Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

kieferszabo

Köszönöm szèpen, nagyon elmès megoldàs.

ANTAL GÁBOR

Az igazat megvallva nem akartam ennyit foglalkozni a dologgal , inkább igyekeztem pontosan megcsinálni a toldást  és használni

Csuhás

Gondolom mindenki aki cnc marót épített az gravírozott is a gépével. Ki milyen munkadarab rögzítést használt, mi vált be? Vettem egy pantográf kart, és rögtön akadt több gravírozni való felirat így készítenem kell valami befogót, ehhez keresek ötleteket.

TBS-TEAM

Nagyon anyagfüggő.
Mi a legtöbbszőr kétoldalas ragasztót használunk.
József

Csuhás

Nekem is ez volt az első ötletem. Sima szőnyeg rögzítőt vagy valami spéci anyagot? A másik ötletem egy kb A4-es cirka 10mm vastag alu lap mondjuk 20-as raszterben telefúrva m6 menetekkel, és pár pici leszorítóval fognám ezekhez az anyagot.

TBS-TEAM

Mezei kétoldalas
és nem mindig ragasszuk telibe ez is méretfüggő.
József

TBS-TEAM

Alarm Uc100 kinai jelosztó.

József

t3ngeetiw

Szia!

Köszönöm a segítséged!!

dezsoe

Nem rossz, de nem is jó megoldás az input trigger használata hibajelhez, mivel a trigger csak a jelszint megfelelő változására aktiválódik. Hibajel ellenőrzésére inkább a FaultSignals plugin alkalmas. Beállítod az alarm bemenetet és hozzá a stop műveletet. (Tamás kérése alapján stop, én resetet használok ugyanehhez a hibához.) Ha a ciklus el van indítva és aktív a hiba bemenet, akkor stopot fog nyomni. Ha újra ciklus startolsz, akkor megint le fogja lőni, amíg csak a bemenet aktív. Ezzel szemben a trigger az csak a bemenet aktívvá válásakor nyom stopot.

t3ngeetiw

Sziasztok!

Tegnapi délutánom/estém ráment a központi olajozás takarítására,reperálására.
Meg a végállás kapcsolókat is takarítani kellett.Csupa olaj volt mindegyik.Új vezetékeket is kellett behúzni ezeknek.
Ma talán eljutok odáig,hogy megint megmozgassam a szánokat,kipróbálva a lentebb írottakat.
Lassacskán,de alakulnak a dolgok

TBS-TEAM

Igen aki írt hozzá Pugin-t [#nevetes1] és halgat róla. [#law]
József

dezsoe

4 éve, az 1.2111 verzió óta benne van. :)

TBS-TEAM

Szuper örülök neki megnéztem, tetszik, fogom használni.
Jobb későn mint soha.[#integet2]
József

fy9k4amuy

Sziasztok!

Siemens S7-hez (1200)-hoz "otthoni használatra" mennyire macerás progit szerezni?

HMI-t irányítani, Profinet/profibus IO bővítőket használni, pár PID-et beletenni, semmi igazán durva komoly. Egy komolyabb hűtésfűtés vezérlést csinálni.

izbeki

Szia,

Innen a Tia letölthető,használható.
Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com