Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

" visszaterhelt motornyomaték" helyett visszaterhelt motor teljesítmény értendő. Vagy más megfogalmazásban a visszaterhelt motornyomaték és a lassító áttétel szorzata adja a tengely nyomatékát

remrendes

Mi is P3 poligon tengellyel epitettuk ezeket, de annak nem biztos, hogy orulne az esztergalyos.

bundyland

Sziasztok !

Tudja esetleg valaki hogy ezen a körasztalon a bekarikázott rész mi célt szolgál ?

Előre is köszi!

jani300

Gépi előtolás lehet , mármint az asztal orsójáról hajt le , fogaskerekekkel .
A kar talán külön előtolás kapcsoló ,habár olyat még nem láttam .

bundyland

Köszönöm az tényleg lehet. Esetleg ez a kép hátha segít.

Gyárfás Attila

Sziasztok.
Főleg plexi marásban jártas szaki véleményére lennék kiváncsi.
Egy 6.1x150mm es,12mm mély süllyesztés lenne, egy 15mm vastag plexi anyagba. 5 vagy 6mm es szerszámmal.
A kérdés.
1 vagy 2 élűvel célszerű marni, és milyen fordulat és előtolással? A felület gondolom opálos lesz, de a végeredménynek minél jobbnak kellene lenni. Mivel ugye ezt a süllyesztett rész nem lehet felcsiszolni,polirozni.
Kösz

TBS-TEAM

Hőlégfúvóval átlátszóvá lehet tenni a marási felületet.
József

Gyárfás Attila

Ezt nem tudtam. Köszi. Csak jelen esetben, ilyen keskeny süllyesztésnél ez nem hiszem hogy megoldható.

TBS-TEAM

Készíteni kell a hőlégfúvóhoz szükitőt.

József

bundyland

Szia !

Végül megvettem ezt a körasztalt (nagy szerencsémre),
csak az információáramlás miatt írom le hogy gépi előtolás bemenet volt és a karral szét lehet kapcsolni és egy ütköző
az adott pozicióba fordulva is ki tudja kapcsolni a gépi előtolást.

3ebj3bk8b

Sziasztok!

Meg tudná valaki mondani, hogy a képen látható kondenzátoron a feszültség érték. AC vagy DC-re vonatkozik?

ANTAL GÁBOR

csak tippelek DC 600V  .Olajpapír kondenzátor
( metal bumaga )

3ebj3bk8b

Használható lehet ez 50khz L-C körben. Kb. 400v AC feszre?

TBS-TEAM

400V AC-hoz min 1000V DC-t tudó kondi kell.
1966-os kondit polcra kell tenni dísznek. [#eplus2]
József

mex

Gondolom indukciós hevítő lenne a cél... Oda meg amúgy sem alkalmas, nem bírná a nagy áramot.