Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Dcs

Azt értem, de nem a légköri nyomásból csinál annyit, hanem ez vonódik ki belőle.

mex

A légköri nyomást ennyire csökkenti le egy zárt térben....

Rabb Ferenc

Nem ennyire, hanem ennyivel csökkenti/növeli a nyomást a légkörihez képest.

mex

Vákuumszivattyúnál a végvákuumot adják meg szerintem...
Porszívónál nem tudom. De a fórumtárs vákuumszivattyút emleget.

svejk

[#eljen]
Igen, én is így mértem.

svejk

Talán azoknál melyek tényleg komolyabb vákuumot képesek előállítani, és ott fontosabb az a paraméter.

A szóban forgó szerkezet valószínűleg belülről szinte mint egy centrifugálszivattyú, hangtompító nélkül meg légvédelmi szirénának is elmennek. :)

Egyébként mint itt is láthatoda relatív nyomást-szívást adják meg.

Nagy felületek leszívásához ez is elég lehet.

dtb

Nem lehet, hogy olyan a belső szerkezete, mint a fejőgépek vákum szivattyújának? (Excenteres kialakítású, a bakelit lapátokat a centrifugális erő nyomja a palásthoz, és olajban úszik) és amit ti hangtompítónak néztek, az az olajtartály/olajleválasztó?
...ami most ugye száraz?!

svejk

Majd a kérdező fórumtárs megmondja ha szét meri szedni.

RJancsi

A sok feltételezés és agyalgás helyett miért nem kérdeztek rá a gúglira? Itt egy kis német nyelvű "szösszenet" ennek a vákumszivattyúnak a lelkéről. [#nyes]
Aki nem hiszi, nézze meg a 78. oldalon levő táblázat feletti sort.
GRHVX 40/230

svejk

Ja-ja, valóban helytelenül írtam, hiszen az oldalcsatornásnak nem sok köze van a centrifugálszivattyúhoz.

Egyébként jó kis disszertáció. :)

Vetesi75

Oldalcsatornásnak tűnik, nem pedig rotációsnak.

svejk

Amit írtam, hogy mértem egy hasonlót csapágyazni kellett a motort. Előtte és utána is mértem.
Elég sokat elvacakoltam a hézagolással hogy még épp ne súrlódjon a tárcsa.

Dcs

Köszönöm a sok segítséget! Nem kizárt, hogy nem kell kidobni és tudok vele dolgozni. Egyébként azt leszámítva, hogy mintha szárazon járna, elég csöndes kis gép. Van egy 3.5KW-os gép is tartalékba, de meg akartam kímélni magam tőle, a többi részegység is eléggé terheli a hálózatot.

svejk

Akkor egyelőre hagyd így.

Én is megcsapágyaztam mert azt hittem attől hangos de az új csapágyakkal sem lett sokkal halkabb.
A hangtompító viszont fontos az enyémben szanaszét volt foszladozva, hamarjában G3-as filterpaplant tekertem bele sokat ér.

szf

Én tűzgátló purhabbal javítottam a hangcsillapítót.