Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

Hümm ....
Vannak az újfajta balfék tervezésű diesel ,kockásan járó motorok ...
Na ott pl a generátor hajtótárcsájában van szabadonfutó ...
Ha az megkukul , összevissza csapkod a hajtószíj .
Erre a szervóra sem ártana a motor tengelyére , kiküszöbölné a fékezés problematikáját .

bundyland

Szerintem ezzel azért kár foglalkozni mert gyárilag kapsz hozzá egy kis kart amivel a motor fordulaszáma szabályozható.
Engem például kicsit sem zavar ha nem csak egy nyomogombal indítom el hanem egy karral amit kb 0-40 fok között lehet tologatni.

jani300

Ok !
Most jókedvem van ,agyalgathatok :)
Ha ez nem egy előre betervezett hibaforrás
, ami először adja meg magát , akkor ok :)

bundyland

Ja azt nyugodtan, az csak előre visz, pusztán arra akartam rávilágítani hogy ez nem egy tragédia éppen.

PSoft

IdézAz a varrógép szervo 100ms alatt 3000f/p gyorsul/0-ra lassul.

Ez kétség kívül igaz.
Már csak az a kérdés hogy egy szupport, vagy bármilyen köszörű hajtást indokolt-e ilyen paraméterezéssel üzemeltetni. [#nemtudom]

TBS-TEAM

Nem én tervezem a köszörűt. [#eplus2]
A szervoról adok infókat mert már több darabot
használtunk külömböző alkamazásokhoz és szo..tunk a vezérlésével. [#eplus2]
József

bundyland

Én meg nem így fogom üzemeltetni. :-)

PSoft

Ok!
Eddig is csak olvasgattalak benneteket, ezután is csak azt teszem. [#wave]

bundyland

És ha közben támad jó ötleted, kérlek oszd meg!

guliver83

Van itt valami köszörű amin laposszíj van azt mondták azért hogy a főorsót minél precízebb legyen és ne tudjon rezonálni, valami ilyesmi.

svejk

A köszörű egység friss beszerzés?
Milyen kialakítású a másik vége ahova a követ rakod?

bundyland

Igen, új. Kúpos vég és arra megy egy belső kúpos felfogó amire 20mm -es furatos kő megy fel.

svejk

Ááá... Azt hittem kínai.
De azért köszi.

Motoros

Minden profi köszörű fortunát laposszíjjal hajtanak meg.
Biztos megvan az oka de azt én nem tudnám most levezetni.[#nemtudom]

Motoros

Kb mi akkor egyidősek lehetünk. Gyerekként a magas szalmakazalról ugráltunk le az alacsonyabb kazalra.
Kb 3 métert repültünk....jó volt.
A Hoffer körmös hajtotta,  sok-sok méter szíjjal ha jól emlékszem, de ez nem biztos.