Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ywathzay

Először os, hol voltatok mikor falaztak? Másodszor a polisztirolt becsiszolják (van hozzá spec. csiszoló) felrakás után, az egyenetelnség eltűnik.

zozo

Bontasd vissza azt a falat. Ha xarul van megrakva, akkor statikailag is xar. Továbbá nem biztos, hogy jót tesz neki, ha lezárod és nem tud szellőzni.

zozo

Amúgy gipszkarton fedést szoktak a nagyon egyenetlen falra tenni. Olyankor, ha pl, kivül síkban van, de belül a szedett-vedett bontott tégla miatt csúf.

PSoft

Idéz...lehetséges-e egy 16 méter hosszú polisztirol vágót készíteni?

Maga a vágószerkezet kivitelezhető, csak gyakorlati haszna nem lesz.

Jozs

Köszi mindenkinek, meglett a hiba, a 3 problémás dugalj egy fali kötődobozban közösítődik, ahol a közös zöld-sárga szál a levegőben van. Gondolom nem így volt eredetileg, de nagy a zsúfoltság a dobozban és gondolom annakidején a villanyszerelőnek passzíroznia kellett hogy rámenjen a fedele. Kb. 10 éve ... :-(

remrendes

Kulso falnal erosen ellenjavallt a "rosszazvakolas".

remrendes

Mint ahogy emlitettek, polisztirolcsiszolo. Olyan, mint a glettvas es a sajtreszelo kevereke :)
Egyebkent akkor nem csak a ragasztas sikerult rosszul, mert a polisztirolt is lehetett volna sikba rakni.

ANTAL GÁBOR

Ellentmondok Csuhásnak :

Nekem sikerült megoldani a problémát : ( majd lefotózom )   elöször is kivettem az elemet és az elektronikát,majd  elvágtam rövidebbre az egységet.Kapott egy vékonyabb szárban végződő hüvelyt . Az illesztés : melegítéssel létrehozott zsugorkötés .  A tapintó úgy működik hogy ha letestel akkor jön létre a jel  . Ezt külső feszültséggel is meg lehet csinálni .  A golyó csak a biztonságot szolgálja   tehát ha nekimegyünk a darabnak akkor kitér .

Ugyanilyen elven lehet házilagosan is tapintót csinálni , de a golyó kifúrása  ( a rugó beakasztó kampónak ) okozhat gondot.

t3ngeetiw

Sziasztok

Segítségre lenne szükségem,elakadtam a szerelésben.
Egy szerszámmarógépre felszereltem léptetőmotorokat.
Hbs86 vezérlők,12Nm-es motorok.
Kínai(zöld) jel elosztó panelt használok,uc100-al és UCcnc-vel.
Eddig minden jónak is tűnik a próbák alapján.
 Viszont nem tudom,hogyan/hova kellene bekötni
a program futásának leállítását.
Tudna segíteni ebben valaki?

ANTAL GÁBOR

Lefotóztam az említett megoldást. A toldalék egy felfogásból készült ( a csapot balos késsel esztergáltam )  mint korábban jeleztem az illesztés: zsugor ( melegítéssel )

svejk

Mérted előtte-utána a koncentrikusságot?

ANTAL GÁBOR

Én a végeredményre voltam kíváncsi . Egy kb 40 es furatú csapágyat közepeltem ki . Letapintottam majd elforgattam a tapintót 90 fokkal majd  még egyszer 90 fokkal . Megakadályoztam a DRO nullázását . Az eredmény 3-4 századon belüli egyezés .  Azt nem vizsgáltam hogy a hiba miből származik ( mert a patron is beleszól )  Nekem bőven jó . Helyzetpontos furatokat úgy fúrok hogy CNC csúcsfúróval megjelölöm  azután asztali fúrógépen ( akár több lépcsőben ) készre fúrom

svejk

Köszi!
Kár hogy előtte nem mérted, mert most így nem tudjuk, hogy jobb volt mint lett vagy jobb lett mint volt. [#circling]

ANTAL GÁBOR

Igazad van, de hogyan mértem volna meg, hisz nekem sem fért bele a patronba . ( azért csináltam hagy a CNC maróval  tudjak tapintani.  Tokmányban? akkor meg a pofa hibáját nem ismerem .

Igaz a nagy maróm szóba jöhetett volna de annál meg  a keresztszánnál van egy kis lötyögés

zozo

Gondolom Svejk olyamire gondol, hogy pl. esztergában egy tokmányban megmunkált perselybe dugva, a végét pedig indikátor órával mérve, mutat-e valami ütést.