Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

psydxtreme

Nagyon szépen köszönöm a választ mindenkinek! [#kacsint]

Arany János

Sziasztok!
Ismét bénázok.
Van egy régi kis villanymotorom:
EVIG DINAMO
220V
50Hz
0,55A
1425 ford.
100W (felv.)
4 darab kivezetéssel.
A vezetékeket csak számozom, mert az eredeti színük nehezen kideríthető.
1-2-3-4, ahogyan kiállnak a pajzs alól!
A rajta talált bekötés szerint kötöttem újra, a régi vezetéket+kondikat muszály volt lecserélni.
3-4:230V, 1-2: kondi 4 mf
Talán egy kicsit jobban melegszik mint kellene, de nem hűtőbordás a burkolat.
Forog ahogyan kell . Jobbra!
Dehát nekem semmi sem jó, ezért azt szeretném ha balra forogna!
Ellenállások:
1-2:143,6
1-3:42,5
1-4:101
2-3:101,5
2-4:43
3-4:59
Remélem nem szúrtam el semmit!
Segítene valaki, hogy hogyan kellene ezt megcsinálnom?

Arany János

Csak elb...tam!
A típus: EVIG DINAMO OC 11/4

Elbandi

Sziasztok!

Minél többet olvasok a léptetőmotorokkal kapcsolatos témában, annál butábbnak, annál bénábbnak érzem magamat ezért hozzátok fordulok segítségért.
 Az évekkel ezelőtt félkészen vásárolt CNC marógépemet szeretném befejezni és végre munkára fogni. Nema23 léptetőmotorjaim vannak hozzá amikből valamelyiknek 6, valamelyiknek 8 kivezetése van. A 6 kivezetésesen Mineba 23KM-K109-01V felirat olvasható. A 8 kivezetéseseken nem látható felirat. Honnan tudom, hogy melyik bipoláris és melyik unipoláris? Egyáltalán lehetséges egy gépen belül mindkét fajtát használni? Néhány weboldalt felkerestem és tanulmányoztam a témában de nem sokkal lettem beljebb.

Megtisztelő valaszaitokat előre is köszönöm!

ANTAL GÁBOR

küldtem privát üzenetet

Dcs

Sziasztok! Nem tudom, hogy csak bénák kérdezhetnek, vagy hülyék is.
Lonewolf kollégától vettem egy GRHVX-40/230 típusú vákuumszivattyút, de messze nem tudja azt amit én szeretnék.
Viszont elég száraz hangja van és találtam egy csavart ami talán olajbetöltő lehet. Valaki látott már ilyet?

svejk

Melyik paraméterében nem tudja amit szeretnél?
Ezek vákuumban nem nagyon tudnak többet mint egy rendes porszívó.
Az a "doboz" a hangtompítója.
Ezek száraz szivattyúk, cserébe nem halkak.

Dcs

Egyelőre nem mértem vákuumot, de fele annyit sem tud mint egy porszívó. Egy 80l-es puffer tartályt szereltem fel, de tíz perc után, ha kikapcsolom és ráengedem a csapot, egy pisszenést sem hallok.

TBS-TEAM

0,37Kw motortól ne várjál sok mindent.
József

onagy

Visszacsapó szelep nélkül "vákuumot gyűjteni" tartályban általában nem jár sikerrel. A szivattyú tömítetlensége miatt bizony a lég be fog férkőzni. Kialakítása fentébb érdekes, ha óvatosan szétszednéd, belét megmutatnád, bizony sokunk kíváncsisága múlna el.
O.

svejk

Szerintem rajta van az adattábláján de úgy 150 mbar-t tudnak mínuszba.
Nemrégiben mértem egy hasonlót.
Összehasonlításul az ipari kis Vapo 1 motoros porszívóm tud 180 mbar-t.
persze azt nem ajánlatos órákon keresztül használni szénkefés mivolta miatt)

Dcs

A visszacsapó szelepet egyelőre azért nem raktam be, mert ha jár a motor úgyis nyitva van és ha hosszú járatás után sincs egy másodperig sem vákuum, egyelőre nem is kell.
Az adattábla elég ütött kopott, azt látom, hogy 80m3/óra a légszállítás, de nem kem volt ennél kisebb gépem is ami tudott valamit. A 180mBar mínuszba azt jelenti, hogy 0,82 Bar légköri nyomást tudnék mérni?

Rabb Ferenc

Itt egy jobban olvasható adattábla "keletnémetül"

PD > Druck > Nyomás = 7500Pa = 75mbar

PS > Saugen > Szívás = 6500Pa = 65mbar

mex

Dcs

Köszönöm, ez ügyes volt. Pedig elég sokat keresgéltem. :)
Akkor ez valami levesfújó lehet.