Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

PSoft

IdézAkkor merül le az akku, ha "havaria" van, azaz hosszú ideig nincs hálózati áram. Ha így lesz akkor majd ráteszek az akkura egy töltőt és nem a szünetmentest gyilkolom vele.

Ha "nincs hálózati áram", akkor az akkura tett töltőt hova dugod hogy töltsön?
Jahhh... [#falbav]
Elindítod az aggregátort! [#kacsint] [#vigyor2]

RJancsi

Nyilván akkor töltöm, ha már van hálózati delej. Amúgy van aggregátorom is, időnként elő is fordult Home Office-ban, hogy az EOn előre bejelentett áramszünete alatt arról ment az asszony meg az én laptopom is. Amikor valamelyik laptop kezdett sipákolni az akku miatt akkor beröffentettük az aggregátrot és töltöttük a laptopokat. A netet a mobilról megosztott hotspot-tal oldottuk meg. [#nyes]

dtb

Én venném a fáradtságot, és összeszámolnám, hány kamera mennyi delejt kíván mondjuk egy órára, és ha kevés a meglévő 5AH akkor betennék még egy szünetmentest. A DVR-be lecserélném a HDD-t SSD-re, és lehet, hogy kihagynám a DC12V -> ACDC 230V -> 5V, 12V konverziót, hanem relés megoldással direktbe hajtanám az akkuról amit csak lehet.

hostya

Hasonló megoldáson gondolkodok én is mint RJancsi.

Én inkább azon aggódok hogy a szünetmentes "inverter" része bírja-e több órán -(10órán)- keresztül a terhelést, az alá akasztott pl.50Ah-s autó aksival..?
Természetesen nem akarok nagyobb terhelést(áramot) kivenni belőle mint a névlegesen megengedett.

Arra gondoltam hogy ezek a szünetmentesek úgy vannak kitalálva hogy az "inverter" része is kb addig terhelhető időben a névleges vagy az alatti terheléssel ameddig a hozzátartozó aksi bírja...

Nem tudom, ezért kérdezem.

svejk

Majd mind, de főleg a régiek egyszerű áramgenerátorral töltenek kb. 1/10-ed C vel, aztán a feszültséget határolják 14 V körül de inkább alatta.  (ez is gond az akkuknak mert sosincsenek rendesen feltöltve, a zárt cella miatt nem lehet)

Az ilyen pótakkus megoldással esetleg teljes terhelés esetén lehet gond. (hőmérsékleti egyensúly)

zozo

Én nem vacakolnék a szünetmentessel, egy 20W-os napelem negyed négyzetméter, ha világosban van áramszünet, még rá is segít az akkunak.

RJancsi

Megnéztem, a modem/router és a kamerarendszer is dugasztápról megy. A modem 12V 500mA, a kamerák 12V 1300mA-es a rögzítő 12V 600mA-es tápokról mennek. Ez összesen 12V 2400 mA azaz kb 30W. A szünetmentes 230V 3A-t tud leadni, szerintem a veszteségekkel együtt sem kéne neki nagyon melegednie.

Varga László

Jó reggelt!
Van valakinek valami jó ötlete hogy hogy tudom megmenteni ezt a kábelátvezető gumit?
Két saroknál ki van törve,lefestették, ott ment tönkre .
Fel lehet ezt tölteni valamivel?
Ez egy 87-es autó.
Ahol nincs festék mintha új lenne,Ez még lehet gumiból van.

RJancsi

Próbálkozzál a 3D nyomtatás topicban, hátha van valakinek kedve és TPE TPE/TPU filamentje kinyomtatni.

onagy

Talán a legegyszerűbb megoldás rugalmas gumicső betétet ragasztani belül, így formája, funkcionalitása megtartható.
O.

Varga László

Ez egy olyan idióta forma, hogy ember legyen a talpán aki kinyomtatja!
össze ragasztgattam ,lepucoltam -már csak be kellene vonni valami jóféle gumipasztával!

Varga László

Eléggé ki van töltve vezetékkel,nem fér el a cső!

svejk

Tudom, hogy ez auto ajtóhoz való, de a mosógépekben a dobhoz csatlakozó harmonika csövek közt lehet találsz hasonló libanyak alakút.
Még ha 2 darabból toldod össze az is jó lehet.

svejk

Egyébként meg kinyomhatod FBS-el is, csak kicsit macerás utána a javítás. :(