Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

izbeki

Mindig meg kell nézni a motor adattábláját,azon szerepelnek a motor tekercseinek adatai,ami pl. a te esetedben valószínű 230/400V.Ez esetben ha 3x230V-ról használod akkor deltába kell kötni a motort,ha 3x 400V-ról használod,akkor pedig csillagba.
Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

izbeki

Ha az adattáblán 400/690V vagy valami hasonló van,azt csak 3x400V-ról tudod üzemeltetni és deltába kell kötni a motort.
Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

lebenyi

svejk

Adva vagyon egy ilyen GX75-ös szalagcsiszoló.
Az alu hajtókérék 195 mm átmérőjű és 75 mm széles.

Vajon mekkora rádiuszú lehetett eredetileg a domborúsága?

Most üt vagy 2 mm-t és már szinte homorúra kopott, -használhatatlanul ráz- gondoltam fel lehetne még szabályozni.

A szalagfutás állítása egyébként a kerék-motor páros döntésével működik.

TBS-TEAM

József

PSoft

Egy kopottabb ágyú, öreg esztergán méregetni se kell.
Meg lesz az a hordó magától is. :)

svejk

Köszi!

Őöö... talán lehet ilyen tárcsákat kereskedelmi forgalomban kapni?

svejk

TBS-TEAM

Nem hiszem, hogy akarsz venni, arany áron árulják.
József

sarktibsi

Kb. 15-éve velem ez történt. Vettem egy 1-fázisú frekvenciaváltót ( kezdöként ) rkötöttem egy 230/400-as motora persze a motor csillagba volt kötve , se idöm se tapasztalatom sem volt ezen a téren. Bekötöttem müködött évekig igy használtam. ( kb 10 hz-50 hz-ig )
Most már tudom át kellet volna kötni deltába.

Rabb Ferenc

Mit mond(ana) a fórum csiszagép szakértője?

svejk

44 + fa

A Fein-nél mennyi lehet a pótalkatrész?

sarktibsi

Jártam már úgy , az ilyen tárcsával ( volt köztük ékszilytárcsa is ) amikor felraktam , szemmel láthatóan kóválygott.
Végűl átesztergáltam aztán jó lett.

svejk

Szerintem már volt róla szó többször csak elfelejtettem. :(

Egyébként a felszabályozás nem gond, inkább az utólagos centrírozás adhatja fel a leckét.

Ránézésre már volt "javítva". A motor tengelye perselyezve, az alu tárcsa furata gondolom bővítve.
Az centrírozási furatokon kívül mintha alufelnihez való gumiszerelős súlyok ragasztásának a helyét vélem felfedezni.
Persze a súlyok már nincsenek rajta.

TBS-TEAM

Készítel egy egyszerű kiegyensulyozót.
ADXL355 a gyorsulásmérő analog kimenet.

Video
József