Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Vetesi75

Látom, eldöntötted. Akkor próbáld ki és ne felejts el légy szíves beszámolni a végkifejletről. [#nemtudom] (A Helicoilt ebben a mérettartományban és ilyen "feltételek" mellett szerintem nem  nekünk találták ki...$)

jani300

Rendben !
Megrendelte a srác ,de még délután nem igazolták vissza .
Csináltam már ilyen menet felfúrást , de normál , 1,5 ös emelkedésű menetfúróval de ugye az két milivel nagyobb .
Teszik az ötlet hogy csak 1 milivel nagyobb , de az viszont nem biztos hogy  teljes menetprofilt ad , de megpróbálom ,minden képen ,ha meghozzák .
Az én megoldásom egyébként egy kissé kúpos , túlméretes csavar lenne igazából , no de ki akar vacakolni vele ...
Ezer éve beszélgettem egy szakival erről , ő mondta fordított forgásiránnyal kifele vágva ,kézel kissé rásegítve a fogásra , menne . (ott egy kúpos palackszelepmenetű vakdugó volt a cél )

fisrcxuk3

Ezek a helicoil szerű menetek nem tömítenek, csak a beletekert csavar feje alá tett  tömítés oda húzására  alkalmas.Tehát a csavarfej ,tömítés ,és a felfekvő felűlet átmérőkre figyelni!No és a merőlegességre.

fisrcxuk3

Félre olvastam, pont a heli-t nem akarod , én sem azt választanám.

jani300

helicoil na ez az ami nem játszik , nálam legalábbis .
A merőlegesség , hát igen az kérdéses , igen jó meglátás .
Ha jó a menet akkor , a töltött lágyalátét ,és még piros mutyi is lesz talán .
De lehet ám marad kócolva , a következő olajcseréig , nem szivárog , de én nem erőltetem azért hogy úgy maradjon , de amíg meg nem jön a javító készlet , biztos marad .

Vetesi75

Erre gyakorlatilag ez az egy trükk létezik - bizonytalan végeredménnyel - ha csak nem szándékozunk valamilyen másoló eljárást is bevetni. (CNC-vel nem nagy kunszt.)

ywathzay

[#fejvakaras]cnc?? Adott esetben a 14x1.5 megszakadt menet kiváltása egy 16x1.5-re, majd bele másik csavar...

Vetesi75

A kúpos menetes záródugóra írtam.

ywathzay

Értettem, és tudom, csak vázoltam az életszerű, egyszerű javítási módszert. A cnc-n túl is van még élet:) Egy nem teljesen merőlegesre fúrt menet is tömíthető kúp nélkül a zárócsavar nyakára tett o gyűrűvel.

jani300

Még a szakadt menet is tökéletesen tömített jelenleg .
Van 16x1,5 menetfúróm ,egészen biztosan ,nem is egy készlet szerintem .
Úgy rémlik a szakboltban 12 es menetet mondtak gyárinak egy más esetben .
Nincsen nekem bizalmam ebben az anyagtakarékos világban ,hogy van ott még "hús" .
Nem első bűntényes itt egyikünk sem aki írt a témában .
Az occsó javítókészlet használhatóságára voltam kíváncsi ,de az is kiderül majd lassan .
A 14x1,5 erősített kúpos csavar ,azonnali gond nélküli megoldás lenne ,úgy gondolom ,ha lenne "kézben".

svejk

Én már évek óta ezeket az un. Dowty tömítéseket használom az olajleeresztőhöz is.

Igazából ezek nyomásra való leginkább de a tapasztalat szerint nincs probléma vele itt sem.
Hidraulika boltban fillérekért kapható van metrikus és colos méretben is.

Ugye az alu tömítés csak egyszer használatos a vörösrezet ugyan ki lehet lágyítani de nem jellemző az autószerelőkre inkább megtépik mint állat aztán így járnak a menetek. :(

afjybsise

Használ valaki Solid Edget?

ywathzay

Amit én javítottam PSA aluteknő, abban volt anyag bőven, hogy a 16x1.5 menet elférjen.

ywathzay

Hidraulikások is árulják kombinált tömítés néven, ilyen helyekre is nagyon jó, de itt már igencsak számít a furat merőlőgessége.

jani300

Köszönöm ez bíztató .
De én már kiszálltam abból ,hogy én mindent megoldok .