Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Bármely nevetséges, megfordult a fejünkben ez a verzió is.

szabo janko

Keresek Mitutoyo UD1 PC kártyához drivert.

szabo janko

A gép felismeri de nem talál hozzá .

jani300

Mindig a legegyszerűbb megoldás a legjobb .  :)

Jozs

Sziasztok!

Tudna valaki leírást ehhez az időzítőhöz ?

rokonok

Üdv. A Festo levegős dugattyút hogyan lehet szét szedni? Round cilynder a neve a kör keresztmetszetűt.

Révész Richárd

Ha leveszed a sínről az oldalán ott van minden.

Révész Richárd

Sehogy, préselt nem szerelhető.

Jozs

Köszi, de nem nálam van, hanem "távjavítás" okán küldtek róla egy fényképet. Azt reméltem valakinek felismerhető a konkrét típusa mert sajnos a betűfoszlányok alapján a gugli nem a barátom.

Révész Richárd

Az a baj, hogy húsz éve volt ilyen a kezemben de akkor is már 10 éves volt[#nyes]

Révész Richárd

Jozs

kf5hz98u

Sziasztok!
Még csak szagolgatom a G-kód rendszert.
Tud-e arra valami megoldást, hogy több tengelyt egymástól függetlenül vezéreljek?
Sebesség, és elmozdulás hossz, ha elérte vár, visszatér 0pontba, és ismétlés. Feltétlenül tudnom kell menet közben módosítani a kitérés hosszt és sebességet, bármelyik tengelyen, és ha valamelyik hamarabb vissza ér, nem várhat a többi motorra. A paramétereket midi-encoderrel akarom állítani. Jah és ami fontos, a kitérés hossz, és a sebesség állitása, nem lehet egymásra hatással. Van erre opció?

Elsődlegesen megoldást keresek, hogy lehetséges-e, utána némi útmutatásban reménykedem, hogy megtanuljam. Sajnos szűk az idő keresztmetszet, hogy full 0áról kitanuljam.

A tervek szerint Kmotion lesz a progi, de amíg nincs csatlakoztatva eszköz, gyakorlatilag haszontalan a letöltött "free" progi. Viszont ha nem tudom a fentebbi feladatot megoldani, biztos, hogy nem rendelem meg.

Köszönöm a segítséget!

TBS-TEAM

A G -cod előre meghatározott hossz stb...
Pl: 0-ról menjen el 1000mm-re.
Menet közben ezt nem tudod megváltoztatni se le se fel irányban.
A sebességet tudod módosítani, de az minden tengelyre
hatással van.
A leírtak alapján nem alkalmas CNC vezérlő rendszer a feladatra.
József

TROMF22

Olyanok a feltételek, mintha egy bunyózó robot lenne.
Eltaláltam? [#smile]