Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Bencze András

Mi a túró az a midi-encoder?

KoLa

Ahány tengely annyi cnc vezérlő program kellene...

remrendes

PLC, esetleg tengelyenkent egy mikrokontroller.

Kidwick

Üdv kedves tagok!
Milyen érdekes potenciómétert találtam. Megatron MD2210. Miben használnak ilyen finoman hangolhatót?

Személyes átvétel Óbudán, Százhalombattán ill postázásuk előreutalás után megoldható. Vételi szándékot kérem privát üzenetben is jelezni!

Szalai György

Mostanra kiszorították ezeket az elektronikus potméter IC-k, meg a digitális programok.
A régi, analóg működésű, méregdrága precíziós eszközökben ilyen tíz fordulatú helikálisok voltak. Meg még ilyenebbek, némelyik eszközben egy egész sornyi.
Nálam pihen még pár darab nagy méretű, ötven fordulatú helikális példány is.

kf5hz98u

Nincs kötöttség, a feladat kompromisszum mentes megoldása a lényeg. Ha van javaslat szívesen fogadom, merre induljak a keresésben.

TBS-TEAM

A specifikáció nagyon kevés ahhoz, hogy bármit is lehessen ajállani.
József

Csuhás

Elsősorban analóg számítógépek együttható potijai voltak ezek, de minden békebeli analóg szkópon is láthatsz egyet a B időalap késleltetését szabályozta. Pl itt a jobb oldalon a felső sor első tekerője

KoLa

Ez a project annyira titkos hogy na!
Ingyenes a program, már rossz előjel, meg kell rendelni?
A pontos feladatot kellene meghatározni ingyenesbe!

TBS-TEAM

József

nagysam

Sziasztok!
Akadt egy feladatom, amihez egy 4. tengelyt kell beüzemelnem.
Egy hengerpalástra, egy spirál pályát kéne alkotnom.
UCCNC használatával.

Eddig proE wildfire progival gond nélkül boldogultam, de a 4. tengely pályát még nem sikerült kicsalnom belőle.
Küzdök még vele, de nem találtam halandót aki 3 tengelynél többre használta volna.

Érdeklődnék, hogy milyen alternatív progit ajánlotok, ha ezzel nem sikerülne.
Kinek mi vált be?

KoLa

A spirál pálya az a csigavonal, ezt hogyan akarod a palástfelületre rátenni?
Lehet hogy menetet akarsz képezni egy henger paláston?
Vagy kúpos csavart csigaházszerű valamit?
Ezek nálam megoldva 2 tengellyel, az esztergán.

nagysam

Jelenleg, egy menetszerű pálya a paláston. Meg tudnám oldani egy spec. készülékben hagyományos marón is. De korábban többször kellett volna gravíroznom palástra, amit hagyományos osztófejjel, 3 tengelyes programmal oldottam meg.
Most eldöntöttem, hogy a végére járok, hogy a 4. tengellyel megoldjam.

KoLa

Mindig jól kell kérdezni!

nagysam

A magyar nyelv szépségei. Ki mit lát bele. Spirálfüzet, spirálrugó, kilóméterspirál, csigafúró, extrúdeercsiga, stb.