Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Az összes ilyen f@szbukos reklám leginkább az átverésről szól. A piaci ár (amennyiért a neten több helyen is megvásárolható) töredékéért kínálják "akciósan" vagy limitált "évfordulós" áron. Természetesen még nem rendeltem ilyet, de a hirdető biztos jól jár vele. Azért gyanús, ha egy 150-200 ezer forintos terméket hirtelen 25-30 ezerért lehet megkapni, legalábbis a hirdetés szerint. Ennél a lézernél nem tudom mit kérnek a hirdetésben, nem sikerült az árára rátalálni.
De a piacon eléggé hasonló áron lehet kapni:
https://azolcsosag.hu/EU-ECO-Raktar-LaserPecker-Pro-Mini-1600MW-Lezeres-Gravirozo-Keszulek-Ezust
https://www.heatsign.com/product/l1-pro-mini-portable-laser-engraver/

jani300

Van két eszterga tokmányom ,ami közvetlenül is szerelhető rövidkúpos orsóvégre .
A különös ismertető jele hogy a forgató diók középsíkjában szedhető szét két darabra .
A típusát kerestem ,de a homlokfalat megtisztítva nincsen rajtuk gyártó jelzés ,csak feltehetően beütött , sorozatszám .
Másik fórumon hoztam szóba ,és kérdezték a típusát ,hátha tudja itt valaki kép nélkül is .
Nem lehet ezekből annyira sokféle gyártmányú .

jani300

Itt látható az osztósík ,de nem ez az a tokmány ,de a kicsin még a kis olajozó szem is ott van , de hátulról csavarosak az enyémek ,és nincs felirat .

fisrcxuk3

Mekkora az a tokmány?315,320 ?

jani300

Egy 250 es 3 pofás ,és egy 160 as 4 pofás -

Szerintem van még egy 400 as  de az normál tokmány , és nincsen még fent a villamos csörlő ,és már nem hiszem hogy kézzel csak úgy feltenném :)
A 400 as síktárcsa az egy filigrán darab ami fent van ,de lehet azt is ketten tettük fel ,arra nem igen emlékszem ,ez sem egy túl bíztató jel .

fisrcxuk3

Nekem 125 mm  volt DDR gyártmány , diónál osztott.Előröl csavarozott,nem tudom mire való,(elkunyerálta egy , talán fórum társ).
Az általam említett méretben találkztam effélével a vörös prolin , sztankón.

Kidwick

Üdv kedves tagok!
Csinálnék egy 7db világító betűből álló feliratot egy spoilerbe integrálva a 7 betűnél hátulról külön áramkörön megtáplált 12 voltos ledek világítanának. Az lenne a kérdésem,hogy azt milyen elektronikával ,vezérléssel lehetne megoldani, hogy amikor megkapja a feszültséget akkor a betűk ne egyszerre hanem egy kis késleltetéssel kezdjenek el világítani . Először az első ,második ,harmadik stb míg végül az egész felirat világít.  Úgy pl mintha egy üzemanyag szintjelző fényei mennek fel. Esetleg még az sem lenne hátrány ha lehetne állítani a késleltetés idejét 0 és 1-2 másodperc között, esetleg a fényerőt is.. Mivel lehetne ezt egyszerűen és olcsón megoldani? Válaszaitokat előre is köszönöm szépen!
Személyes átvétel Óbudán, Százhalombattán ill postázásuk előreutalás után megoldható. Vételi szándékot kérem privát üzenetben is jelezni!

TBS-TEAM

Digitális led szalag.
Minden led-hez van egy WS2811/WS2812 IC ami külön címet biztosít és külön mindent be tudsz állítani.
József

TBS-TEAM

József

RJancsi

Sziasztok! Azzal a kérdéssel fordulok a hozzáértőkhöz, hogy mennyire működőképes, ha egy szünetmentes táp belső (relatív kicsi) 12V 5Ah akkuja helyett egy combosabb autó akkut kötök rá? A garázsban hely lenne hozzá, az esztétika sem szempont. Áramszünet esetére szeretném az utcáról bejövő optikai kábeles modemet/routert és a kamerás megfigyelő rendszert rákötni, hogy pár órán keresztül akkor is működjön ha elfogy a delej a hálózatból (netán egy betörő a ház külső falán levő villanyóránál "áramtalanít").

bundyland

Szia !

Én pont így csináltam és pont erre (kamerák).
Hiba nélkül működött éveken át. Ez elvileg nem lehet gond, kivenni nem lehet belőle nagyobb áramot mint ami a megengedett.

bundyland

Ja bocsánat! Nem autó akkut kötöttem rá csak 2x akkora zseléset.

Szalai György

A kis szünetmentes a nagy akkut is kicsi árammal fogja tölteni. De, ha van ideje akkor teletölti. Első töltés alkalommal figyelj a szünetmentes melegedésére.
Nekem működött a kis szünetmentes autó akkuval. De ha a tiéd valami "modern" okos akkus készülék, akkor...
Nem tudom van-e olyan, de már hátha.

RJancsi

Egy elég régi AEG szünetmentesem van, a belső akku épp most kezd kihalni benne, ezért gondoltam, hogy egy külső nagyot akasztok rá. Ha előtte feltöltöm az akkut, a szünetmentes már csak csepptöltést kell, hogy adjon neki. Azt csak el tudja bírni. Akkor merül le az akku, ha "havaria" van, azaz hosszú ideig nincs hálózati áram. Ha így lesz akkor majd ráteszek az akkura egy töltőt és nem a szünetmentest gyilkolom vele.

bundyland

Az oké, DE mindenképpen kell egy olyan próba amikor lemerült akksira teszed rá mert csak egyszer forduljon elő hogy nyaralsz vagy nem vagy otthon és nem tudod mit reagál az UPS a nagy lemerült akksira ha pl hosszú áramszünet volt és a szolgáltató visszakapcsolja.