Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Béna vagyok és még nem is CNC ügyben.

Hűtő csere lesz a lakásban

Kombinált alulfagyasztós volt a regi, az év cirka 300 napjában a fagyasztó rész kikapcsolva.

Ma már úgy látom csak 1 kompresszorosakat lehet kapni, ezeknél megoldható a fagyasztó rész teljes kikapcsolása.
?
(technikailag szelepekkel gondolom nem lehetne akadály)

Ilyen jellegű infókat nem olvasok a tulajdonságaik közt. :(

kaqkk007

Az egy kompresszoros gépeknél vagy megy mindkét tér vagy egyik sem .
Technikailag a két tér elpártologtatói sorba vannak kötve .

jani300

Én mindha emlékeznék váltószelepes megoldásra ,de csak igen gagyi tájékoztatókat találok most ,de lehet rosszul kerestem .

kaqkk007

Igen a régi szép időkben az NDK ban gyártottak váltószelepes kombihűtőket , de ott az volt a baj hogy ha megpakoltad friss árúval a fagyasztót a normál tér nem hűtött amig le nem fagyott minden rendesen ..

svejk

Először én is így vélekedtem, de a 200 ezer környékieknél külön lehet állítani a két tér höfokát.de a teljes kikapcsolásrol nem ír a fáma.
Ezek általában LCD kijelzösek és azt írják róluk, hogy  kettős elektronikus szabályozásnak.

kaqkk007

Amiről te olvastál az a nofrost hűtő , ott a két tér közt van egy elpárologtató és a ventillátor által befújt levegő mennyiségével szabályozza a két tér hőfokát . Ott sem lehet teljesen külön használni a két teret ....

svejk

D.Laci

Mindenféleképpen No Frost -os hűtött vegyél.

kaqkk007

Én inkább a kétkompresszoros 3* os hűtőket javasolnám , a nofrost rendszerű 3-4 év múlva olvasztóbetét klixon szakadás miatt lefagy és és nem hűt , minden tipus csak a saját olvaszóbetétjét "fogadja el" (30-40....)

svejk

No de akkor segíts, mert én nem találtam a közismert áruházláncokban kétkompresszorost! :(
!

rokonok

svejk

[#vigyor2]. De azért köszi!

sastas

Jóreggelt!

Mostanában váltószeleppel oldják meg a külön-külön zónavezérlést(kb a 150 ezres kategóriától felfelé), pont azért, hogyha nagyobb hőigény van az egyik térben mint a másikban, akkor ne legyen az, hogy mondjuk mire a fagyóban lehűl a cucc, addigra fagy a hűtőtérben is.

Ha ilyen zónavezérelt hűtőt nézünk, abban alapvetően "csak" egy progamozási kérdéskör, hogy ki van-e kapcsolva az egyik zóna. Ezeknél már jellemzően elektromos, termisztoros(10 vagy 100k ntc) vezérlés van, nem a régi, mechanikus "klixon". Ezeken jellemzően már valami "csicsa" digitális, érintőgombos kijelző van, stb. Mivel nem átlag felhasználói igény az, hogy az egyik zónát nem használod, így jó eséllyel a legtöbb gyártó nem így készíti el a berendezését. De!: Ha ki lehet kapcsolni függetlenül a zónákat, a használatiban szinte biztos benne van, meg pl egy médiamarkt-ba ha bemész akkor megmondod, hogy ilyet akarsz venni, bedugják neked és kapcsolgathatod, ahogy szimpatikus, meg tudod nézni tudja-e.

Ha jót akarsz akkor szerintem (is) no-frost jellegű gépet veszel(ezek a drágábbak) vagy ha "mindenelromlik" babonád van, olyat, amiben látszó elpárologtató van, így ha kell, lehet javítani. Ha nofrost-ban zöldséget akarsz tartani, figyelj arra, hogy legyen "zöldségtárolós" műanyag rekesze, ez ugyanis úgy van kialakítva, hogy onnan(amennyire ez értelmezhető) a párát, nedvességet ne húzza ki, ezzel tovább marad friss.

Én ha lehet no-frostra szavaznék, DE: ha ennyit nem használod a fagyót, praktikus lenne egy külön fagyasztószekrény meg egy külön hűtőszekrény?
Ha a minőség a legfontosabb Liebherr-t veszel, azután Miele, majd Haier/Bosch/Elux/LG/Samsung, stb jön kb egy szinten,(ezeknek minden al és felmárkája kb ugyan az más dizájnnal), majd a nonamebb dolgok.

svejk

Jó ez a fórum, egy tuti válasz után mindig jön egy ellentétes tuti válasz. :)

A multis bolti eladoktól nem igazán szeretek kérni/kérdezni, bár biztos van közöttük is hozzáértő csak én nem találkozom velūk :(
Ezért először inkább itt szoktam informálódni.

Tisztában vagyok vele, hogy nem átlagos az igényem, de hátha kis mókolással megoldható.
(bár az is igaz, hogy egy rendesen megcsinált mikrovezérlös cucc nem nagyon szoktam hagyni magát)

A két készülék esete meg panellakásban nem is olyan egyszerű.

No mindegy majd vadászok valamit, köszönöm a tanácsokat.

PSoft

IdézA két készülék esete meg panellakásban nem is olyan egyszerű.

Dehogy nem!
Amúgy is "emeletes kivitelűek" a kombinált hűtők.
Veszel egy ilyet, meg egy olyat, egymásra pakolod őket, aztán...úgy kapcsolgatod egyiket-másikat, ahogy Neked tetszik.
Nehogy már, holmi mikrovezérlős vackok kibabráljanak veled! [#vigyor2]