Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

GPeti1977

Hogyan lehet növelni a víz nyomást, van egy vízrendszer ami ad 1 bar nyomást de van ielég vízmennyiség, de nagyobb nyomásra lenne szükség, nagyobb mint 3 bar-ra, lehet-e hogy egy megfelelő szivattyút sorba kötünk az eredeti rendszer után az adott feladatra? Ha igen akkor ennek milyen típusúnak kell lennie?

RJancsi

Persze, egy nyomásfokozó szivattyúval megoldható a feladat. Kicsit elvonatkoztatva így működik minden nmagasnyomású mosó, ahol a relatív kis nyomású hálózati vizet egy nyomásfokozó szivattyúval (általában dugattyúsak) akár száz Bar fölé is feltornásszák.

ywathzay

hostya

A hidrofor tartállyal nem lehet nyomásnövekedést elérni..!

jani300

Dehogynem !
Csak rá kell engedni a tetején a levegőt , nyóc bárral :)

hostya

Ahaa, tényleg.. [#taps]
De a kérdés nem erről szólt..[#awink] [#nezze]

jani300

Rendben , lehet úgyis hogy a tápszivattyú nyomja össze a légballasztot .
Akkor kell csak ráengedni a levegőt ,ha a víz "megette" a légballasztot .
Ha a tartály bemenő oldalán még egy visszacsapó szelep is van az már majdnem hidrofor .
Na de ezt itt tudja mindenki :) Szerintem .

ebalint

Lehet.
Egy másik szivattyút sorbakötsz, ami megfelel a kívánt nyomásnak  és mennyiségnek. Erre megfelelő centrifugál szivattyút is könnyen találsz.

Rabb Ferenc

Miért gondolod, hogy két kaszkádba kötött szivattyú jobb, mint egy az adott igényeket kielégítő normális szivattyú?

GPeti1977

Az számít hogy az eredeti szivattyú vagy 20 méterre van a felhasználási helytől?

ebalint

Nem gondolom.
De a pontos feladatot sem ismerem, és a lehetőségeivel sem vagyok tisztában.

De már megbántam, hogy hozzászóltam...

Rabb Ferenc

Ne szomorkodj! [#wave] Ennyi infóból nehéz jól megoldani a feladatot.

De szerintem egy jól megválasztott nyomású és szállítóképességű szivattyú biztosan hatásosabb mint az említett "barkács" megoldások.

Viszont egy jó szivattyú képességeit is haza lehet vágni ha nem megfelelő a csővezeték keresztmetszete. Az áramlási ellenállás a cső keresztmetszetének a harmadik hatványával arányos ( az átmérő ötödik hatványával) Ezért ha vékony a csővezeték akkor csak "pisilni" fog a vége...

jani300

A térbeli elhelyezkedése ,igen ,számít .
Vízszintesen nem igazán ,de a magasságkülönbség igen .

sanka74

Sziasztok! Ilyet esetleh vásárolt már valaki? Mik a tapadztalatok? https://fb.watch/nZ_aaIUfmR/