Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

TBS-TEAM

A2
2mm vastag.
Hossza 2500mm
Milyen széles az anyag?
József

RJancsi

Sziasztok! Egy kis segítség kellene. Találtam egy lineáris vezetéket, viszonylag jó állapotú még vakrozsda sincs rajta. A bánatom az, hogy nincs rajta semmi felirat, így nem tudom beazonosítani és főképp nem tudok kocsit szerezni hozzá. Nézegettem az ismertebb fajtákat (Bosch-Rexroth, THK, TBI, HIWIN stb.) de nem találtam ilyet (vagy csak elkerülte a figyelmemet).
Valakinek van ötlete, milyen lehet?
A szélessége 15 mm, magassága 14 mm. 60 mm-ként van rajta 4,5 mm-es, a csavarfejnek 7,5 mm átmérőjű furat. A teteje sima, az aljának a két szélén köszörült felület van középen "árokkal".

gaben

Nem kellett volna messzire menned, hiszen a CNC drive honlapján ott a típus. [#smile] DFH15

RJancsi

Ott épp nem jártam... [#wilting] És be kell valljam, a DFH-ról sem hallottam eddig.

RJancsi

Ja, és természetesen nagyon köszönöm a segítséget! [#worship]

gaben

Én sem, egészen addig, míg el nem kezdtem építeni a CNC gépemet. [#awink][#wave]

bbalazs

Segítség, béna voltam!

Alu lap szélét martam a pici Bernardo eszterga-maró kombóval és a keresztszánra volt rögzítve alátéttel a 20-as alulap. 9-es maróval mentem neki, szépen vitte. Viszont a maró befogója (sima fúrógép tokmány)kiengedte a szerszámot, így az belemart a keresztszánba kb. 0.5mm mélyen. Csak a marás végén vettem észre. Így a szép, köszörült felszínnek annyi. Mit tudnék csinálni vele? Simán síkba maratni azért nem szeretném, mert akkor a késtartó is lejjebb kerül. Esetleg valami bronzzal, sárgarézzel az árkot befuttatni és azt síkba csiszolni? Ki vállal ilyet?

Előre is köszi a választ.

zozo

Van erre valami fém pótló két komponenses ragacs, de nagyon nem jut eszembe a neve. Valaki majd megmondja. Csak azért írom, hogy ne szedd még szét.

zozo

Ilyesmire gondoltam, igen, de ezek a nevek nem ismerősek, valószínűleg már új elnevezések vannak.

sti33mvj7

Sziasztok
Szeretnék egy kis segitséget kérni ti találkoztatok már olyan hibával hogy a MAC3 marás kőzben megáll ,és semmire nem reagál .Ujra kell inditani és utána ugyan az a G kód hiba nélkül lefut. Mi lehetennek a random megállásnak az oka??
előre is kőszi.

7mv975e

Sziasztok.

Szükségem lenne egy Step-Dir → +/-10V átalakítóra.
Keresgélés közben találtam egy itt fórumozó felhasználó projekt leírását, ami kimondottan tetszik.
A felhasználó HORCSAB.
Sajnos sem elérhetőséget, sem semmi más hasznos infót nem találtam.
Ha tudtok seíteni, azt megköszönném, vagy ha van valakinek korszakalkotó ötlete  Step-Dir → +/-10V átalakítóra , azt is szívesen venném.

Előre is köszönöm.

Rabb Ferenc

Az adatlapján a neve, telefonszáma, email címe, lakhelye rajta van. De privát üzenetet is küldhetsz neki. Ennyi csak elég lehet...

7mv975e

Köszönöm a gyors választ.
Sajnos nem a fórumon találtam, hanem google találat alapján vitt a https://cnctar.hobbycnc.hu/horcsab/  linkre.

lebenyi

Sziasztok!
Megint frekvenciaváltós kérdésem lenne. Egy fázis esetén az input oldalon 1 PH 230V esetén, a kimenet 3 PH 220-230 V. 3 fázis esetén input 3 PH 400 V, a kimenet 3 PH 400 V adnak meg a gyártók. Nem világos számomra, hogy mindkét esetben ráköthetem-e ugyanazt a fogyasztót. Konkrétan ez egy 3 fázisú 400V-os 600W-os polírozó gép lenne aminek a gyári 3000 rpm fordulatát 1600 körüli értékre kéne csökkentenem, egy fázisról szeretném meghajtani.
Köszönöm előre is a válaszokat.