Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Arany János

Sziasztok!
Barkácsoltam magamnak egy esztergagépre hasonlító valamit.
Eddig egy mosógép motorjával forgattam fordulatszám szabályzással.
És hát ugye szeretnék tovább lépni!
Kapna egy fűnyírómotornak mondott alkatrészt!
230V
1300W
2800-as fordulat.
Rá lehetne tenni egy négylépcsős szíjtárcsát.
Alsó határ:280-as fordulat.
Felső határ:a csillagos ég, de 1400-as fordulattal már megelégszem. (azthiszem)
Ha elég jól számolom ez lehetséges 16 lépésben.
Lenne értelme ennyire "elaprózni"?
Vagy bőven megfelelne a két darab 3 lépcsős tárcsa is?

vadember

Itt van az én TOS S28 gépem fordulatszám kiosztása. 1,41-es lépcsőkben lépked. 800-nál nagyobb fordulatot még sohasem kapcsoltam rajta. Ezzel is elvan a kis átmérőkkel, megfelelő késsel. Ha persze jellemzően a tíz mm alatti tartományban kellene a megmunkálás, akkor viszon más gépet kellene csatarenbe állítani.

Az E400 pedig 1,25-ös lépcsőket használ.
33,5  47,5  67  95  132  190  265  375  530  750  1060  1500

vadember

A két gép fordulatszám elosztás arányát megcseréltem.

Arany János

Köszönöm a segítséget!

svejk

[#eljen]

Köszönjük a beszámolót, hasznos lehet másnak is.

attila820224

Sziasztok!

Segítséget kérnék ,azoktól akiknek van LoneWolf-tól vett

Emerson Hrs1150-9000 48V20A es tápegysége ,hogyan lehet elindítani?

ALM led pirosan világít.

Üdv:Attila

attila820224

Már megoldodott.Köszönöm.

Üdv:Attila

KoLa

Mindig van valami!
Adott egy pneumatikus útváltó két tekercse van, az is lehet hogy rossz, az is lehet hogy nem, teljesen értem a működését.
Teszteltem volna de semmi eredmény, elküldöm a fotót a telóról és aztán még írok pontos infókat.

KoLa

jani300

Először mérd meg a tekercsek ellenállását .
De le is lehet ragadva ,vagy bármi ,ugye .
Ha a megfelelő feszültségre csattanik valamit az már bíztató jel lehet :)

svejk

5/2-es elővezérelt bistabil...

- Levegőt adtál rá?  Elővezérelt, tehát ~2 bar alatt nem működik.
- Manuálisan kényszerezve működik?
- Nincs véletlen mindkét oldal bekényszerezve?

jani300

Hát , ehhez hasonló válaszokért érdemes olvasni a fórumot !
Cseppet kínait írtál , de rákeresek ....

KoLa

Ez az a kép! de,nem volt egyszerű a telón megszabadulni a reklámtól, hogy lássak már valamit az oldalból is, nem tudom hogyan de sikerült...
Szóval van egy Hurth marógépem nem cnc, és már lehet hogy a második világháborúban is ezen gyártottak ezt-azt, annyira finom kezelni mint egy Schaublin-t.
Készítettem rá egy pneumatikus szerszámcserélőt, kézi pneu működtetés volt idáig, de most frekvenciaváltós meghajtás került a főorsó motorra, ez adja a lehetőséget hogy levédjem a szerszámcserélő kapcsolás lehetőségét álló főorsó esetére.
Ezt a pneu útváltót találtam itthon, annó valamelyik talin vettem, és az egyenáramú táp is innen van, Finn gyártmány 5A-os.
Ezt a tápot kötötemm a frekiváltó reléjére, AC.
Minden jól működik elektromosan, a végeredményt kivéve.
Az útváltó szelep szépen klappog ha ráadom a nyomógombbal a 24VDC-t.
A terv az volt hogy, a nyomógombbal megtáplálom a munkahengert ami legyőzi a tányérrugók erejét ami 500kg kb.
Ez bevált a kézi működtetéssel.
Most az kellene hogy alulról rátol a munkahengerre, de amikor elengedem a nyomógombot akkor a rugóerő szabadon visszatolja a helyére, vagyis nyitni kell ezt az ágat a szabadba...

KoLa

7bar amikor leáll a kompresszor, kézivel működött!

KoLa

Az 1 re adtam a nyomást, de rögtön elszökik a 2-es ponton, és ez így is marad akár hová dugom a tápot 12-re vagy 14-re csak itt van kapcsolat ami nem változik.