Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

lari

Ez az, ez biztosan jó lesz, köszönöm![#integet2]

sarktibsi

Ha már köszörülés van szó. Valaki tudna ajánlani egy jó korongot.

HSS-E ( 10 %-kobalt tartalom ) esztergakést szeretnék köszörülni de amik eddig voltak vagy csak égetik melegitik a kést , vagy a másik tipúsú korong meg gyorsan elkopik.

200-250 átmérő érdekelne ( a furat nem számit ) Mar a vágósebességet is bróbálom változtatni , van egy pici javulás de még ez sem hozott számottevő eredményt.

lari

hostya

Az acélötvözetű (HSS, HSS-X) forgácsoló szerszámok élszög kialakításához durva szemcseszerkezetű követ kell használni. (nagyoláshoz)
Az élezéshez viszont finom szemcseszerkezetű kell..

Ha egy finom kőnek nekinyomsz egy gyorsacél hasábot, vagy egy törött csigafúrót, akkor az csak égeti mert a finom kő nem a nagy anyagleválasztásra van kitalálva.

lari

Igen, nagyoláshoz, -amennyiben rendelkezésre áll-érdemes pl. durva szemcséjű szalagcsiszolót használni. Gyorsan lehet vele haladni, nem éget és nem is tömődik el  annyira mint egy köszörűkő.

kj8irdr53

Sziasztok!

Adott egy komplett TK-200-as (Rába) kompresszor tartállyal, szelepekkel stb. motor nélkül, amit 220V-ról kellene meghajtanom.

Mik a tapasztalatok, milyen motorról lehetne működtetni szíjhajtással?
KW? Áttételezés? Fordulatszám? stb.?

Köszi szépen minden infót, tapasztalat megosztást!

TBS-TEAM

Katalogus engedd el az egyfázisú hajtást.

József

kisssandor

Sziasztok!
Hűtő ventilátor csapágyai kissé hangosak, kicserélném őket. Hogyan lehet szétszedni ezt a motorfajtát? Nincsenek csavarok.

designr

Első kép.
Takarólemez egy nagyon éles csavarhuzóval vagy szikével lepattint.
Alatta régergyűrű leveyz
Óvatosan széthúz
Csapágy kicserél
Fordított sorrendben összerak.

kisssandor

Köszönöm!
Nem így kezdtem volna.

onagy

Szép estét.
Adott egy ollós emelőasztal hidraulikus emelőrendszerrel (2.3kW motor, valszeg fogaskerékszivattyú, két  munkahenger). A felfelé irányú mozgás szükségtelenül gyors, lassítanom kellene, de a legjobb a szabályozható sebesség lenne. Proporcionális szelepet rakhatnék bele, de az most nincs, frekvenciaváltó viszont igen.
Kérdésem a következő: ördögtől való frekvenciaváltót rakni a szivattyú motorjára, hiszen a szállított mennyiség/térfogatáram arányos a szivattyú fordulatával - elméletileg.
Látott/csinált már hasonlót valaki közületek?
O.

Alga76

Szia !

Szerintem működőképes.A lecsökkentett fordulatú villanymotor hűtése is kisebb lesz Ez lehet a gond, ha hosszabb az üzemidő.

A.

sarktibsi

Köszi az infót , ez a korong jónak tűnik remélem hozza az elvárt szintet ( csak halkan jegyzem meg ez lesz az ötödik Tyrolit korong specifikáció remélem bejön )

sarktibsi

Nekem is TK 200-asom van 1994-be vettem (használtan) 1-évig 1x230 v-ról ment de csak lassan lehetett hajtani. Ha jól emlékszem 2.2 kw 1000-1100 1/min
Aztán jött a 3x400 v 2.2 kw 1600 1/min a mai napig is úgy megy , 2000-ben nagyfelújátoson esett át. ( felfúrva új dugó gyűrű új hengerfej )

onagy

A motornak amúgy sincs hűtőventilátora, na meg szakaszos üzemű berendezés <10% üzemmel.
A nyomás tekintetében vannak még aggályaim, de szerintem kiderül a vallatásnál.