Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

TBS-TEAM

József

Szalai György

Szívesen adok egy guriga önhegedő szalagot. Ha jártok erre.
Katalógus 137. oldalán.

Szalai György

svejk

Ismerem, használtam is de ez csak önmagával hegged össze a régi gumitól elválik.

TBS-TEAM

Gumi javításhoz mindig kell hideg vulkanizáló folyadék, másképp nincs valós kötés.
József

svejk

No, ez viszont így tényleg jó lehet.[#eljen]

Varga László

Köszönöm a segítséget!
Sikerült felújítani a kábelátvezető gumikat!
Ilyen volt -ilyen lett képekben.
-Festék levakar
-Gumi felérdesít
-Vulkanizáló kerékpárgumi ragasztó átken
-Gumispray ráfúj 3 rétegben.

RJancsi

Mi az a gumispray? Leéltem 60+ évet de még nem is hallottam róla. [#nemtudom] Légyszi adj egy pontos megnevezést (linket)! Köszi!

TBS-TEAM

József

RJancsi

Köszi, ezt láttam, csak a leírás szerint ez egy lehúzható festék. Azt hittem van valami tartósabb (jobban tapadó, vastagabb) változat is.

Varga László

Vulkanizáló kencét tettem alá ami megmarja oldja a régi felületet,15 perc után fújtam rá,így egy anyaggá vált.
Így már nem húzható le!

RJancsi

Aha. Köszi, így már világos.

ixhey5j3

Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni!
Hobby CNC gép (Kínai 6040-es) controllerjében kell cserélnem a léptető motorok és a főorsó vezetékeit árnyékoltra.

Azt az információt kaptam, hogy "az árnyékolt vezetékeket csillagpontosan kell földelnem". Ez eddig oké, utána néztem, értem is, hogy hogyan.  

Amit nem értek (és nem találok róla infót), hogy hová kapcsolódjanak az árnyékolt kábelek földelései?
A készülékházban jelenleg csak az AC tápkábeltől az EMI szűrőig fut egy föld kábel, máshol nincs földelés (nincs több zöld-sárga vezeték a készülékben).
Ezt a szálat kellene megbontanom és ebbe kapcsolódjanak a csillagpontosan összefutó földelések vagy ezeket a DC földeléseket el kell különíteni az AC földtől? Esetleg simán csak a készülék házhoz kell csavaroznom?  

Bocs, ha valamit nem szakszerűen fogalmaztam meg, minden segítő magyarázatot köszönettel fogadok!

TBS-TEAM

Akészülék háza fémből van?
Esetleg fotó, hogyan van felépítve.
József

ixhey5j3

Szia, köszönöm a gyors visszajelzést!
Igen, fém háza van a készüléknek. A mellékelt képeken látható az elrendezés. A ferrit gyűrűk próba képp kerültek rá, de nem vált be a megoldás, az árnyékolt vezetékekre természetesen nem kerülnek majd vissza. A gyűrűk nélkül, kicsit hosszabb kábelezéssel a motor vezérlő bölcsőt is le tudom fogatni az alaplemezhez.