikor leáll a kompresszor, kézivel működött!

KoLa

Az 1 re adtam a nyomást, de rögtön elszökik a 2-es ponton, és ez így is marad akár hová dugom a tápot 12-re vagy 14-re csak itt van kapcsolat ami nem változik.

jani300

Bistabil - két stabil helyzete van .
Nyomógombbal nyitod rá a levegőt ,nyit ,de úgymarad .
Vagy monostabil kellene ,egy stabil helyzettel ami alaphelyzetben szabadba nyitja a nyitó hengert ,elengedi a levegőt .
A másik megoldás egy időrelés relés elektronika ami a gomb nyomásáig ,nyit , utána átváltja a másik stabil , szabadba nyitott helyzetébe a levegős szelepet .
Talán érthetően le tudtam írni ...
A pneumatikához nem igen értek ,de a relés automatika az talán inkább megy ,ment valaha .