Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

TBS-TEAM

Most, hogy ismert a köszörű tengely, lapos szíjjal kell meghajtani.
Szervo beállítások:
P01 100       Legkisebb sebesség.
P02 100-4500 Beállítható legnagyobb sebesség.
P06 9         Felfutás. Ez a max leghoszabb idő.
P08 0         Motor fékezés(0 szabad lefutás P01-ig onnan fék)
P22 4500      Max sebesség korlát.

Ennél lágyabb fel-lefutást nem lehet beállítani.
Potméter+ellenállás bekötése.

József

bundyland

Köszi!
Itt leginkább a szíj volt a gond eredetileg. De ha már így megrajzoltad, (köszönöm) én úgy néztem mintha ez a hall érzékelő alapból 2.5Vdc-ad ki. ha közelitem északi polussal akkor lemegy tán 0.86Vdc ig ha meg ellenkező pólussal akkor felmegy 4.1V ig. Erről van is fent egy video.

bundyland

TBS-TEAM

Ez kipróbált tesztelt használatban lévő kapcsolás.
1,26V az alap feszültség.
Így nem áll ki Hibára a vezérlés.
Ha  a potméter nem 0-án van a bekapcsoláskor
nem indul el a motor, a kijelzőn Pd felirat jelzi,
hogy vissza kell állítanod 0-ra és utánna állíthatod
ahova akarod és menni fog.
József

bundyland

Értem, lehet akkor már eleve érzékeli a közelben lévő mágnest.

TBS-TEAM

A legfontosabb az EXATEX vezérléssel kapcsolatban.
A pedál áramköre nincs galvanikusan leválasztva.
Ha potméteresre alakítod akkor műanyag házas és műanyag
tengelyűt kell használnod.
József

bundyland

Köszi! Olvastam, elég lényeges, nem gondolná az ember.
Mondjuk ehhez nyúlok utoljára amikor már minden működik, mert egyenlőre ezzel a karral is tudom üzemeltetni.

icmatyi

Sziasztok!

THK és Hiwin golyós lineáris kocsiból mivel moshatom ki a régi zsírt?
Nem szeretném a gumi porvédőt tönkretenni.

Köszönöm!

svejk

Ezeket az infókat mind empirikus úton szerezted vagy van használhato publikus pdf-je?

TBS-TEAM

Van hozzá egy programozási leírás, persze nem erőltette meg magát a kiskinai.[#eplus2]
A többi saját tapasztalat, mérések stb.. [#integet2]
József

remrendes

Az alatt a 2-3 perc alatt nem fogod tonkretenni fektisztitoval. Utana ugy is ujra lekened.

papa49

Jó reggelt. Nem hobbi kategóriával kapcsolatos a kérdésem, de sok tapasztalt jó szakember olvassa az oldalt. Van egy "Mikron WF41C" CNC marógép, valószínűleg a "Z" tengelyt emelő csapágy vagy golyós-anya ment tönkre. A "Z" tengellyel fel kellene menni kb 500mm-t, hogy ki lehessen venni a csapágyházat az orsóval. Pár 10mm emelés után megszorul és a hajtás azonnal tilt, ezen a részen kézzel is könnyen forgatható az orsó, a megszorulásig. Ha valakinek van tapasztalata, vagy ötlete a megoldással kapcsolatban, kérem ossza meg velem. Köszönöm.

icmatyi

JZoli

HGelló! Építek a hétvégitelekre egy időzített ventilátorszabályzót. Akkuról szeretném megoldani, és jött az ötlet, hogy Parrkside-os akku lenne a legpraktikusabb. Van több X20-as akkunk. Már csak a csatlakoztatását szeretném megoldani. Sajnos ilyenem nincs. Mincs valakinek esetleg egy hibás, törött gépe amiről esetleg le lehetne szerelni az akku csatlakozóját? Ha elfogadható áron eladná akkor engem érdekelne.

Alga76

Szia Jzoli!

Aliexpress körülbelül 3300 ft szállítással.

Így keress rá.: battery adapter.

Esetleg egy hibás töltő még jó lehet.